Full Spectrum - Trgovina CaliVita International

Go to content

Full Spectrum

Full Spectrum
90 tab

Upotreba:
1 tableta dnevno ili prema preporuci stručne osobe.

Aktivni sastojci:
187 mg kalcij (kao bisglicinat i karbonat)
60 mg vitamin C (L-askorbinska kiselina)
25 mg magnezij (bisglicinat)
20 mg kolin (bitartarat)
20 mg inozitol
10 mg cink (glukonat)
10 mg vitamin B3 (nikotinamid)
7 mg -TE vitamin E (dl-alfa tokoferil acetat)
5 mg pantotenska kiselina (kalcijev D-pantotenat)
5 mg PABA (para-amino-benzojeva kiselina)
4 mg rutin
4 mg kompleks bioflavonoida iz limuna
4 mg željezo (bisglicinat)
3 mg mangan (bisglicinat)
2 mg hesperidin kompleks
1.5 mg bakar (bisglicinat)
1.2 mg vitamin B6 (piridoksin HCl)
1.1 mg vitamin B2 (riboflavin)
1 mg vitamin B1 (tiamin HCl)
900 µg beta karoten
200 µg folna kiselina (pteroilmonoglutaminska kiselina)
80 µg jod (kalijev jodid)
40 µg biotin
25 µg krom (pikolinat)
20 µg selen (L-selenometionin)
10 µg molibden (Na-molibdat)
1 µg vitamin B12 (cijanokobalamin)

Sastojci:
emulgator: mikrokristalinična celuloza, kalcijev bisglicinat i karbonat, kalcijev sulfat, vitamin C, kalijev glukonat, zgušnjivač: natrijeva kroskarmeloza, stabilizator: stearinska kiselina, magnezijev bisglicinat, kolin bitartarat, inozitol, cinkov glukonat, vitamin B3, tvari za sprječavanje zgrudnjavanja: magnezijev stearat i silicijev dioksid, vitamin E, pantotenska kiselina, PABA, rutin, kompleks bioflavonoida iz limuna, željezov bisglicinat, manganov bisglicinat, hesperidin kompleks, bakrov bisglicinat, talk, vitamin B6, vitamin B2, vitamin B1, farmaceutska glazura, vitamin A, folna kiselina, kalijev jodid, biotin, kromov pikolinat, L-selenometionin, natrijev molibdat, vitamin B12.
Klasični multivitamin
Klasična formula sa 29 vitamina, minerala i bioflavonoida za svakodnevnu široku primjenu.

DETALJNIJE
Zdravi smo onoliko koliko su zdrave naše stanice. Optimalna nutritivna mikro-sredina svake stanice neophodan je preduvjet za očuvanje i obnavljanje zdravlja, a osiguravamo je kvalitetnim multivitaminsko-mineralnim, biološki učinkovitim tvarima dobivenim iz prirodnog izvora.

Vitamini i minerali su životno važni organski spojevi apsolutno nužni za rast i razvoj organizma, za vitalnost i opće fizičko blagostanje, jer reguliraju brojne kemijske reakcije te su nužni kofaktori enzima presudnih za stanični metabolizam. Ljudski organizam ih ili uopće ne može proizvesti ili ih stvara u nedovoljnim količinama, pa se moraju unositi putem prehrane. S obzirom da ista količina povrća i voća danas, u usporedbi s onom od prije 50 godina, ima daleko manji sadržaj esencijalnih nutrijenata, kvalitetna multivitaminska nadopuna prehrani prvi je korak u očuvanju zdravlja. Istovremeno, zdravstveni problemi povezani s prehranom u razvijenijim zemljama dobivaju nove globalne proporcije zbog nedostatka esencijalnih hranjiva i povećanih potreba ljudskog organizma za istima s jedne strane te, s druge strane, zbog nepravilnog izbora i loše kvalitete namirnica koje, umjesto da hrane i osiguravaju vitalnost, opterećuju i ugrožavaju metabolizam i zdravlje.

Pretpostavlja se da samo manji postotak stanovnika razvijenog svijeta (u koji spada i Hrvatska) dobiva dovoljno esencijalnih hranjiva putem svoje (često preobilne) prehrane. Esencijalna hranjiva imaju značajnu ulogu u pravilnom odvijanju funkcija organizma i održavanju zdravlja od embrionalnog razvoja do starosti. Uslijed intenzivne poljoprivrede koja iscrpljuje tlo, suvremene tehnologije prerade i skladištenja hrane, te njene termičke obrade, najveći dio esencijalnih nutrijenata biva nepovratno izgubljen. Visokokalorična hrana s mnogo masti, ugljikohidrata i bijelog šećera, zahtijeva znatno veći unos minerala i vitamina nego što ih sadrže prirodne namirnice u našim obrocima. Ubrzani tempo života i izloženost stresu, alkohol, nikotin, kofein, razni konzervansi i kemikalije iz okoline samo su neki od agensa koji povećavaju dnevne potrebe za vitaminima i mineralima. Zato je kvalitetna multivitaminska nadopuna prehrani prvi korak u očuvanju zdravlja i poticanju samoobnavljajućih mehanizama.
Back to content