OxyMax - CaliVita

Idi na sadržaj

OxyMax

OxyMax
CaliVita Premium Organic
60 doza

Stabilizirani kisik
Količina na zalihama: 389
52.90 €
OxyMax - Stabilizirani kisik
propagační sleva 25% >>
strijela

Stabilizirani kisik

Stabilizirani kisik

OxyMax kapi sadrže stabilizirane molekule kisika.


Kome je namijenjen
 • svima koji žive u gradovima, te onima koji se nedovoljno kreću i borave uglavnom u zatvorenim prostorima,
 • osobama koje intenzivno vježbaju i sportašima
 • za povećanje sportskih performanci

JESTE LI ZNALI?
U normalnim okolnostima udahnemo 5-8 litara zraka u minuti, a ta se količina penje na 50-60 litara za vrijeme tjelesne aktivnosti.
Kisik, je baš kao i voda, neophodan za uravnoteženofunkcioniranje organizma. Stanice, uz pomoć kisika, iz šećera dobivaju staničnu energiju u obliku ATP-a, pa možemo reći da količina kisika bitno utječe na energetsku razinu organizma. U nedostatku kisika, proizvodnja energije drastično opada uz pojavu anaerobnih procesa koji uzrokuju gomilanje metaboličkog otpada. Istovremeno, kisik je jedan od najugroženih elemenata čija se razina u vodi i zraku konstantno smanjuje, pogotovo u gradovima. Osim promjena u okolišu, čije zagađenje negativno utječe na koncentraciju kisika, postoje i drugi čimbenici koji utječu na to da naše tijelo dobiva sve manje kisika: plitko nepravilno disanje, nekvalitetna hrana, stres, nedostatak kretanja.

OxyMax kapi sadrže kemijski vezan kisik, oblik koji tijelo lako može iskoristiti. Vezani kisik se u tijelu oslobađa tijekom metabolizma te tako oslobođeni kisik ulazi u krvotok.

Stabilizirani kisik


OxyMax je voda obogaćena kisikom koja sadrži čak 12.000 puta veću količinu kisika od obične pitke vode. Koristi se za bolju opskrbu kisikom svih tkiva i stanica.

Učinci kisika:

 • pospješuje vezanje kisika na hemoglobin
 • povećava proizvodnju stanične energije ATP-a
 • pospješuje procese detoksikacije
 • poboljšava apsorpciju vitamina i minerala
 • povećava koncentraciju kisika u kapilarama i cirkulaciju krvi
 • pospješuje izdržljivost kod tjelesnih napora
 • ublažava tegobe s disanjem

Život na našoj planeti je započeo porastom razine kisika u atmosferi, te o njegovoj koncentraciji ovisi i danas. Stanice, uz pomoć kisika, iz šećera dobivaju staničnu energiju u obliku ATP-a, a u samo jednoj minuti mogu primiti gotovo jednu litru kisika. Možemo reći da količina kisika bitno utječe na energetsku razinu organizma, funkciju imuniteta i na procese čišćenja organizma. U nedostatku kisika, proizvodnja energije drastično opada uz pojavu anaerobnih procesa koji uzrokuju gomilanje metaboličkog otpada te razvoj anaerobnih mikroorganizama. Istovremeno, kisik je jedan od najugroženih elemenata čija se razina u vodi i zraku konstantno smanjuje, pogotovo u gradovima. Osim promjena u okolišu, čije zagađenje negativno utječe na koncentraciju kisika, postoje i drugi čimbenici koji utječu na to da naše tijelo dobiva sve manje kisika: plitko nepravilno disanje, nekvalitetna hrana, stres, nedostatak kretanja. Zbog toga se javila potreba za tehnikama i metodama koje bi omogućile povećanje razine kisika u organizmu.

