Mega qProtect - CaliVita

Idi na sadržaj

Mega qProtect

Mega qProtect
Antioksidansi Calivita
90 tableta

Antioksidansi
Količina na zalihama: 117
39.90 €
djelovanje ginka
Proizvod nadopunjuje dnevnu prehranu antioksidansima - beta karoten, vitamine C i E, selen i listove ginkgo bilobe u prahu.
propagační sleva 25% >>
strijela

Najbolji antioksidansi

Antioksidansi

Mega qProtect sadrži mega dozu antioksidansa za učinkovitu zaštitu naših stanica i usporavanje procesa starenja.  Izniman zaštitni učinak ovog proizvoda postiže se objedinjavanjem vitamina, minerala i biljnih tvari izrazitog antioksidativnog djelovanja.


Kome je namijenjen

Mega qProtect sadrži snažne antioksidanse vitamine C i E, te minerale cink, mangan i selen koji doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Ekstrakti ginka, zelenog čaja i borovnice imaju snažno antioksidativno djelovanje, dok vitamin A doprinosi održavanju normalnog vida, te  zajedno s cinkom i selenom doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Antioksidansi


Ova izuzetna formula sadrži 15 antioksidansa i predstavlja mega zaštitu za stanice organizma i idealnog saveznika protiv starenja. Izniman zaštitni učinak ovog proizvoda postiže se objedinjavanjem vitamina, minerala i biljnih tvari izrazitog antioksidativnog djelovanja.

Mnoge bolesti u razvijenim zemljama možemo objasniti rječnikom molekularne biologije kao posljedicu djelovanja reaktivnih čestica - slobodnih radikala - ukoliko se nalaze u nadprosječnim razinama u tijelu. Također, u procesu starenja stanica, značajnu ulogu igraju mutacije genetskog materijala. Ljudska DNK dnevno pretrpi tisuće udara slobodnih radikala, od čega se 1% oštećenja ne uspije popraviti.

Tijekom, za život značajne, pretvorbe hrane u čistu kemijsku energiju ATP, nastaju i najveći neprijatelji naše vitalnosti - slobodni radikali. Čak 98% ih nastaje unutar mitohondrija odakle putuju stanicom gdje oduzimaju elektrone vitalnim staničnim strukturama. Takvo stanje, kada njihov broj nadmašuje mogućnosti sustava tjelesnog nadzora, nazivamo oksidativnim stresom i on dovodi do oksidativnih promjena na bjelančevinama, mastima i molekulama DNK/RNK te konačno na tkivima i organima. S vremenom, taj oksidativni stres dovodi do pojave oštećenja, bolesti te starenja organizma u cjelini.

Antioksidativni obrambeni sustav našega tijela ograničava tvorbu i djelovanje slobodnih radikala, ali nije 100 % učinkovit. Zato je izuzetno važno redovno uzimanje antioksidansa, kao što su određeni vitamini, oligoelementi i biljne tvari. Antioksidansi su sve tvari koje onemogućavaju štetno djelovanje slobodnih radikala/oksidansa. Antioksidansi djeluju sinergistički - svaka kombinacija iskazuje učinak koji je veći od zbroja učinaka svakog pojedinog sastojka. Zato je izuzetno korisno nadopunjavati svoju prehranu kompleksnim antioksidativnim formulama.

Koristeći podatke desetogodišnjeg istraživanja (1981-1991) koje je prikupio Human Nutrition Research Center of Aging na temelju prosječnog unosa voća i povrća, jasno je da samo 10 % ljudi u razvijenim zemljama osigurava dovoljne količine antioksidansa svojom prehranom da bi zadovoljili antioksidativni kapacitet krvi, te tako usporili starenje i bolesti! Glavna uloga i dužnost antioksidansa je održavati normalnu razinu slobodnih radikala ne dozvoljavajući njihov suvišak odnosno razine veća od one koja je potrebna za normalne fiziološke procese.

