Organic Noni - CaliVita

Idi na sadržaj

Organic Noni

plod noniOrganic Noni je visokokvalitetni dodatak prehrani u tekućem obliku, koji sadrži organski voćni sok Noni s prirodnom aromom dobivenom od organskih malina.
propagační sleva 25% >>
Organic Noni
CaliVita Premium Organic
946 ml

Morinda citrifolia
Količina na zalihama: 360
59.90 €
Organic Noni - promocija

Organski noni sok

noni sok s grožđem, slatkom trešnjom i narom

Organic noni with organic fruits je noni sok iz kontroliranog organskog uzgoja obogaćen prirodnim organskim sokovima od grožđa, slatke trešnje i nara koji mu osiguravaju izvrstan okus i dodatnu vrijednost eko uzgoja.

Organic Noni ima USDA Organic certifikat koji potvrđuje da se radi o organskom proizvodu i jamči da njegovi sastojci potječu iz strogo kontrolirane organske poljoprivrede, a uzgajaju se bez upotrebe aditiva, regulatora rasta, sintetičkih gnojiva i pesticida.

AKCIJE:

• 2 ili više Organskih nonija na jednom računu = 10% popusta! 

• 3 + 1 gratis!

 


Kome je namijenjen

Biljka Noni, poznata i pod imenom kraljica voća, egzotično je voće porijeklom iz Polinezije gdje se stoljećima koristi kao prirodan tonik za jačanje imuniteta. Noni je adaptogena biljka s visokim sadržajem djelatnih tvari. Nalazi se na listi potpuno sigurnih biljaka (GRAS lista FDA) te ga mogu uzimati i djeca, a dnevna količina je upola manja nego za odrasle:  za djecu od 3 do 12 godina 1 jušna žlica (15 ml) dnevno.

Farmaceutska kvaliteta sirovine, savršena očuvanost nepropusnom ambalažom i ugodan okus opravdavaju dugogodišnju popularnost Noni soka.     

Nakon konzumacije soka nonija ne preporučuje se piti kava niti pušiti cigarete još barem dva sata.

Biljka Noni, poznata i pod imenom kraljica voća, egzotično je voće porijeklom iz Polinezije gdje se stoljećima koristi kao prirodni tonik i lijek za poremećenu ravnotežu probavnog, crijevnog i dišnog sustava te imuniteta. Noni je adaptogena biljka čija je popularnost temeljena na najvećem sadržaju prokseronina u prirodi. Čitav niz zanimljivih tvari čini u plodu nonija jedinstvenu cjelinu koja na staničnoj razini proizvodi i jedinstven biološki učinak. Visoki sadržaj djelatnih tvari, farmaceutska kvaliteta sirovine, savršena očuvanost nepropusnom ambalažom i ugodan okus opravdavaju dugogodišnju popularnost Noni soka. Organic noni with organic fruits je noni sok iz kontroliranog organskog uzgoja obogaćen prirodnim organskim sokovima od grožđa, slatke trešnje i nara koji mu osiguravaju izvrstan okus i dodatnu vrijednost eko uzgoja.

Organic Noni ima USDA Organic certifikat koji potvrđuje da se radi o organskom proizvodu i jamči da njegovi sastojci potječu iz strogo kontrolirane organske poljoprivrede, a uzgajaju se bez upotrebe aditiva, regulatora rasta, sintetičkih gnojiva i pesticida.

Nakon konzumacije soka nonija ne preporučuje se piti kava niti pušiti cigarete još barem dva sata. Noni se nalazi na listi potpuno sigurnih biljaka (GRAS lista FDA) te ga mogu uzimati i djeca, a dnevna količina je upola manja nego za odrasle.

Morinda citrifolia

Noni je adaptogena biljka čija je popularnost temeljena na najvećem sadržaju prokseronina u prirodi. Čitav niz zanimljivih tvari čini u plodu nonija jedinstvenu cjelinu koja na staničnoj razini proizvodi i jedinstven biološki učinak. Visoki sadržaj djelatnih tvari, farmaceutska kvaliteta sirovine, savršena očuvanost nepropusnom ambalažom i ugodan okus opravdavaju dugogodišnju popularnost Noni soka.

Domovina Nonija je Francuska Polinezija u Tihom oceanu, skupina od 118 otoka i atola, među kojima je najpoznatiji Tahiti. Noni je poznat kao kraljica voća, a koristi se više od 2000 godina kao prirodni tonik i lijek za poremećenu ravnotežu probavnog, crijevnog i dišnog sustava te imuniteta. Znanstvena istraživanja provedena tijekom posljednjih godina otkrivaju sve veći broj djelatnih tvari Nonija i tako stoljetna privrženost starosjedioca prema ovom voću dobiva i znanstveno objašnjenje.

