SambuRex - CaliVita

Idi na sadržaj

SambuRex

SambuRex
Za imunitet
240 ml

Imunitet
Količina na zalihama: 41
38.50 €
koncentrirani sok od bobica
propagační sleva 25% >>
strijela

Ekstrakt bobica crne bazge

Imunitet

[ROK: 05/2024]

SambuRex je tekući proizvod koji sadrži iscrpine bazginih bobica, rudbekije i kozlinca, nadopunjen vitaminom C  za prirodnu potporu imunološkom sustavu.

Ne sadrži dodane šećere, umjetne arome ni konzeranse. Zahvaljujući tekućem obliku lako se dozira. Ugodnog je okusa te je pogodan i za djecu.


Kome je namijenjen

SambuRex je tekući proizvod koji sadrži iscrpine bazginih bobica, rudbekije i kozlinca. Ove biljke su najprirodnija zaštita i podrška imunološkom sustavu. Osobito ih preporučujemo djeci, starijima i rekonvalescentima, osobama oslabljenog imuniteta, sklonim prehladama, infekcijama dišnih putova, alergijama te slabokrvnim i kronično umornim osobama.

Bazga se proslavila u narodnoj medicini, a slavi ju i poznati njemački liječnik Knneip, najviše zbog njezine jedinstvene moći u liječenju prehlade, gripe i vrućice. Zbog toga je nekada svaka kuća obavezno u vrtu imala i drvo bazge. SambuRex je proizvod koji je otišao korak dalje jer sadrži te čudesne tamno plave bobice bazge u kombinaciji sa jakim protuvirusnim sredstvima današnjice. Plod bazge sadržava nekoliko svojstvenih tvari odgovornih za farmakološko djelovanje.

Poznati izraelski virolog Mumcuoglu prvi je otkrio mehanizam protuvirusnog djelovanja bazge, a to je sposobnost neutralizacije djelovanja glavne virusne poluge za prodor u stanice - hemaglutinina. Naime, niti jedan virus se ne može razmnožavati sam za sebe, za to mu je potrebna životinjska ili ljudska stanica. Hemaglutinin djeluje poput svrdla, bušeći staničnu opnu i omogućavajući da virus prodre u stanicu kako bi se počeo umnažati. Svaka ovakva prirodna tvar koja zaustavlja hemaglutinin bitno narušava virulentnost virusa, smanjuje vrijeme infekcije.

Dokazano je da osim na viruse gripe, bazga djeluje i na virus Herpes simplexa te još neke sojeve. Djelatne tvari bazginih bobica posjeduju i imuno-usmjeravajuće djelovanje kod zdravih, ali i kod osoba sa virusnim bolestima te onih kojima je imunološki sustav oslabljen.

Bobice bazge imaju i snažno antioksidativno djelovanje te smanjuju ukupnu razinu oksidativnog stresa. Posebno su korisne za zaštitu endotela krvnih žila.

Crvena rudbekija ili ehinacea jedna je od najpoznatijih biljaka u skupini onih koji jačaju naš imunitet, točnije takozvanu nespecifičnu obranu tijela. To znači da pojačava obrambeni odgovor organizma na sve strane i nepoželjne tvari. Ehinacea se posebno preporučuje kao zaštita od bakterija i virusa koji izazivaju upale gornjih dišnih putova, te se preporučuje kod gripe, prehlade, kašlja. Rudbekija potiče i proizvodnju stanica imuniteta izravno u koštanoj srži.

Kozlinac (Astragalus) je poznata biljka u kineskoj medicini koja ima protubakterijsko, protuupalno i imuno-stimulirajuće djelovanje. Kineska medicina koristi kozlinac kod rinitisa i nadražaja sluznice dišnih organa uslijed sezonske alergije. U kombinaciji sa ehinaceom vrlo je djelotvorno sredstvo u zaštiti od infekcija dišnih organa.
240 ml

Upotreba:
1 čajna žlica (5 ml) dnevno, pomiješati s vodom ili hranom.

