Joint Protex - CaliVita

Idi na sadržaj

Joint Protex

Joint Protex
Ostali proizvodi Calivita
90 tableta

Zglobovi i vezivno tkivo
Količina na zalihama: 139
39.90 €
Joint Protex - zdravi zglobovi i vezivno tkivo
propagační sleva 25% >>
strijela
zdravi zglobovi i vezivno tkivo
Zglobovi i vezivno tkivo

Mangan u proizvodu Joint ProteX doprinosi održavanju normalnih kostijui ima ulogu u stvaranju vezivnog tkiva.

Kompleksna formula s glukozaminom, kondroitinom i MSM-om nadopunjena glikozaminoglikanom, cetil miristoleatom i ekstraktima tamjana i kurkume.


Kome je namijenjen

Joint ProteX sadrži najbolje djelatne tvari iz prirode koje nisu dovoljno ili nisu uopće zastupljene u uobičajenoj prehrani, a koje su neophodne za očuvanje te obnovu zglobova i vezivnog tkiva.

Sustav za pokretanje sastoji se od kostiju, mišića i zglobova, koji zajedno s prijanjajućim tkivima (ligamenti, hrskavice, tetive itd.) osiguravaju stabilnost i pokretljivost tijela. Zglobovi, čija pak pokretljivost i gipkost najviše ovise o stanju hrskavice, tijekom života prolaze kroz promjene koje ovise o izloženosti tjelesnim naporima, našoj težini, načinu prehrane te našoj dobi. Tako su, zahvaljujući sve dužem životnom vijeku i sve većoj tjelesnoj težini, tegobe zglobno-koštanog sustava među najčešćim razlozima posjeta liječniku u razvijenim zemljama. Iako se radi o većinom normalnim fiziološkim zbivanjima, možemo puno učiniti za zdravlje zglobova, kako bi oštećenje i njezino trošenje ostali unutar granica koje još dozvoljavaju pokrete i aktivnost u poznim godinama života.

Glukozamin i Glikozaminoglikan su temeljne gradivne tvari zglobnih hrskavica. Korisne su za obnovu zglobne hrskavice, a njihovo uzimanje kroz duže vrijeme otklanja i bolove. Zahvaljujući maloj molekularnoj veličini, ove tvari lako dospijevaju do stanica zglobne hrskavice i sinovijskih opni gdje bivaju iskorištene.

Kondroitin sulfat zaustavlja djelovanje enzima koji razgrađuju hrskavicu, te kao i glukozamin, pruža okvir za tvorbu kolagena. Kako obje ove tvari vežu na sebe vodu, stvarajući viskozni, elastični sloj, tako omogućavaju podmazivanje hrskavice, jačaju odskočnost i otpornost na kompresiju.

Hijaluronska kiselina dodatno doprinosi podmazivanju hrskavice u zglobovima.

Metil-sulfonil-metan (MSM) daje posebnu čvrstinu i stabilnost vezivnom tkivu, te bitno doprinosi smanjenju bolnosti pokreta.

Cetil-miristoleat (CM) vrlo je rijetka tvar u prirodi, a važna je u zaštiti tkiva hrskavice od trošenja uzrokovanog kretnjama i opterećenjem zglobova, te sudjeluje u procesu obnove.

Boswellia serrata (ekstrakt tamjana) ima jako protuupalno djelovanje, a ima i antiseptičko svojstvo.

Kurkuma se, zahvaljujući protuoksidativnom i protuupalnom djelovanju, preporučuje u slučaju upalnih bolesti zglobova (reumatski artritis).

Filipendula Ulmaria (suručica) je odličan diuretik, te će posebno koristiti za izlučivanje tekućine koja se nakuplja u zglobovima kao posljedica upale.

Cink pojačava protuupalno djelovanje ove formule sastojaka.

Mangan je ključ potreban u procesu tvorbe sastojaka hrskavice i vezivnog tkiva, a njegov nedostatak povezuje se sa pojavom bolova u koljenu, kroničnim umorom i gubitkom ravnoteže.
90 tab

Upotreba:
Popiti 1-2 tablete dnevno s vodom uz obrok.

Aktivni sastojci u dnevnoj dozi
glukozamin 250 mg
kondroitin 200 mg
metilsulfonilmetan (MSM) 150 mg
glikozaminoglikan 150 mg
hijaluronska kiselina 50 mg
cetil miristoleat 50 mg
ekstrakt smole indijskog tamjanovca (Boswellia serrata, std. 25% bosvelinske kiseline) 50 mg
prah nadzemnih dijelova suručice (Filipendula ulmaria) 40 mg
ekstrakt korijena kurkume (Curcuma longa, std. 95% kurkumina) 10 mg
cink 5 mg
mangan 1 mg

Oprez! Ne preporučuje se osobama koje su alergične na školjke! Dijabetes i osobe s visokom razinom kolesterola trebaju se posavjetovati s liječnikom prije uporabe! Ako ste osjetljivi na aspirin, obratite se svom liječniku prije uporabe. Ne preporučuje se tijekom trudnoće i dojenja!
Preporučene dnevne količine ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznoliku prehranu.
Aktivni sastojci u proizvodu Joint Protex pridonose rekonstrukciji hrskavice koja pokriva krajeve kostiju i proizvodnju tekućine između njih. Osigurajte podršku za svoje odluke, jer možete uživati u zdravim zglobovima u savršenom kretanju bez boli!

Koji preporučujemo
  • Svima onima koji žele pružiti odgovarajuću podršku i zaštitu svojim odlukama.
  • Osobe koje obavljaju teške fizičke poslove.
  • Za one koji se redovito bave sportom.
  • Osobe s prekomjernom težinom.
  • Za svakoga tko nije često fizički aktivan.
  • Kao potpora za liječenje ozljeda zglobova.

Jeste li svjesni?
Jeste li znali da je nošenje većih zglobova (koljena, gležnjeva, kukova) stanje koje pogađa mnoge ljude, posebice u starijoj dobi, te je pod utjecajem načina života, prekomjerne težine i nasljednih čimbenika? Dobra vijest je da se nošenje zglobova može spriječiti ili usporiti. Naše zaključke možemo obnoviti ako im pružimo odgovarajuće hranjive tvari.
strijela

Joint Protex - Recenzije proizvoda

Dodajte komentar, ocijenite proizvod ili postavite pitanje
Još nema recenzija.
0
0
0
0
0
strijela
Jamstvo najniže cijene
Joint Protex
Povratak na sadržaj