CoQ10 Lozenges - CaliVita

Idi na sadržaj

CoQ10 Lozenges

CoQ10 pastile
Antioksidansi Calivita
30 otapajućih tableta

Energija srca
Količina na zalihama: 143
27.50 €
snaga
Dodatna snaga - Energija za srce

Proizvod sadrži koenzim Q10 u obliku "sublingvalnih" tableta. Oblik tableta, koji se može staviti ispod jezika (gdje se otopi), uzrokuje da se aktivni sastojci brže i učinkovitije apsorbiraju u tijelo.
propagační sleva 25% >>
strijela
Calivita Co Q10 Lozenges

Sublingualni koenzim Q10

koenzim Q10, sa sladilom i šećerom

CoQ10 pastile sadrže koenzim Q10 u obliku sublingvalnih tableta (stavljaju se ispod jezika) koje omogućavaju bržu i učinkovitiju apsorpciju aktivnog sastojka direktno u krvotok putem žlijezda slinovnica. S prirodnim okusom limuna.


Kome je namijenjen

Koenzim Q10 otkriven je 1940., a dr. F. Crane ga je 1957. u SAD-u uspješno izolirao iz mitohondrija (staničnih centara proizvodnje energije). Primjena koenzima Q10 počiva na njegovoj ulozi u proizvodnji energije u mitohondrijima, što je posebno važno za stanice sa neizmjerno velikim energetskim potrebama kao što su stanice srca. Važno je napomenuti da je CoQ10 tvar koja se sintetizira u svakoj stanici našeg tijela, te je nezamjenjiv u procesima stvaranja energije na staničnom nivou, ali njegova se proizvodnja starenjem smanjuje pa ga je često potrebno dodatno suplementirati. 

Tijelo maksimum koncentracije koenzima Q10 postiže u ranim dvadesetima, a nakon 35. godine života količine CoQ10 u stanicama se smanjuju, te ga kod osoba preko 60 godina ima 60% manje nego kod dvadesetogodišnjaka. Taj se deficit dodatno pogoršava zbog stresa, infekcija, kroničnih bolesti, uzimanja lijekova, te loših prehrambenih navika.

Topiv je u mastima i njegovu apsorpciju možemo povećati istodobnim uzimanjem s maslinovim, kokosovim ili avokadovim ulje, te klorofilom.


JESTE LI ZNALI?
Ljudski organizam proizvodi koenzim Q10, ali ta proizvodnja se smanjuje nakon 35. godine života.
30 pastila

Upotreba:
1 tableta dnevno uz obrok. Tabletu je potrebno rastopiti ispod jezika, ne gutati cijelu tabletu.

Aktivni sastojci u dnevnoj dozi
koenzim Q10 30 mg

Učinci koenzima Q10 obično se uočavaju nakon nekoliko tjedana uzimanja proizvoda. Preporučuje se trajno uzimanje koenzima u dozi održavanja od 10-30 mg dnevno kako bi se izbjegli nedostaci. Prihvaćanje koenzima Q10 u obliku dodatka prehrani ne utječe na proizvodnju koenzima u tijelu. Nemojte se bojati da naše tijelo "zaboravlja" proizvoditi ga.

Gutanje u prekomjernim količinama može imati laksativni učinak.
Ne prelazite preporučeni dio za konzumaciju tijekom dana. Dodaci prehrani ne mogu se koristiti kao zamjena (zamjena) za raznoliku prehranu. Uravnotežen način prehrane i zdrav način života važan su za funkcioniranje tijela. Nemojte koristiti proizvod ako unutarnja zaštitna folija nedostaje ili je oštećena.

Kontraindikacije: Preosjetljivost na sastojke pripravka.

Upozorenje: Osobe sa sklonošću alergijama, uzimanjem lijekova, zdravstvenim problemima, trudnicama i dojećim ženama trebaju se posavjetovati s liječnikom prije korištenja proizvoda.

Uvjeti skladištenja: Coenzyme Q10 treba čuvati zatvorene na suhom, hladnom i neobrezanom mjestu, jer je vrlo osjetljiv na toplinu i svjetlost!

Skladištenje na temperaturama iznad 35 ºC može smanjiti kvalitetu koenzima Q10. Dodaci prehrani trebaju biti pohranjeni na način koji je nedostupan maloj djeci.
CoQ10 Lozenges su bogatstvo koenzima Q10 u obliku "sublingvalnih" tableta. Oblik tableta, koji se može staviti ispod jezika (gdje se otopi), uzrokuje da se aktivni sastojak apsorbira brže i učinkovitije, jer izravno ulazi u krvotok pomoću krvnih žila u ustima. Tablete imaju prirodni okus i aromu limuna.

Koenzim Q10 je prirodna tvar koju tijelo proizvodi, neophodno za ljudsko zdravlje, koja se pojavljuje u gotovo svakoj stanici tijela.

Nažalost, njegova se koncentracija u tijelu smanjuje nakon 30 godina starosti. U dobi od 40 godina, prirodna proizvodnja koenzima Q10 smanjuje se do 25%. Osim toga, bez obzira na dob, njegova proizvodnja je također inhibirana stresom, farmakološkim lijekovima, pušenjem ili radioterapijom.