Dobro je znati da antioksidansi djeluju sinergistički - svaka kombinacija iskazuje učinak koji je veći od zbroja učinaka svakog pojedinog sastojka. Zato je izuzetno korisno nadopunjavati svoju prehranu kompleksnim antioksidativnim formulama kao što su MegaProtect, ZenThonic, VeinProtex, XanthoPLUS, Resveratrol, Koenzim Q10.
90 tab

Upotreba:
Popiti 1 tabletu dnevno s vodom uz obrok.

Aktivni sastojci u dnevnoj dozi
vitamin C 100 mg
vitamin E 50 mg α-TE
L-cistein 50 mg
L-glutation 10 mg
ekstrakt lista ginka (Ginkgo biloba, std. na 24% flavonoglikozida) 10 mg
ekstrakt lista zelenog čaja (Camellia sinensis, std. na 20% polifenola) 7.5 mg
od toga (-)-epigalokatehin-3-galat (EGCG) 1 mg
koenzim Q10 5 mg
beta karoten 5 mg
cink 4 mg
ekstrakt ploda borovnice (Vaccinium myrtillus) (std. na 25% antocijanozida) 2.5 mg
likopen kompleks 2.5 mg
mangan 1 mg
vitamin A 750 µg RE
alfa-lipoična kiselina 50 µg
selen 25 µg


Mega qProtect je formula visoke kvalitete posebno razvijena za povećanje antioksidativnu zaštitu. Glavni sastojci formule su različiti biljni ekstrakti (Ginko biloba, zeleni čaj, i borovnica) koji su poznati po svojim antioksidativnim svojstvima i mnogih drugih vitamina i elemenata u tragovima, podržati naše zdravlje. Također sadrži vitamine i elemente u tragovima, što je dodatno poboljšala svoje antioksidativni učinak, a podržavaju naše zdravlje. Mega qProtect je jedinstven, kvalitetan formula razvijena posebno za jačanje antioksidativnu zaštitu, čija je pomno odabranih sastojaka učinkovito podržavaju zdrav funkcioniranje našeg tijela.

Mnogi znanstvenici vjeruju da je uzrok starenja, ili barem pridonosi čimbenik, je štete na stanicama našeg tijela od strane vrlo nestabilne i reaktivnih atoma poznate kao slobodni radikali. Normalno, elektroni okružuju jezgru atoma u parovima. Oksidativni procesi u našem tijelu, kao što je pretvaranje hrane u energiju, uzrokuje neke od tih atoma izgubiti jedan elektron, pretvarajući ih u slobodne radikale ... da je, atom s upaired elektrona u svom vanjskom prstenu. Kao što elektroni imaju snažnu pristranost postojati u parovima, a ne pojedinačno, slobodni radikali će ukrasti elektron je potrebno iz drugog normalnog atoma, okreće normalan atom u slobodni radikali, a početkom lančanu reakciju stvaranja slobodnih radikala.

Lipidi koji čine stanične membrane i DNA u mitohondrijima stanica čini se da su osjetljivi na doprinosu ovom lančanu reakciju, koja se s vremenom može uzrokovati poremećaje u funkciji stanica. Ako dovoljno štete uzrok, stanica može umrijeti.

Antioksidansi
Antioksidansi su tvari koje su u stanju usporiti ili prekinuti lančanu reakciju stvaranja slobodnih radikala, po svojoj sposobnosti da donirati jedan elektron da slobodni radikali ne postane nestabilan sebe. Ova skupina tvari su vitamin A (retinol, beta karoten), vitamin C, vitamin E (tokoferol), likopen, i ubikinonom (CoQ10). Kao što je dobro, flavanoids i polifenoli, bogata biljnim vrstama, kao što su ginkgo biloba, zeleni čaj, i borovnice, izlagali jake anti-oksidativnih svojstava.

Ostale tvari koje su pokazale mrav-oxidant svojstva, odnosno pomoć pri antioksidativno proces uključuje L-cistein, L-gluthionine, alfa lipoična kiselina i elemenata u tragovima selen, cink i mangan.

