Stress Management B-kompleks - CaliVita

Idi na sadržaj

Stress Management B-kompleks

Stress Management B-kompleks
Vitamini Calivita
100 tableta

B kompleks
Količina na zalihama: 257
19.90 €
Pomoć na stresuPomoć na stresu

Tablete koje sadrže cijeli spektar vitamina B, kao i vitamin C i magnezij. Djeluju smirujuće i oslobađaju živčanu napetost, štite kardiovaskularni sustav.
propagační sleva 25% >>
strijela

B kompleks za stres

vitamini B kompleksa

Stress Management je kompleksna formula prirodnih B vitamina, nadopunjena vitaminom C i magnezijem, Sadrži niacin i vitamine B1, B6 i B12 koji doprinose normalnom funkcioniranju živčanog sustava i normalnoj psihološkoj funkciji, te vitamin B2 i folnu kiselinu koji doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.


Kome je namijenjen

B kompleks


B vitamini su uključeni u gotovo sve važne procese u organizmu, a kako ih tijelo nema mogućnosti uskladištiti, potrebno ih je osigurati putem hrane i nadopuna. Manjak vitamina B prisutan je kod znatnog dijela stanovništva, a posebno su ugrožene osobe kod kojih je, zbog poremećene crijevne flore (disbioza), upalnih bolesti crijeva ili bolesti metabolizma (dijabetes), smanjeno upijanje vitamina B u krvotok. Posebnu ulogu B vitamini imaju u stanjima stresa. Naši živci i naš mozak jednostavno vole B vitamine! Oni se brinu za našu mentalnu budnost, imaju utjecaj na bezbroj procesa u mozgu, a utjecaj imaju na metabolizam ugljikohidrata koji za moždane stanice predstavljaju glavni izvor energije. Pomanjkanje B vitamina može uzrokovati promjene u umnim sposobnostima (slabljenje pamćenja), glavobolju, poremećaje sna, osjećaj napetosti i tjeskobe, te razdražljivost. Velike količine B vitamina korisne su u borbi protiv povišenog kolesterola u krvi (LDL kolesterol) i smanjenju aterosklerotskih naslaga na krvnim žilama. Učinkovit je unos većih doza B vitamina i kod osoba koje pate od migrene i jakih glavobolja, te kod Alzheimerove bolesti. B vitamini se, uz neke antioksidanse, navode kao najzaslužniji u obnavljanju moždanih djelatnosti i bržeg oporavka nakon moždanog udara. Uz veće količine vitamina B oporavak je uspješniji, a stvaranje novih krvnih žila u stradalim područjima izraženije.

Vitamin B1 (tiamin)
Ključna tvar za pretvorbu šećera u energiju, te je važan za funkcioniranje mišića, srca i živčanog sustava. Uključen je i u proizvodnju eritrocita te povoljno utječe na intelektualne sposobnosti.

Vitamin B2 (riboflavin)
Sudjeluje u proizvodnji energije, sintezi bjelančevina i metabolizmu masti, a ima i važnu ulogu u ugradnji željeza u hemoglobin. Poboljšava vid, pomaže kod migrenskih glavobolja te stimulira rast. Nedostatak ovog vitamina može dovesti do kožnih bolesti, anemije, sindroma kroničnog umora i katarakte.

Vitamin B3 (niacinamid)
Ima vrlo važnu ulogu u procesima stvaranja energije iz ugljikohidrata. Nužan je za normalno funkcioniranje probavnih organa, živčanog sustava i kože, te za sintezu hormona. Olakšava i potiče cirkulaciju te pomaže u regulaciji povišenog krvnog tlaka.

Folna kiselina
Neophodna je za stanični rast i replikaciju, jer sudjeluje u sintezi DNK i RNK. Ona tkiva koja brzo rastu ili trebaju brzu regeneraciju (fetus, crvena krvna zrnca, imuno-stanice) imaju veće potrebe za ovim vitaminom. Koristi se kod liječenja anemije, jer poboljšava apsorpciju željeza. Dokazana je važna uloga folne kiseline u prevenciji maligniteta grlića maternice i kolona.

Vitamin B5 (pantotenska kiselina)
Sudjeluje u metabolizmu ugljikohidrata, proteina i masti. Pospješuje razvoj epiderme te sudjeluje u rastu kose i njezinoj pigmentaciji. Ovaj je vitamin nužan za normalno funkcioniranje nadbubrežnih žlijezda.


Vitamin B6 (piridoksin)
Vitamin uključen u bezbroj enzimskih reakcija nužnih za život. Povezan je s hormonskim zdravljem žena, prevencijom dijabetesa, srčanih bolesti, demencije, artritisa. Posebno je važan za obranu od infekcija, kod upalnih procesa, za prevenciju stvaranja bubrežnih kamenaca i kožne bolesti. Važan je za proizvodnju serotonina, čime doprinosi zdravlju živčanog sustava.

Biotin
Značajan je za metabolizam proteina, masti i ugljikohidrata, kod ublažavanja mišićnih bolova, liječenja ćelavosti, za jačanje noktiju i kose.

