Liquid Chlorophyll - CaliVita

Idi na sadržaj

Liquid Chlorophyll

Liquid Chlorophyll
Biljni proizvodi
473 ml

Tekući klorofil
Količina na zalihama: 398
54.90 €
Liquid Chlorophyll - tekući klorofilTrenutno se bavimo kemijskim tvarima koje negativno utječu na naša tijela, a među ostalima u prehrambenim proizvodima, lijekovima, onečišćenju zraka ili u raznim metaboličkim procesima. Klorofil nudi prirodnu zaštitu od štetnih učinaka tih tvari!
propagační sleva 25% >>
strijela

Tekući klorofil

Tekući klorofil

Klorofil je pigment koji biljkama i algama daje zelenu boju. Liquid chlorophyll sadrži klorofilin, vodotopljivi oblik klorofila iz biljke lucerne s prirodnom aromom ulja klasaste metvice.

 


Kome je namijenjen

Prva linija obrane od mnogobrojnih karcinogena u ljudskoj prehrani i okolišu su tvari koje sprečavaju mutaciju gena. Mnoge antimutagene tvari su do sada pronađene u voću i povrću, a od svih do sada poznatih tvari iz riznice prirode, najsnažnije antikancerogeno svojstvo ima klorofilin. Klorofilin koristimo i kao antioksidans, pH regulator te prirodno sredstvo za iscjeljivanje rana.

CaliVita Klorofilin je vodotopljivi oblik klorofila, zelenog pigmenta iz biljaka u kojem je atom magnezija zamijenjen atomom bakra koji ga čini sposobnim vezati kisik poput hemoglobina u našim crvenim krvnim stanicama čime se povećava količina kisika u krvi. Za razliku od klorofila koji je topiv u ulju, klorofilin prolazi sve membrane, te dospijeva u stanice gdje djeluje antioksidativno. Zato se klorofilin danas smatra najjačim prirodnim sredstvom za zaštitu organizma od promjena na stanicama koje mogu dovesti do nekontroliranog tumorskog rasta. Sposoban je tvoriti čvrste molekularne komplekse s određenim tvarima koje se smatraju potencijalnim karcinogenima uključujući poliaromatske ugljikohidrate iz cigaretnog dima, heterocikličke amine iz prženog i dimljenog mesa, te aflatoksine plijesni (mikotoksine) koji se smatraju jednim od najmutagenijih tvari u prirodi. Gotovo svi mikotoksini, kao i ostali mutageni, su citotoksični i uništavaju stanične strukture kao što su membrane, te interferiraju s vitalnim staničnim procesima kao što je sinteza proteina, RNA i DNA.

Nadopunjavajući prehranu klorofilinom, bitno smanjujemo količinu štetnih kemikalija koje ulaze u krvotok iz želučano-crijevnog trakta. Neke kemikalije, tijekom metaboličkih procesa detoksikacije u jetri, pod utjecajem enzima citokrom P450 postaju aktivni karcinogeni.

Studije in vitro pokazuju da klorofilin može smanjiti aktivnost enzima p450, a istodobno povećati aktivnost enzima II faze detoksikacije (kinon reduktaze) koji potiču eliminaciju štetnih tvari iz tijela. Klorofilin spada među najbolje prirodne iscjelitelje vanjskih i unutarnjih oštećenja i rana (čir, gastritis, žuljevi, ranice, dekubitus), a regulira i kiselost tijela (pH tjelesnih tekućina) te se na taj način stvara zdrava podloga za odvijanje biokemijskih i fizioloških procesa u tijelu.

Klorofilin se može koristiti i kao prirodni unutarnji deodorans za uklanjanje neugodnih tjelesnih mirisa (deodoriranje urina i stolice kod inkontinentnih pacijenata, uklanjanje neugodnog mirisa znoja, nogu i zadaha).
473 ml

Upotreba:
5 ml (1 čajna žličica) pomiješati s vodom i popiti.