Aktivni sastojci u dnevnoj dozi
ekstrakt ploda crne bazge (Sambucus nigra, 5:1) 1500 mg
~ odgovara 7500 mg svježih bobica bazge
vitamin C 100 mg
biljna smjesa koja sadrži: 50 mg
ekstrakt vršaka stabljike purpurne rudbekije (Echinacea purpurea, 3.4:1, std. na 3,5% polifenola) 30 mg
~ odgovara 102 mg svježih vršaka
ekstrakt korijena uskolisne rudbekije (Echinacea angustifolia, 3.2:1) 15 mg
~ odgovara 48 mg svježeg korijena
ekstrakt korijena opnastog kozlinca (Astragalus membranaceus, 2:1) 5 mg
~ odgovara 10 mg svježeg korijena

UPOZORENJE
  • Držite u hladnjaku jednom otvorena.
  • To se ne preporučuje za one osjetljiva na Cruciferae obitelji.
  • To se ne preporučuje za djecu mlađu od 1.
SambuRex je formula koja primarno usmjeren na zaštitu imunološkog sustava; njegovi glavni sastojci su bazge i Echinacea koji su korišteni za dugo u narodnoj medicini, a Astragalus koja se primjenjuje u naklonošću u istočnoj medicini. Zbog svoje tekućem obliku, ovaj posebni biljnih mješavina može biti adekvatna čak i za one koji su iz nekog razloga ili drugih ne sviđa tableta i kapsula formulama.

Bazga (Sambucus nigra) jedan je od biljaka koje su se koristile za najduže u narodnoj medicini. To je sveto njemački biljka. To se smatralo nekom vrstom panaceja protiv svih vrsta bolesti *, u drugim područjima, prvenstveno u hladnom vremenu, to je bio korišten za jačanje imunološkog sustava, protiv kašlja, kao i za promicanje probavu. Nažalost danas samo njegovi cvjetovi koriste se u većini mjesta za prehranu ljudi, uglavnom u prehrambenoj industriji kao sirovina sirupa, npr. Malo ljudi zna da je njen plod, ako se adekvatno pripremili, također je pogodna za ljudsku prehranu jer sadrži nekoliko dragocjenih aktivnih sastojaka koji mogu značajno pridonijeti zdravom funkcioniranju našeg tijela. To je, na primjer obiluje antioksidansima, kao što su: flavonoidi, voćnim kiselinama, kao i vitamina A i C.

Druga važna komponenta formule je posebna biljnih mješavina, koja sadrži Echinacea i Astragalus, koja je popularna u istočnoj medicini. Echinacea (coneflower) je jedan od najčešće korištenih biljaka za podršku imunološkog sustava, a pogodan je i za pomoć u očuvanju zdravlja donjeg urinarnog trakta. Potječe iz Sjeverne Amerike, a bio je jedan od najvažnijih lijekova indijskih urođenika. Ona ima nekoliko poznatih vrsta sa sličnim efektima. SambuRex sadrži dvije vrste Echinacea, Echinacea purpurea i Echinacea angustifolia. Astragalus se koristi za više od dvije tisuće godina kineske medicine, prije svega kako bi zaštitili imunološki sustav, kao i potaknuti vitalnost i životnu energiju (chi).
Osim bilja, završili smo formulu withvitamin C i cinka, kao i, što također može pridonijeti pravilno funkcioniranje imunološkog sustava.

