Acidophilus - Trgovina CaliVita International

Go to content

Acidophilus

Acidophilus
Probiotici Calivita
100 kapsula

Probiotičke bakterije Lactobacillus acidophilus
na lageru
probiotik s vlaknima
propagační sleva 25% >>
strijela

probiotik s vlaknima

Probiotičke bakterije Lactobacillus acidophilus

Proizvod Acidophilus sadrži 2 milijarde aktivnih crijevnih bakterija Lactobacillus acidophilus. To su najpoznatiji probiotički sojevi bakterija koji se u ovom proizvodu nalaze u liofiliziranom obliku zaštićeni kapsulom te se brzo aktiviraju u crijevima.

Probiotici će u medicini 21. stoljeća biti ono što su antibiotici bili u medicini 20. stoljeća.
(Dr. Michael L. McCann)

U crijevima živi otprilike 400-500 vrsta bakterija, a smatra se da postotak korisnih crijevnih bakterija naspram onih štetnih treba iznositi oko 85%. Alarmirajući je podatak istraživanja da broj korisnih bakterija u debelom crijevu modernog čovjeka često ne prelazi 12%.
Termin probiotik doslovno znači za život (pro biota), a označava žive mikroorganizme koji pozitivno utječu na domaćina tako što poboljšavaju ravnotežu crijevne mikroflore te putem djelovanja u probavnom traktu pomažu u održavanju zdravlja imunološkog sustava. Probiotici imaju višestruku zadaću - sprečavaju razmnožavanje drugih štetnih mikroorganizama, pomažu razgradnju te upijanje mikro i makro hranjivih tvari (posebno mineralnih soli), potiču kretnje crijeva, sudjeluju u metabolizmu lijekova, a mogu sintetizirati i neke vitamine (K, B, folna kiselina), te utječu na oba imuniteta - specifični putem poticanja proizvodnje protutijela, te na onaj nespecifični, putem povećanja djelovanja bijelih krvnih zrnaca. Acidofilne bakterije sintetiziraju antibiotik kolicin, u čijoj se neposrednoj i daljnjoj mikrookolini razvijaju uvjeti koji su izrazito nepovoljni za obitavanje raznih uzročnika bolesti, poput mikrokoka, klostridija, nekih koli bakterija i gljivica.

Probiotici omogućavaju bolji rast i razvoj djece, korisni su kod upalnih bolesti crijeva, umanjuju znakove alergije i preosjetljivosti na hranu, kemijske tvari i čimbenike iz okoliša, pomažu u sprečavanju osteoporoze, pomažu u čišćenju jetre, reguliraju pokretljivost crijeva, pomažu u uklanjanju teških metala i ostalih štetnih tvari koje dospijevaju u hranu, sprečavaju nastajanje neugodnog zadaha iz usta, koji je čest pratilac dispepsija uslijed poremećaja crijevne flore, te pomažu kod rješavanja akni i drugih kožnih poremećaja. Njihovo korištenje posebno se preporučuje nakon liječenja antibioticima te u slučajevima povećanog stresa, napetosti i alergija.
100 kapsula

Upotreba:
1 kapsula dnevno ili prema savjetu stručne osobe.

AKTIVNI SASTOJCI
Aktivni sastojci
2 E+9 cfu probiotička kultura Lactobacillus Acidophilus
100 mg sjeme indijskog trputca (Plantago ovata)

Sastojci:
probiotička kultura Lactobacillus Acidophilus, rižino brašno, sjeme indijskog trputca, želatina, stabilizator: stearinska kiselina, tvari za sprječavanje zgrudnjavanja: magnezijev stearat i silicijev dioksid
PAŽNJA!
 • Te bi trebao konzultirati s kvalificiranim liječnikom prije uzimanja bilo dopuniti.
 • U slučaju proljeva je dovoljno da se Acidophilus za 5-6 dana kako bi se vratili na normalne crijevne flore, osim uzimanja formulu, velikodušni mjere (velika potrošnja tekućine) također treba uzeti!
 • U slučaju bilo kakve probavnog nemir, stanja ili bolesti (npr: proljev, čir, Crohnova bolest) traže kvalificirani savjet liječnika prije uzimanja proizvoda.
 • Tijekom liječenja teških gljivične infekcije (dermatoloških problema ili ginekološki) i nakon liječenja, trebali biste uzeti acidophilus u dozi i trajanju propisanom od strane svog liječnika.
 • U borbi protiv gljivičnih bolesti češnjak i aminokiselina arginina također može biti korisna.
 • Nemojte prekoračiti preporučenu dnevni unos.
 • Dodaci prehrani ne mogu zamijeniti za uravnoteženu prehranu mješoviti.
 • Čuvati izvan dohvata male djece.
Probiotički preparat Acidophilus sadrži mnoge bakterije Lactobacillus acidophilus, koje su vrlo otporne i korisne bakterije. Oni su dio normalne bakterijske flore našeg probavnog trakta. Zadatak bakterija je podržati i održavati zdrav crijevni sustav, jer može zamijeniti dnevne izgubljene probiotičke stanice i sudjelovati u aktivnostima imunološkog sustava. Osim korisnih bakterija, Aciduphilus sadrži i indijske sjeme. Ta vlakna mogu biti fermentirana u debelom crijevu, što stimulira funkcioniranje korisnih bakterija koje žive u ovom dijelu probavnog sustava.

PREPORUČUJEMO OVO DOĐI?
 • Tijekom ili nakon liječenja antibioticima i kako bi se izbjegli štetni učinci drugih lijekova za redovitu uporabu.
 • Osobe s dubokim gljivičnim infekcijama (dermatološki, ginekološki problemi).
 • U slučaju probavnih problema uzrokovanih stresom.
 • Osobe s želučanim problemima ili proljevom.
 • Osobe koje su izložene štetnom djelovanju alkohola i pušenja na crijevnu floru.
 • Zbog sadržaja vlakana preporučuje se i Acidophilus u slučaju zatvaranja.

Jeste li svjesni?
Jeste li znali da su neke bakterije korisne i mogu nam pomoći s vlaknima da održe normalnu bakterijsku floru probavnog sustava
trakta i na taj način osigurati zdravo funkcioniranje našeg probavnog sustava?
strijela

Acidophilus - Recenzije proizvoda

Dodajte komentar, ocijenite proizvod ili postavite pitanje
strijela
Jamstvo najniže cijene
Acidophilus
Back to content