Aktivni sastojci u dnevnoj dozi
klorofilin (natrij-bakar-klorofilin iz lucerne, Medicago sativa) 15 mg

PAŽNJA!
  • Te bi trebao konzultirati s kvalificiranim liječnikom prije uzimanja bilo dopuniti.
  • Ako ste trudni ili skrb, dobiju kvalificirani savjet liječnika prije uzimanja ovog proizvoda.
  • Pretjerano dnevni unos klorofila može uzrokovati promjene boje jezika i zelenkaste urina.
  • Nemojte prekoračiti preporučenu dnevni unos.
  • Dodaci prehrani ne mogu zamijeniti za uravnoteženu prehranu mješoviti.
  • Čuvati izvan dohvata male djece.
Praktički svaka tvar može biti otrov koji vrši iritirajuće i / ili štetan učinak na tijelo. To opterećuje naše biokemijske funkcije i negativno utječe na funkcioniranje našeg tijela. Možemo naići toksina kao posljedica nepravilne prehrane, nuspojavama lijekova, štete u okolišu ili kao posljedica određenih metaboličkih procesa. Klorofil ima prirodnu zaštitu protiv tih šteta.

Klorofil

Klorofil je dobar izvor vitamina A, C, D, E, B6, i magnezija. To je bogata antioksidantima, koji pomažu u zaštiti stanica od oštećenja uzrok slobodnim radikalima. Strukturno, to je slično hema dio hemoglobina, tako da pomaže u održavanju dovod kisika do stanica i tkiva u tijelu, a uklanjanje ugljičnog dioksida i ugljičnog monoksida.

Istraživanja su pokazala da je klorofil može podržavati i štititi zdrave funkcije jetre, pomažući da se ublaži pretjeran nagomilavanje toksina, kolesterola i triglicerida u ovom vitalnih organa. On također može pomoći u kelatiranja i uklanjanje teških metala, te poticanje na rad crijeva. Istraživanja su pokazala da pomaže smanjiti tijelo, mokraćnog i fekalne miris.
strijela
Zelen iznutra – čist iznutra! Liquid Chlorophyll!
Zelena krv biljnog svijeta

Klorofil je pigment koji biljkama daje zelenu boju, a sudjeluje u procesu fotosinteze bez koje ne bi bilo života na Zemlji. Fotosinteza je proces koji sunčevu energiju pretvara u kemijsku energiju u obliku šećera i bjelančevina. Bez ovog procesa ne bi bio moguć život na Zemlji. Za otkrivanje kemijske strukture klorofila 1915. godine, dr Richard Willstadter dobio je Nobelovu nagradu. Liquid Chlorophyll sadržava klorofilin tj. sol bakra i klorofila izoliranog iz djeteline lucerne. Zanimljivo je da klorofilin kao i  klorofil ima sličnu strukturu hemoglobinu u crvenim krvnim zrncima, te može prenositi kisik kroz tjelesne tekućine. Zato možemo reći da je klorofil zelena krv biljnog svijeta.  

Biološko djelovanje klorofilina
Klorofilin je, za razliku od klorofila, dobro iskoristiv, te dostupan svim tjelesnim stanicama.
U molekuli klorofilina magnezij je zamijenjen bakrom, koji kao i željezo može transportirati kisik. Klorofilin može prijeći staničnu membranu, membranu staničnih organela te krvno-moždanu barijeru dok klorofil to nije u stanju. Klorofilin čak ulazi u mitohondrije gdje se odvija 91% od ukupne redukcije kisika u tijelu, te gdje se oslobađa glavnina slobodnih radikala u organizmu.

Klorofilin je tvar koja se danas smatra najjačim prirodnim sredstvom za zaštitu organizma od promjena na stanicama koje mogu dovesti do nekontroliranog tumorskog rasta. Ova je tvar sposobna tvoriti čvrste veze sa kemikalijama za koje se zna ili se sumnja da mogu prouzročiti rak – poliaromatski ugljijkovodici pronađeni u cigaretnom dimu, heterociklički amini u prženom i kuhanom mesu, te aflatoksin-B1 (mikotoksin iz plijesni na namirnicama).