Biljni ekstrakti
Gingko biloba je posebna biljka. Ona ima snažan antioksidativni učinak, flavonoida podržati normalno funkcioniranje krvožilnog sustava i pravilan protok krvi, pružajući kisika i hranjivih tvari opskrbu stanica, pomaže očuvati fizičko-mentalna budnost. Zeleni čaj sadrži značajne količine kofeina, što povećava brzinu metaboličkih procesa, te pomaže održavati budnost. To je bogato polifenolima antioksidanta.
strijela

Mega qProtect: 1 proizvod – 15 antioksidansa!

Zaštitite svoj DNK!
Ljeto je. Naše tijelo voli toplinu, a svjetlost Sunca budi u nama energiju, stvara vitamin D (za kosti i imunitet), aktivira hormone sreće, a to je i razlog zašto se tijekom ljeta svi osjećamo bolje i aktivnije. Terapija suncem nam može u mnogočemu koristiti kao na primjer za liječenje kožnih oboljenja kao što je psorijaza, ali nemojmo zaboraviti da uz svu korist koju tijelo dobiva izlaganjem sunčevim zrakama, postoji i velika opasnost od ultraljubičastih zraka (UV‑A, B, C) koje su odgovorne za štetne učinke.

Zašto nam treba zaštita
  • UV-C zrake su najkraće i najopasnije, ali srećom ne prodiru do Zemljine površine.
  • UV-B zrake su nešto dužih valova i odgovorne su za promjene na koži kao što je tamnjenje, crvenilo, te starenje/boranje kože. UV-B zrake ima svoje pozitivne strane jer potiču stvaranje D vitamina, koji je odgovoran za rast i gustoću kostiju, te normalan rad živčanog sustava.
  • UV-A zračenje je najveće valne duljine, zbog čega prodire duboko u kožu te oslobađanjem slobodnih radikala ubrzava njeno starenje i uzrokuje oštećenja na DNK.

Zaštita je potrebna cijeli život, posebice ljeti

Kožu treba svakako štititi i to od najmanje dobi jer je to naš najveći organ a pored toga ima i ulogu u imunitetu. Obzirom da se rizik od nastajanja raka kože može dovesti u vezu s ukupnom količinom zračenja kojoj smo izloženi tijekom cijelog života, prevenciju od oštećenja kože izazvane sunčevim zračenjem treba provoditi već od djetinjstva. Pored kože treba zaštititi i naše najvažnije osjetilo – vid.  Oba bismo organa trebali zaštiti od štetnih elemenata sunčevog zračenja unosom kvalitetnih antioksiodansa. Postoji sve veća potreba za ovakvom vrstom zaštite, jer se ozonski omotač, koji filtrira većinu negativnih utjecaja, tijekom posljednjih 30 godina smanjio za 10%! Stoga, antioksidansima moramo stvarati svoj unutarnji štit.

Mega qProtect – Mega životna zaštita!

Ovaj proizvod predstavlja najcjelovitiju antioksidativnu zaštitu kako bismo nesmetano uživali u dobrobiti sunčeve svjetlosti i njezinom ljekovitom djelovanju. Mega qProtect pruža 15 puta jaču antioksiodativnu zaštitu od jednostavnih pripravaka koje sadrže samo nekoliko antioksidansa.  Mega qProtect sadrži više od 8000 IJ beta karotena u samo jednoj tableti pored još 14 različitih antioksidansa.

Mega qProtect u jednoj tableti sadrži 15 antioksidansa:

Beta karoten, likopen, retinol, gingko biloba, polifenoli iz zelenog čaja, antocijanidi iz borovnice, vitamin C, selen, cink, mangan, vitamin E, koenzim Q10, liponska kiselina, L-glutation, L-cistein.
Svojom cjelovitošću, ova formula pruža primjerenu zaštitu kože, očiju, krvnih žila i sluzokože koji su najviše izloženi negativnom djelovanju štetnih utjecaja okoliša.
strijela

Mega qProtect - Recenzije proizvoda

Dodajte komentar, ocijenite proizvod ili postavite pitanje
Još nema recenzija.
0
0
0
0
0
strijela
Jamstvo najniže cijene
Mega qProtect
Povratak na sadržaj