Biljni aktivni sastojci formule su prisutni u bezalkoholnim ekstrakta, tako da se može primijeniti sigurno oni koji voze automobil ili upravljati strojevima. Kao što je bez alkohola, može se davati djeci, iako se ne preporučuje za djecu mlađu od jedne godine. (Vidi UPOZORENJE dolje). To je ugodno degustacija, slatka tekućina, koja ne sadrži dodani šećer, umjetna sladila i umjetnih konzervansa.
strijela

Tekući proizvod za imunitet

SambuRex

SambuRex je novi tekući proizvod u ponudi Calivite. Ova smjesa iscrpina bazginih bobica, rudbekije,  kozlinca, te vitamina C i cinka najprirodnija je moguća zaštita i podrška imunološkom sustavu tijekom cijele godine. Osobito je preporučujemo djeci, starijima i rekonvalescentima, osobama oslabljenog imuniteta, osobama sklonim prehladi i infekcijama dišnih putova, slabokrvnim i kronično umornim osobama.

Osim vitamina C i cinka, SambuRex sadrži iscrpinu bobica bazge koja se proslavila u narodnoj medicini, a slavi ju i poznati njemački liječnik Knneip, najviše zbog njezine jedinstvene moći u liječenju prehlade, gripe i vrućice. Zbog toga je nekada svaka kuća obavezno u vrtu imala i drvo bazge. Suvremena znanost je otišla i korak dalje te je čudesne tamno plave bobice bazge stavila uz bok najjačim protuvirusnim sredstvima današnjice.  Plod bazge sadržava nekoliko svojstvenih tvari  odgovornih za farmakološko djelovanje. Poznati izraelski virolog Mumcuoglu prvi je otkrio mehanizam protuvirusnog djelovanja bazge, a to je sposobnost neutralizacije djelovanja glavne virusne poluge za  prodor u stanice - hemaglutinina. Naime, niti jedan virus se ne može razmnožavati sam za sebe, za to mu je potrebna životinjska ili ljudska stanica. Hemaglutinin djeluje poput svrdla, bušeći staničnu opnu i omogućavajući da virus prodre u stanicu kako bi se počeo umnažati.  Svaka ovakva prirodna tvar koja zaustavlja hemaglutinin bitno narušava virulentnost virusa, smanjuje vrijeme infekcije te smanjuje mogućnost smrtnog ishoda. Dokazano je da osim na viruse gripe, bazga djeluje i na virus Herpes simplexa te još neke sojeve. Djelatne tvari bazginih bobica posjeduju i imuno-usmjeravajuće djelovanje kod zdravih ali i kod osoba sa virusnim bolestima te onih kojima je imunološki sustav oslabljen. Bobice bazge imaju i snažno antioksidativno djelovanje te smanjuju ukupnu razinu oksidativnog stresa. Posebno su korisne za zaštitu endotela krvnih žila čime se smanjuje mogućnost razvoja krvožilnih bolesti. Također su vrlo korisne osobama koje imaju dijabetes.

Samburex sadrži i iscrpine dvije vrste ehinaceje (Echinacea purpurea, Echinacea angustifolia) jedne od najpoznatijih biljaka koja jača tzv. nespecifičnu obranu tijela. To znači da pojačava obrambeni odgovor organizma na sve strane i nepoželjne tvari. Ehinacea se posebno preporučuje kao zaštita od bakterija i virusa koji izazivaju upale gornjih dišnih putova, te se preporučuje kod gripe, prehlade, kašlja. Kako rudbekija potiče proizvodnju stanica imuniteta izravno u koštanoj srži korisna je i za osobe na kemoterapiji. Samburex sadrži i iscrpinu kozlinca (Astragalus membranaceus) poznatu biljku u kineskoj medicini koja ima protubakterijsko, protuupalno i imuno-stimulirajuće djelovanje. Kineska medicina koristi kozlinac kod rinitisa i nadražaja sluznice dišnih organa uslijed sezonske alergije. U kombinaciji sa ehinaceom vrlo je djelotvorno sredstvo u zaštiti od infekcija dišnih organa.
strijela

SambuRex - Recenzije proizvoda

Dodajte komentar, ocijenite proizvod ili postavite pitanje
Još nema recenzija.
0
0
0
0
0
strijela
Jamstvo najniže cijene
SambuRex
SambuRex Pack
4 x 240 ml
Povratak na sadržaj