Zato je važno osigurati koenzim Q10 uz pomoć dodataka prehrani.
strijela
CoQ10 Lozenges - Sublingualni koenzim Q10 - okus limuna!
Nova formula brzootapajućeg koenzima Q10 donosi novi, ugodan okus limuna u tableti koja se još lakše rastapa, i u svakom smislu odgovara suvremenim sublingvalnim dodacima prehrani. Zahvaljujući svojoj teksturi lako se topi u ustima, i ne ostavlja neugodan osjećaj „razmrvljenosti“. Novi okus prikladan je za sve kojima se iz bilo kojeg razloga nije sviđao okus mentola, ili su ga izbjegavali zbog korištenja homeopatskih lijekova.

Koenzim Q10 otkrile su 1950. godina dvije skupine istraživača, neovisno jedan o drugoj. Festenstein i njegovi suradnici nazvali su ga ubikonon (1955.), dok su mu Crane i suradnici dali naziv koenzim-Q (1957.). Ta dva naziva zadržala su se do danas. Koenzim Q10 neophodan je za odvijanje proces a proizvodnje energije na staničnoj razini. Osim toga, vrlo je važan antioksidans, koji štiti stanice od štetnih učinaka slobodnih radikala i oksidativnog stresa odgovornog za starenje stanica. Q10 se sintetizira i u našem tijelu; možemo reći da je to jedini antioksidans topiv u mastima kojeg tijelo samo sintetizira. Upravo je zbog toga važno spomenuti da se njegova količina smanjuje s godinama (vidi tablicu), a u slučaju nekih zdravstvenih problema (kardiovaskularne bolesti, kod uzimanja lijekova za smanjenje masnoća i kolesterola u krvi, itd.) njegova količina može naglo opasti.

Odgovarajuća opskrba Q10 može pridonijeti zdravom radu srca, kao i održavanju normalnog krvnog tlaka. Posebno se preporuča u slučaju povećanih psihičkih i/ili fizičkih napora, preopterećenosti, ili za povećanje energetske opskrbe mišića izloženih povećanom naporu (skeletnih, pa čak i srčanih). Uz samu kondiciju, može pozitivno djelovati i na sportske rezultate.
CaliVitin novi
CoQ10 Lozenges (sublingualni CoQ10) ima 30 mg CoQ10 u tableti, koji se kod pravilne primjene apsorbira u ustima, putem sluznice, i odmah ulazi u krvotok. Kod oralne primjene, aktivne tvari nakon apsorpcije u crijevnom traktu dolaze u jetru, gdje se u većoj ili manjoj mjeri metaboliziraju, što znači da se njihova količina može smanjiti dok stignu do svog odredišta.

CoQ10 koji se apsorbira pod jezikom „zaobilazi“ jetru, i dospijeva u tijelo bez gubitaka. Druga velika prednost Sublingualnog CoQ10 je njegov blagotvorni učinak na usnu šupljinu.

Zasigurno ste i vi primijetili da je CoQ10 sve popularniji kao preparat za njegu usne šupljine?

Primjenom Sublingualnog CoQ10 tijelu možete osigurati visoke doze CoQ10 od jednom, što se neposredno povoljno odražava na usta i desni.


Isprobajte i vi nove, usavršene tablete
CoQ10 Lozenges!

Literatura:
  • Nakamura R, Littarru GP, Folkers K, Wilkinson EG. Study of CoQ10-enzymes in gingiva from patients with periodontal disease and evidence for a deficiency of coenzyme Q10. Proc Natl Acad Sci U S A. 1974 Apr;71(4):1456-60.
  • Biomedical and clinical aspects of Coenzyme Q -The beneficial effect of Coenzyme Q10 on the impaired aerobic function in middle aged women without organic disease (Hiroshi amabe, Hisashi Fukuzaki)
  • Biomedical and clinical aspects of Coenzyme Q - Effect of CoQ10 on the metabolic response to work (G. Cerioli, F. Tirelli, L Mustani)
  • Biomedical and clinical aspects of Coenzyme Q - Influence of CoQ10 on physical work capacity in athletes, sedentary people and patients with mitochondrial disease Linnane AW, Kopsidas G et al.Cellular redox activity of coenzyme Q10: effect of CoQ10 supplementation on human skeletal muscle.Free Radic Res. 2002 Apr;36(4):445- 53. Digiesi V, Cantini F, Oradei A, Bisi G Guarino C Brocchi A. Bellandi F, Mancini M and Littarru GP. Coenzyme Q10 in essential hypertension. Molec Aspects Med vol.15 (Supplement): s257- 263, 1994- Burke BE, Neuenschwander R, Olson RD: Randomized, doubleblind, placebo-controlled trial of coenzyme Q10 in isolated systolic hypertension. South Med J. 94: 1112-1117, 2001
  • The source of the Table: The physiological effects of Q10, Prof. Dr. Pucsok József (OSEI) lecture held at the MEKISZ conference the 27th September 2007.
strijela

CoQ10 Lozenges - Recenzije proizvoda

Dodajte komentar, ocijenite proizvod ili postavite pitanje
Još nema recenzija.
0
0
0
0
0
strijela
Jamstvo najniže cijene
CoQ10 Lozenges
Povratak na sadržaj