Kolin
Esencijalni nutrijent za razvoj mozga fetusa, razvoj memorije i intelektualnih sposobnosti. Pomaže pri stvaranju mijelina - zaštitne opne stanica živaca i mozga. Koristan je kod održanja zdravlja srca, jer smanjuje razinu LDL kolesterola, smanjuje taloženje masnih tvari na stijenke krvnih žila, opušta krvne žile i smanjuje krvni tlak.

Inozitol
Lipotropik, kao i kolin, pospješuje razgradnju masti. Opušta živčani sustav, doprinosi normalizaciji sna, koristi kod neuropatije, potištenosti.

PABA (para-aminobenzojeva kiselina)
Potrebna je za sintezu folne kiseline, pa stoga koristi i za zdravlje ženskog hormonskog sustava. Velika je pomoć u menopauzi te kod autoimunih bolesti, poput skleroderme i tiroiditisa.

Vitamin B12 (cijanokobalamin)
Nužan je za sintezu bjelančevina i proizvodnju eritrocita. Pospješuje rast, obnavlja živčani sustav, smanjuje razdražljivost te poboljšava koncentraciju. Važan je nutrijent u terapiji perniciozne anemije. Koristan je kod infekcija i nesanice, a važan je i za zdravlje krvožilnog sustava.
100 tab

Upotreba:
popiti 2x1 tabletu dnevno s vodom nakon obroka.

Aktivni sastojci u dnevnoj dozi
kolin 200 mg
inozitol 200 mg
vitamin C 120 mg
magnezij 60 mg
niacin 30 mg NE
pantotenska kiselina 10 mg
vitamin B6 4 mg
vitamin B2 3.6 mg
vitamin B1 2.6 mg
folna kiselina 200 µg
vitamin B12 4 µg

Napomene:
Kada uzimanje vitamina B kompleksa urin može postati tamnožuta i imaju specifičan miris, sa stalnim fizičkim opterećenjem - na primjer, u profesionalnom sportu - to može biti teško uočiti.

PAŽNJA!
  • Te bi trebao konzultirati s kvalificiranim liječnikom prije uzimanja bilo dopuniti.
  • Nemojte prekoračiti preporučenu dnevni unos.
  • Dodaci prehrani ne mogu zamijeniti za uravnoteženu prehranu mješoviti.
  • Čuvati izvan dohvata male djece.
Tablete koje sadrže cijeli spektar vitamina B i vitamin C i magnezij. Smirivanju živčane napetosti i smiruje, štite kardiovaskularni sustav.

U vrijeme fizičkog ili mentalnog stresa, prehrambenim zahtjevima naš metabolizam raste. To može biti osobito vrijedi za hranjivim tvarima koje pripadaju B vitamina obitelji, za dva glavna razloga. Prvo, oni igraju važne sporedne uloge u proizvodnji energije, i funkcije središnjeg živčanog sustava, a kao drugo, oni su voda soluable i na taj način se ne pohranjuje u tijelu. Ti čimbenici mogu učiniti vitamini B podložniji osiromašeni vrijeme stresa u odnosu na druge hranjive tvari. To je razlog zašto kvaliteta kompleks B vitamina s visokom bioraspoloživosti okosnica CaliVita's® Stress Management proizvoda.

Vitamini koji pripadaju tom kompleksu su B1, B2 riboflavin tiamina, B3 niacin, B5 pantotenska kiselina, B6 piridoksin, biotin B7, B8, B9 inozitol folnu kiselinu i B12 kobalamin. Kolin, dok je tehnički nije vitamin, često je uključena u ovu skupinu, jer djeluje u uskoj vezi s folnom kiselinom i kobalamin. Neki od tih vitalnih hranjivih tvari su uključeni u metaboličkim procesima koji pretvaraju ugljikohidrate i masti u energiju. Kao što je dobro, vitamini B igraju ključnu ulogu u oblikovanju i proizvodnji crvenih krvnih stanica, koje su važne za obavljanje kisika do stanica. Nekoliko B vitamini igraju ulogu u proizvodnji hormona i reguliranje razine kolesterola. Drugi, kao što su holin i inozitol igraju ulogu u prijenosu živčanih impulsa, podržavaju integritet živčanih stanica i doprinose zdravom funkcioniranju središnjeg živčanog sustava.

CaliVita ® poboljšane formule s dodatkom vitamina C i magnezija. Vitamin C je još vode soluable vitamina koji sudjeluje u sintezi nekih neurotransmitting hormona, koji su od vitalnog značaja za funkcioniranje mozga i može utjecati na raspoloženje. Kao što je dobro, što pridonosi proizvodnji energije procese u našem tijelu. Magnezij je također od vitalnog značaja za potporu procesu pretvaranja masti i ugljikohidrata u iskoristive energije.
strijela

Stress Management B-kompleks - Recenzije proizvoda

Dodajte komentar, ocijenite proizvod ili postavite pitanje
Još nema recenzija.
0
0
0
0
0
strijela
Jamstvo najniže cijene
Stress Management B-Complex
Povratak na sadržaj