Ginkgo XC - CaliVita

Idi na sadržaj

Ginkgo XC

Ginkgo XC
Biljni proizvodi
100 tableta

Ginko ekstrakt
Količina na zalihama: 131
20.90 €
Ginkgo xc - Ginko ekstrakt
propagační sleva 25% >>
strijela
Calivita Ginkgo Xc

Ginko ekstrakt

Ginko ekstrakt

Ginkgo XC sadrži 90 mg standardizranog ekstrakta lista ginka u svakoj tableti.


Kome je namijenjen


Tri su osnovna načina na koja ginko djeluje na ljudsko tijelo: potiče krvni optok (uključujući mikrocirkulaciju u malim kapilarama) do većine tkiva i organa, štiti stanice od djelovanja slobodnih radikala (antioksidans) te zaustavlja mnoge mehanizme uključene u sljepljivanje trombocita tj. tvorbu ugrušaka. Studije pokazuju da ginko povećava dotok krvi do mozga, pa je i opskrba hranjivim tvarima bolja. Nadalje, pospješuje dotok krvi u srce, te se poboljšava opskrba stanica srca kisikom i hranjivim tvarima. U nekim zemljama Europske unije ginko se prepisuje za hodanje bez bolova, jer svojim antioksidacijskim sposobnostima djeluje na očuvanje protočnosti krvnih žila. Znamo da starenje uzrokuje i slabljenje sluha, jer uslijed slabije cirkulacije živci unutarnjeg uha ne dobivaju dovoljno krvi. Ginko postiže odlične rezultate (uz koenzim Q10) kod nagluhosti te tinitusa (zvonjenje u ušima). Ginko se može koristiti i kod bolova u mišićima (fibromijalgija), a posebno se preporučuje kombinacija ginka i koenzima Q10 za zaštitu mišića osobama koje uzimaju lijekove za snižavanja kolesterola. Ginko se preporuča osobama koje imaju različite tegobe uzrokovane lošom cirkulacijom.
100 tab

Upotreba:
Dva puta dnevno popiti po pola tablete s vodom nakon obroka.

Aktivni sastojci u dnevnoj dozi
ekstrakt lista ginka, Ginkgo biloba (std. na 24% flavonoglikozida, 6% terpena) 90 mg

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se kod poremećaja zgrušavanja krvi, trudnicama, dojiljama i djeci. Prije kirurškog zahvata upozoriti liječnika.

PAŽNJA!
  • Formula se ne preporuča za djecu.
  • Tijekom trudnoće i dojenja njegovu uporabu treba izbjegavati!
  • Pacijenti koji boluju od dijabetesa ili zgrušavanja krvi problema treba konzultirati svog liječnika prije uzimanja!
  • Nemojte prekoračiti preporučenu dnevni unos.
  • Dodaci prehrani ne mogu zamijeniti za uravnoteženu prehranu mješoviti.
  • Čuvati izvan dohvata male djece.
Ginkgo XC visoka potenciju formula koja sadrži 90 mg ginkgo biloba ekstrakt kako bi podržao normalan protok krvi i mozga. Ginkgo ekstrakt također pruža jake antioksidantna svojstva štite naše stanice od slobodnih radikala.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba jedna je od najstarijih stabala u povijesti Zemlje. Unatoč što se dogodilo nije ranije nego u 17. stoljeću da je postala naširoko poznata u zapadnom svijetu (prvo mladunče, što je još uvijek živ, bio zasadio 1730. u Nizozemskoj), to je sve više i više popularan. Zbog svojih izvrsnih zdravstvene prednosti, danas je jedan od najčešće prodanih bilja.

Ginkgo biloba jedna je od najstarijih stabala u povijesti Zemlje. Unatoč što se dogodilo nije ranije nego u 17. stoljeću da je postala naširoko poznata u zapadnom svijetu (prvo mladunče, što je još uvijek živ, bio zasadio 1730. u Nizozemskoj), to je sve više i više popularan. Zbog svojih izvrsnih zdravstvene prednosti, danas je jedan od najčešće prodanih bilja. Ginkgo biloba je listopadno drvo, koje je samo koja postoje vrste podružnice Ginkgophytae. To može imati razvijen oko 200 milijuna godina, u kameno doba povijesti Zemlje; Stoga se često naziva kao živi fosil. To je jedinstven u biljnom carstvu, to nema bliske rodbine.

Ginkgo je autohtono u Kinu, ali zahvaljujući svojoj popularnosti, to je široko raširena po cijelom svijetu. To je hranio gotovo nepromijenjena 150 milijuna godina, što se može pripisati činjenici da je u ovom području klima je ostala umjerena tijekom i nakon ledenog doba. Kasnije je preživio zahvaljujući brizi redovnika, kao i po svojim izvrsnim zdravstvene prednosti su ga štovali kao sveto drvo.