Mikotoksini – još jedna opasnost iz hrane

Najopasniji ubojica iz hrane i dalje je aflatoksin B-1, najsnažniji poznati karcinogen. Aflatoksini su rašireni diljem svijeta, a nalaze se na zrnima žitarica zaraženim plijesnima (riža, raž, pšenice..), na kikirikiju, pistaciama, sirevima, marmeladama itd. Ovaj je problem izraženiji u nerazvijenim zemljama gdje je incidencija karcinoma jetre daleko viša nego u razvijenim zemljama. Na osnovu velikog kineskog istraživanja iz 2001., znanstvenici procijenjuju da je period potreban za nastanak i razvoj ovog tipa tumora, suplementacijom klorofilina produžen za 20 -40 godina. Primarna svrha uzimanja klorofilina je neutralizirati prehrambene karcinogene prije nego što potaknu mutaciju gena. Ljudi su danas izloženi većem broju karcinogena u hrani koju jedu nego što ih sadržava cigaretni dim. Na osnovu sada već značajnog broja prikupljenih saznanja, preporuka je da klorofilin treba uzeti uz svaki obrok (1 žličica) ili barem uz onaj dnevni obrok koji sadržava najviše hrane koju smo istaknuli kao najopasniju. Učinkovita doza klorofilina kao antimutagene supstance je daleko niža nego doze aktivnih tvari u zelenom čaju i drugih antioksidanasa, potrebnih za isti biološki učinak. Uobičajena dnevna zaštitna doza procijenjena je na 0.5 -4 mg na kilogram tjelesne težine, što za čovjeka od 70 kg iznosi 35 – 280 mg dnevno.

Uz vama najmiliji pohani ili prženi odrezak nemojte zaboraviti uzeti klorofilin koji će vas zaštititi od heterocikličkih amina i drugih karcinogena koje ste poslužili za ručak.

Borba protiv karcinoma – sačuvati DNK
U naš organizam toksične tvari dospijevaju iz vanjskih (egzogenih) i unutarnjih (endogenih) izvora. Razina toksičnosti ovisi o više faktora, od količine otrovnih tvari, njihove jačine, učestalosti unošenja itd. Neki toksini mogu trenutno dovesti do pojave čitavog niza simptoma, kao što je slučaj sa insekticidima i pojedinim lijekovima. No u najvećem broju slučajeva komplikacije će se pojaviti tek naknadno, nakon izvjesnog vremenskog perioda, kada dođe do akumulacije štetnih učinaka na našu DNK.
Prva linija obrane od mnogobrojnih karcinogena u ljudskoj prehrani i okolišu su tvari koje sprječavaju mutaciju gena. Mnoge antuimutagene tvari su do sada pronađene u voću i povrću, a od svih do sada poznatih tvari iz riznice prirode, najsnažnije antikancer svojstvo ima klorofil /klorofilin (Negishi et al. 1997). Tradicionalni prehrambeni antioksidansi smatraju se drugom linijom obrane protiv raka, jer se smatra da je mnogo važnije neutralizirati i inaktivirati karcinogene, nego gasiti vatru kada oni nošeni krvotokom dođu do naših stanica. Klorofilin je modificirani, vodo-topljivi oblik klorofila. Kao antimutageni agent istražuje se preko 20 godina. Danas posjedujemo veliku količinu podataka koje dokazuju antikancerogenu, antimutagenu i antioksidativnu snagu klorofilina.

Da li ste znali?
Kako nastaju stanice raka?

Rak je bolest uzrokovana mutacijom gena. U časopisu New England Journal of Medicine (Haber 2000.) dana je definicija raka na način da je razumiju svi ljudi: Rak je rezultat akumulacije mutacija u genima koji reguliraju staničnu proliferaciju (diobu i rast).

Rak je bolest uzrokovana mutacijom gena. U časopisu New England Journal of Medicine (Haber 2000.) dana je definicija raka na način da je razumiju svi ljudi:

Svaka ljudska stanica pretrpi dnevno oko 10 000 mutacija DNK gena (Seo et al. 2002). Većina genetskih mutacija izazvana je djelovanjem čimbenika okoliša, ali je najčešće u pitanju hrana koju jedemo. Ako živimo dovoljno dugo, akumulacija genetskih oštećenja može prouzročiti pojavu raka, neuroloških bolesti i ostalih degenerativnih bolesti, čijoj poplavi smo danas svjedoci.
Oko 90 % DNK promjena uklanja se unutar 24 sata pomoću DNK enzima za popravak oštećenja te uz pomoć drugih prirodnih zaštitnih mehanizama (Hart et al. 1974).

Zaključak: Prevencijom nastanka i smanjivanjem broja genetskih oštećenja možemo dramatično smanjiti rizik od raka.Zelen iznutra – čist iznutra! Liquid Chlorophyll!
strijela

Liquid Chlorophyll - Recenzije proizvoda

Dodajte komentar, ocijenite proizvod ili postavite pitanje
Još nema recenzija.
0
0
0
0
0
strijela
Jamstvo najniže cijene
Liquid Chlorophyll
Povratak na sadržaj