Početkom moderne terapije kisikom (biooksidativne terapije) možemo označiti 1896. godinu kada je inženjer i izumitelj Nikola Tesla kreirao prvi generator ozona. I danas se širom svijeta koriste slične naprave kako bi obogatile vodu kisikom. Znanstveno je dokazano da se otopljeni kisik apsorbira već u ustima ispod jezika gdje putem sublingualne vene ulazi u cirkulaciju. Ispitivanja kvantnog fizičara dr James Akera dokazuju da se, držeći u ustima otopinu obogaćenu stabiliziranim kisikom, može zabilježiti povećanje plazma kisika već za 2 minute. Studija sveučilišta Duke također potvrđuje da kisik dospijeva u stanice čak i ako ne uđe kroz pluća nego se apsorpcija odvija u crijevima. Djelovanje stabiliziranog kisika (OxyMax) započinje u probavnom traktu gdje poboljšava razgradnju hrane, sprečava njeno truljenje, te čisti crijevni trakt od patogenih bakterija. U probavnom se traktu kisik resorbira u krvotok, a postignuta kemijska stabilnost onemogućuje nastajanje slobodnih radikala. Uz povećan pritisak kisika u plazmi pospješuje se njegovo vezanje na hemoglobin i opskrba tkiva kisikom. Kroz veće količine dostupnog kisika svaka naša stanica može proizvesti više energije (veća energetska razina) a brža izmjena tvari do koje dolazi doprinosi boljoj izdržljivosti i koncentraciji, bržem zacjeljivanju i regeneraciji tijela, boljoj cirkulaciji, te se povećava apsorpcija i iskorištenje nutrijenata (vitamini, minerali, aminokiseline, fitokemikalije...). Biooksidativne terapije već se nekoliko desetljeća uspješno primjenjuju kod usporenog metabolizma, alergije i astme, kroničnih bolesti, nesanice, poremećaja sna, jačanje fizičke kondicije, smanjenje bolova u mišićima, kod depresije, za bolje pamćenje, kod kroničnog umora, Alzheimerove bolesti, kod gripe, viroze, u kozmetici za mekšu kožu i protiv bora itd. Dodan pitkoj vodi, OxyMax neutralizira neželjene učinke klorirane vode, te u vodi uništava mikroorganizme i parazite.
60 doza

Upotreba:
Pomiješati 20 kapi u čaši vode 1-2 puta dnevno i popiti prije obroka.

Aktivni sastojci u dnevnoj dozi
voda obogaćena kisikom 1 ml
natrij 120 µg

OxyMax se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i djeci.

PAŽNJA!
 • Ovaj proizvod treba koristiti samo razrijediti prema uputama.
 • Nemojte prekoračiti preporučenu dnevni unos.
 • Dodaci prehrani ne mogu zamijeniti za uravnoteženu prehranu mješoviti.
 • Čuvati izvan dohvata male djece.

Kisik u kapima


Bez kisika, ljudski život je nemoguć. Naše tijelo može funkcionirati skladno, na uravnotežen način samo ako stanice dobivaju dovoljne količine kisika. Ako iz nekog razloga stanice dobivaju manje kisika nego što je potrebno, proizvodnje energije procesi koji jamče vitalne funkcije su oštećeni. OxyMax® može učinkovito pomoći u opskrbu kisikom stanica.

Svi znamo da je kisik od vitalnog značaja za život, kao neizostavni dio procesa kojim naše stanice proizvode energiju. Obično naša tijela dobila ovaj kisik kroz zrak koji udišemo, ali sve veći emisije ugljičnog dioksida i drugih oblika zagađenja može značiti da je zrak u urbanim središtima može imati smanjeni sadržaj kisika. Oxymax sadrži molekule vrlo biodostupni stabilizirani kisik, a po ulasku u krvi kroz probavni sustav, on je namijenjen za pomoć razina podrške kisika u metabolizmu.

Kao što je potrebno za uporabama hranjivim tvarima i proizvodnju energije kisika do stanica, pojačana kisika može biti koristan za potporu sportsku izvedbu i druge oblike fizičke aktivnosti. Kisik se također pomaže u deaktiviranje slobodnih radikala. Neki znanstvenici u obzir oštećenja stanica uzrokovana slobodnim radikalima kao jedan od uzroka starenja.