Aktivne tvari ginkgo biloba može se podijeliti u dvije skupine: flavonoidi i terpeni. Najvažniji aktivne tvari iz skupine flavonoida su kempferol i kvercetin. Od među aktivnim sredstvima pripadaju skupini terpen ginkgolid i bilobalid su najznačajniji. Dvije potonje tvari mogu se naći isključivo u ovoj tvornici. Ginko flavonoidi doprinose normalno funkcioniranje krvožilnog sustava i odgovarajući protok krvi, kao i, posljedično do kisika i hranjivih opskrbu stanica. Stoga se posebno preporučuje u starijoj dobi (za održavanje optimalne razine moždane funkcije), u slučaju preopterećuje, ili osoba doživljava česte hladnoću ekstremiteta. Štoviše ginkgo je snažan antioksidans, njegove aktivne tvari mogu ponuditi pomoć protiv stanici štetnog djelovanja slobodnih radikala.
strijela

Ginkgo XC - najsnažniji ginko u Hrvatskoj!

Calivita s ponosom predstavlja Gingko XC – proizvod koji po broju tableta i sadržaju ekstrakta u svakoj tableti zasluženo nosi ime: Ginkgo XC - kralj na tržištu!

Zdravstveni učinak ginka prvenstveno možemo zahvaliti dvjema skupinama djelatnih tvari: flavonoglikozidima i  terpenolaktonima (ginkolidi, bilobalid). Kako bi učinak ginka bio osiguran u najvećoj mogućoj mjeri, svaki dobar pripravak treba sadržavati pažljivo uravnoteženu i doziranu količinu ovih tvari i to 24 % flavonoglikozida te 6 % terpenolaktona. Slični pripravci na tržištu sadrže 40 mg standardizirane iscrpine ginka u jednoj tableti, od čega 24 % ginkoflavonoida (9,6 mg po tableti), te 6% terpenolaktona (2,4 mg u 1 tableti). Calivita Ginkgo XC sadrži 90 mg standardizirane iscrpine ginka u jednoj tableti, od toga čak 21,6 mg ginkoflavonoida i 5,4 mg terpenolaktona.

Flavonoglikozidima pripada antioksidativno djelovanje, te uloga u sprječavanju ljepljenja trombocita. Na taj način štiti se krvožilni sustav i središnji živčani sustav od oksidativnih promjena koje su podloga aterosklerozi i demenciji. Terpenolaktoni su odgovorni za pojačan dotok krvi do mozga, srca i drugih tjelesnih organa, te doprinose njihovoj boljoj opskrbi kisikom i hranjivim tvarima. To će osnažiti  srčani mišić i ostale mišiće tijela, pluća, moždane funkcije, vid i sluh. Ukoliko imate problema s koagulacijom krvi potražite savjet liječnika!

Djelovanje ginka:

Mozak: ginko se posebno preporučuje za održavanje moždanih funkcija u starijoj životnoj dobi, u borbi protiv neugodnih pratitelja starenje poput zaboravljivosti, demencije, vrtoglavice i ostalih tegoba čiji osnovni uzrok može biti slabljenje moždane cirkulacije. Odlično se nadopunjava sa koenzimom Q10.

Srce i krvne žile: ginko pospješuje dotok krvi u srce, bolja je opskrba kisikom i hranjivim tvarima srčanih stanica. U ovom slučaju dobro ga je nadopunjavati koenzimom Q10 koji je bitan za normalan rad srca.

Uši / sluh: starenje uzrokuje i slabljenje sluha jer zbog slabije cirkulacije živci unutarnjeg uha ne dobivaju dovoljno krvi. Ginko postiže odlične rezultate uz koenzim Q10  kod nagluhosti te tinitusa (zvonjenje u ušima).

Za zaštitu mišića: kod bolova u mišićima (fibromijalgija) te osobama koje uzimaju lijekove za snižavanja kolesterola (statini) preporučujemo  kombinaciju ginka i koenzima Q10.

Oči / vid: ginko pomaže u boljoj opskrbi krvlju očne retine, koji inače slabi sa godinama te vodi ka vrlo čestim problemima u starosti poput očne mrene, glaukoma i staračke sljepoće. Posebno se preporučuje dijabetičarima zbog spriječavanja dijabetičke retinopatije. Odlično se nadopnunjuje s proizvodima Lutein Plus ili Mega Protect.

Cirkulacija: ginko se preporučuje i osobama s lošom cirkulacijom, koje pate od osjećaja hladnoće u rukama i nogama.

Hodanje bez bolova: u nekim zemljama Europske Unije ginko se prepisuje za hodanje bez bolova, jer svojim antioksidacijskim sposobnostima djeluje na očuvanje protočnosti krvnih žila.

1 bočica Ginkga XC sadrži 100 tableta, a svaka tableta 90 mg ginka!
strijela

Ginkgo XC - Recenzije proizvoda

Dodajte komentar, ocijenite proizvod ili postavite pitanje
Još nema recenzija.
0
0
0
0
0
strijela
Jamstvo najniže cijene
Ginkgo XC
Povratak na sadržaj