Tvar po kojoj je noni postao poznat i koja je na neki način temelj njegovih terapeutskih sposobnosti je velika molekula prokseronina, kojega organizam /jetra pretvara u fiziološki aktivni oblik kseronin. Tijelo koristi kseronin u ciljanim stanicama za pokretanje metaboličkih procesa. To se zbiva na staničnoj razini posredstvom bjelančevina. Naime, mnoge bjelančevine koriste kseronin za svoju aktivnost što se odražava na funkcioniranje cjelokupnog organizma. To ne iznenađuje budući da su bjelančevine ključne životne tvari - one omogućuju transport hranjivih tvari diljem organizma, čine osnovnu građu našega tijela, djeluju kao hormoni, djeluju kao enzimi koordinirajući sve tjelesne procese na molekularnoj razini te na kraju djeluju kao protutijela u imunološkom sustavu. Koristeći kseronin stanice se mogu brže i uspješnije obnavljati, no za svaku obnovu treba vremena pa za tu svrhu Noni treba koristiti najmanje 3 mjeseca.

Skopoletin pojačava proizvodnju serotonina i melatonina u organizmu. Redovitom uporabom nonija osiguravamo njihove normalne razine u mozgu, što izaziva bolje raspoloženje, bolji san, suzbijanje potištenosti i napada migrene, ali se i smanjuje /regulira osjećaj gladi koji je često posljedica stresa i nemira. S obzirom da skopoletin općenito možemo opisati kao tvar za opuštanje dobrobit se očituje i kod povišenog kao i sniženog krvnog tlaka, grčeva, mišićnih i menstruacijskih bolova, astme i plućnih tegoba itd.

Damnakantal sudjeluje u procesima kontrole stanične diobe te tako koči nekontrolirano bujanje stanica, a može pomoći i pri zaštiti od negativnih posljedica zračenja na ljudski organizam. Budući da sudjeluje u postizanju optimalne razine tzv. T- i B-stanica, pojačava djelotvornost imuniteta.

Aktivne tvari u Noniju pospješuju proizvodnju dušičnog monoksida (NO) koji je prisutan u gotovo svim tjelesnim funkcijama i nužan za njihovo odvijanje. Ova jednostavna, ali djelotvorna molekula ima sposobnost smanjiti angioznu bol, sprečava tvorbu krvnih ugrušaka te putem mehanizma opuštanja krvnih žila doprinosi smanjenju visokog krvnog tlaka. Dušični monoksid poboljšava rad crijeva, sprečava lijepljenje krvnih pločica (trombocita), pomaže izlučivanju inzulina, hormona rasta, a poznato je i priznato prirodno sredstvo za potenciju.

Manje poznata tvar je i limonen, tvar snažnog protutumorskog djelovanja, a kao sastojak nonija djeluje sinergijski sa prokseroninom i damnakantalom. Tu su i eugenol i asperulozid, tvari protuupalnog djelovanja.

Nakon konzumacije soka nonija ne preporučuje se piti kava niti pušiti cigarete još barem dva sata. Noni se nalazi na listi potpuno sigurnih biljaka (GRAS lista FDA) te ga mogu uzimati i djeca, a dnevna količina je upola manja nego za odrasle.
946 ml

Upotreba:
2 jušne žlice (30 ml) pomiješati s vodom i popiti ujutro na prazan želudac. Prije uporabe protresti. Nakon uzimanja ne preporučuje se piti kava ili pušiti barem 2 sata.

Aktivni sastojci u dnevnoj dozi
sok ploda nonija iz organskog uzgoja (Morinda citrifolia) 23.9 g
koncentrat soka ploda bijelog grožđa iz organskog uzgoja (Vitis vinifera) 3.2 g
koncentrat soka ploda slatke trešnje iz organskog uzgoja (Prunus avium) 2.2 g
koncentrat soka ploda nara iz organskog uzgoja (Punica granatum) 1.3 g

PAŽNJA!
  • Nemojte prekoračiti preporučenu dnevni unos.
  • Dodaci prehrani ne mogu zamijeniti za uravnoteženu prehranu mješoviti.
  • Držite izvan dohvata male djece.
Postoji udaljenim mjestima na Zemlji gdje blaženoj učinci civilizacije su ostavili jedva trag. Nabavite uravnoteženi s CaliVita je Noni proizvoda koji su iz takvih područja, gdje još uvijek postoji sklad između čovjeka i prirode.

Noni

(Morinda citrifolia)

Ova zimzelena biljka je autohtono na Polineziji, Maleziji, Australiji i jugoistočnoj Aziji, a visina varira od veličine malenog grm do 10 metara. Međutim, svestranost svoje veličine nisu zaradili svjetsku pozornost koliko je nevjerojatno bogatog sastava svog voća.