Povećana opskrba kisikom može pomoći podržati imunološki sustav kao patogeni mikroorganizmi često može biti anaerobni. To znači da oni zahtijevaju okruženje su bez kisika kako bi preživio i množite. Prisutnost kisika zapravo može ubiti takve mikroorganizme.
strijela

OxyMax - rješenje za kronični nedostatak kisika

OxyMax - rješenje za kronični nedostatak kisika

rješenje za kronični nedostatak kisika

Kisik je najvažniji, ali ujedno i najdeficitarniji element, a njegov je nedostatak podloga za većinu kroničnih bolesti današnjice

Kisik i virusi

Funkcija svake stanice i svih organa izravno ovisi o količini raspoloživog kisika. Njegovom nedostatku pridonosi loša prehrana, stres, toksini iz okoline, nekretanje, površno disanje itd. Značajan broj istraživanja nekoliko desteljeća unazad otkriva nam vezu između niskog sadržaja kisika i razvoja mikroorganizama u ljudskom tijelu. Dr. H. Kief među prvima je izvodio pokuse na svojim pacijentima, u kojima je uništavao viruse i bakterije kroz hiper-oksigenaciju pacijentove krvi.

Dr. Rosenow, poznati bakteriolog Mayo klinike, svojim je istraživanjima pokazao da se mikroorganizmi mogu kontrolirati korištenjem kisikom bogatih suplemenata, kao što je primjerice OxyMax.

Dr. Harris u svojim istraživanjima (1998.) zaključuje da su patogeni mikroorganizmi anaerobi tj. da žive i napreduju pri niskim koncentracijama kisika, dok ih dobro oksigenirana sredina ubija.

Dr. P. Kidd, pak, kaže: “Možemo govoriti o nedostatku kisika kao najvećem uzroku svih bolesti.”

Najcitiraniji radovi na ovome području govore u prilog tome da kisik ometa i oštećuje integritet ovojnice virusa kroz proces peroksidacije fosfolipida i lipoproteina.  Virusi i paraziti dijele se na porodice, ovisno o njihovoj strukturi, tipu genoma i načinu replikacije. Strukturu mnogih virusa čini fosfolipidna ovojnica (ovojnica s masnim komponentama) s glikoproteinskim dijelovima. Ona obavija virusnu kapsulu unutar koje se nalaze i DNK, RNK i strukturalni proteini. Takvi virusi (Herpes virusi, Cytomegalovirus, Epstein-Barr, Paramyxoviridae (zaušnjaci), Orthonyxoviridae (influenca), Retroviridae (HIV) osjetljivi su na kisik koji direktno oksidira dijelove ovojnice te tako onesposobljava virus. Ovakvo oštećenje ovojnice virusa znači i gubitak infektivnosti / virulentnosti.

U jednom su istraživanju polio virusi bili izloženi djelovanju kisika u obliku ozona. Nakon 30 sekundi 99% virusa bilo je inaktivirano, tj. bilo im je onemogućeno umnažanje u stanici domaćina. Analiza je pokazala oštećenja na bjelančevinama ovojnice, čime je poremećena sposobnost prijanjanja na stanicu domaćina. Istodobno je utvrđeno i pucanje RNK virusa na dva dijela, dovodeći do poremećaja u replikaciji.

Kisik i naše stanice

Kisik ima sposobnost direktno ući u naše stanice te potaknuti stanično čišćenje. Stanice koje su zaražene virusima i bakterijama razlikuju se od zdravih stanica, jer im slabi struktura stanične membrane. Stabilizirani kisik u obliku peroksida (OxyMax) u našoj se krvi, uz pomoć enzima katalaze, oslobađa na aktivni kisik i vodu. Aktivirani kisik, zbog promjena u električnim i kemijskim svojstvima membrane, ima afinitet vezanja za virusima oštećene stanice te za bolesne stanice. Membrana bolesne stanice pri tome oksidira, pa se virusi i bakterije iz zaražene stanice oslobađaju u krvotok. Slobodni aktivirani kisik (OxyMax) prisutan u krvi sada oksidira tako oslobođene nametnike. U studiji proučavanja utjecaja kisika na bakteriju Echerichia coli utvrđeno je da je došlo do prodora kisika kroz staničnu membranu te do reakcije s bakterijskom DNK, pri čemu je struktura zatvorene cirkularne uzvojnice (spirale) DNK promijenjena u otvorenu uzvojnicu, čime je gotovo onemogućeno umnažanje bakterije.
strijela

OxyMax - Recenzije proizvoda

Dodajte komentar, ocijenite proizvod ili postavite pitanje
Još nema recenzija.
0
0
0
0
0
strijela
Jamstvo najniže cijene
OxyMax
Povratak na sadržaj