Sadrži 18 vrste aminokiselina, uključujući i mnoge bitne one koje tijelo treba, ali se ne može sintetizirati. To je također bogat vitaminima i mineralima koji pridonose ispunjavanju svakodnevnih zahtjeva tijela. Sadrži druge spojeve antioksidativno djelovanje što može pridonijeti zaštiti naših stanica od nekih štetnih učinaka slobodnih radikala. Ona ima blagotvoran učinak na samoliječenja sposobnost tijela. Jedan od najvažnijih sastojaka je div molekula naziva proxeronin. Iz proxeronin naše tijelo proizvodi xeronin u jetri. To je sastojak enzima, učinkovito pristaša stanica i pomaže u zdravom funkcioniranju imunološkog-i hormonski sustav.

Postoje mnoge stvari koje mogu povećati xeronin potrebe tijela. Najčešći učinci, stres i povećana mentalna i / ili tjelesni napor. Određena količina proxeronin se proguta s normalnom hranom, ali noni ga sadrži u iznimno velikim količinama.

Kao što je potražnja za organskim certifikatom proizvoda znatno se povećava, popularni Polinesian Noni dostupan je izrađen od čistih organskih certificiranih sastojaka. Dok Polinesian Noni dolazi iz netaknute prirode, CaliVita Organic Noni je iz kontroliranih organskog uzgoja.

organski sok od nonija

Bio noni je tekući dodatak prehrani koji sadrži sok nonija iz organskog uzgoja obogaćen prirodnom aromom maline, također iz bio uzgoja.

I nakon 15 godina, Noni je i dalje vrlo tražen proizvod, a farmaceutska kvaliteta sirovine, savršena očuvanost nepropusnom ambalažom i ugodan okus dodatno opravdavaju njegovu popularnost.

Noni, kao nadopuna uravnoteženoj prehrani, može pomoći zdravo funkcioniranje organizma, a tvar po kojoj je noni postao poznat i koja je na neki način temelj njegovih terapeutskih sposobnosti je velika molekula prokseronina, koji se u jetri pretvara u fiziološki aktivni oblik kseronin koji djeluje na molekularnoj razini tako što pomaže u procesima obnavljanja (regeneracije) oštećenih stanica. Prokseronin pomaže u formiranju pravilne konfiguracije proteina koji izgrađuju stanice, čime pridonosi očuvanju zdravlja i može pomoći kod nekih učestalih bolesti, kao što su visoki krvni pritisak, čir na želucu ili artritis.

Noni sadržava još jednu korisnu tvar - skopoletin. Značaj djelovanja skopoletina je u tome što pomaže funkciju epifize, čime se pojačava proizvodnja serotonina. Ukoliko se žalimo na nesanicu, neraspoloženje, bezvoljnost te umor prvo treba pomisliti na nedostatne količine ovog hormona. Redovitom uporabom nonija osiguravamo njegove normalne razine u mozgu, što izaziva bolje raspoloženje, bolji san, suzbijanje potištenosti i napada migrene, ali se i smanjuje, tj regulira osjećaj gladi koji je često posljedica stresa i nemira. S obzirom na to da skopoletin općenito možemo opisati kao tvar za opuštanje dobrobit se očituje i kod povišenog kao i sniženog krvnog tlaka, grčeva, mišićnih i menstrualnih bolova, astme i bronhijalnih tegoba itd.

Skopoletin je flavonoid koji ima vazodilatirajuća svojstva (opušta krvne žile, umiruje spazam). Opuštanjem žila smanjuje se otpor krvi i srce ne mora raditi povećanom snagom. Dolazi do normaliziranja tlaka i rada srca. Djelovanje skopoletina na smanjenje tlaka pojačava se djelovanjem dušičnog monoksida čije stvaranje (otpuštanje) potiče noni sok. Dušični monoksid također opušta krvne žile te tako smanjuje krvni tlak i poboljšava opskrbu krvlju svih tkiva i organa, a posebno mozga i srca. Šireći male krvne žile u srčanom mišiću utječe na koronarni krvotok, a šireći velike krvne žile utječe na regulaciju krvnog tlaka. Zbog ovoga je dušični monoksid ključna tvar za sprečavanje i popravljanje stanja nakon srčanog ili moždanog udara.

Dušični monoksid poboljšava rad crijeva, sprečava lijepljenje krvnih pločica (trombocita), pomaže izlučivanju inzulina, hormona rasta, a poznato je i priznato prirodno sredstvo za potenciju.

Osim ovih dobro poznatih tvari, japanski su znanstvenici, dr. Hirazumi i dr. Furosawa, identificirali tvari, polisaharide, koje nazivaju noni-ppt. Ovim tvarima pripisuje se antikancerogeno djelovanje. Naime, ovi su specifični polisaharidi direktno uključeni u imunološke reakcije, gdje stimuliraju stanice poput makrofaga i T-stanica. Njima možemo zahvaliti i bolju regulaciju krvnog šećera i krvnoga tlaka.

Organic Noni - Recenzije proizvoda

Dodajte komentar, ocijenite proizvod ili postavite pitanje
Još nema recenzija.
0
0
0
0
0
Jamstvo najniže cijene
Organic Noni
Organic Noni Pack
4x 946 ml
Povratak na sadržaj