Polinesian Noni - Trgovina CaliVita International

Go to content

Polinesian Noni

Polinesian Noni
CaliVita Premium Organic
946 ml

Morinda Citrifolia
na lageru
plodovi nonijaNoni voće podržava naše tijelo u samoizlječenju. Učinkovito podržava stanice i pravilno funkcioniranje imunološkog i endokrinog sustava.
propagační sleva 25% >>
strijela

Liofilizirani Noni sok

Morinda Citrifolia


Polinezijski Noni je na hrvatskom tržištu već 13 godina, postavši jedan od naših klasičnih proizvoda. Vulkansko tlo Polinezije, s dodatkom prirodne arome borovnice i maline, osiguravaju izvrstan okus.

Noni je adaptogena biljka čija je popularnost temeljena na najvećem sadržaju prokseronina u prirodi. Čitav niz zanimljivih tvari čini u plodu nonija jedinstvenu cjelinu koja na staničnoj razini proizvodi i jedinstven biološki učinak. Visoki sadržaj djelatnih tvari, farmaceutska kvaliteta sirovine, savršena očuvanost nepropusnom ambalažom i ugodan okus opravdavaju dugogodišnju popularnost Noni soka.

Domovina Nonija je Francuska Polinezija u Tihom oceanu, skupina od 118 otoka i atola, među kojima je najpoznatiji Tahiti. Noni je poznat kao kraljica voća, a koristi se više od 2000 godina kao prirodni tonik i lijek za poremećenu ravnotežu probavnog, crijevnog i dišnog sustava te imuniteta. Znanstvena istraživanja provedena tijekom posljednjih godina otkrivaju sve veći broj djelatnih tvari Nonija i tako stoljetna privrženost starosjedioca prema ovom voću dobiva i znanstveno objašnjenje.

Tvar po kojoj je noni postao poznat i koja je na neki način temelj njegovih terapeutskih sposobnosti je velika molekula prokseronina, kojega organizam /jetra pretvara u fiziološki aktivni oblik kseronin. Tijelo koristi kseronin u ciljanim stanicama za pokretanje metaboličkih procesa. To se zbiva na staničnoj razini posredstvom bjelančevina. Naime, mnoge bjelančevine koriste kseronin za svoju aktivnost što se odražava na funkcioniranje cjelokupnog organizma. To ne iznenađuje budući da su bjelančevine ključne životne tvari - one omogućuju transport hranjivih tvari diljem organizma, čine osnovnu građu našega tijela, djeluju kao hormoni, djeluju kao enzimi koordinirajući sve tjelesne procese na molekularnoj razini te na kraju djeluju kao protutijela u imunološkom sustavu. Koristeći kseronin stanice se mogu brže i uspješnije obnavljati, no za svaku obnovu treba vremena pa za tu svrhu Noni treba koristiti najmanje 3 mjeseca.

Skopoletin pojačava proizvodnju serotonina i melatonina u organizmu. Redovitom uporabom nonija osiguravamo njihove normalne razine u mozgu, što izaziva bolje raspoloženje, bolji san, suzbijanje potištenosti i napada migrene, ali se i smanjuje /regulira osjećaj gladi koji je često posljedica stresa i nemira. S obzirom da skopoletin općenito možemo opisati kao tvar za opuštanje dobrobit se očituje i kod povišenog kao i sniženog krvnog tlaka, grčeva, mišićnih i menstruacijskih bolova, astme i plućnih tegoba itd.

Damnakantal sudjeluje u procesima kontrole stanične diobe te tako koči nekontrolirano bujanje stanica, a može pomoći i pri zaštiti od negativnih posljedica zračenja na ljudski organizam. Budući da sudjeluje u postizanju optimalne razine tzv. T- i B-stanica, pojačava djelotvornost imuniteta.

Aktivne tvari u Noniju pospješuju proizvodnju dušičnog monoksida (NO) koji je prisutan u gotovo svim tjelesnim funkcijama i nužan za njihovo odvijanje. Ova jednostavna, ali djelotvorna molekula ima sposobnost smanjiti angioznu bol, sprečava tvorbu krvnih ugrušaka te putem mehanizma opuštanja krvnih žila doprinosi smanjenju visokog krvnog tlaka. Dušični monoksid poboljšava rad crijeva, sprečava lijepljenje krvnih pločica (trombocita), pomaže izlučivanju inzulina, hormona rasta, a poznato je i priznato prirodno sredstvo za potenciju.

Manje poznata tvar je i limonen, tvar snažnog protutumorskog djelovanja, a kao sastojak nonija djeluje sinergijski sa prokseroninom i damnakantalom. Tu su i eugenol i asperulozid, tvari protuupalnog djelovanja.

Nakon konzumacije soka nonija ne preporučuje se piti kava niti pušiti cigarete još barem dva sata. Noni se nalazi na listi potpuno sigurnih biljaka (GRAS lista FDA) te ga mogu uzimati i djeca, a dnevna količina je upola manja nego za odrasle.
946 ml

Upotreba:
1 - 2 puta dnevno x 30 ml ili prema savjetu stručnjaka.

AKTIVNI SASTOJCI
Sastojci
100% sok ploda nonija
PAŽNJA!
  • Nemojte prekoračiti preporučenu dnevni unos.
  • Dodaci prehrani ne mogu zamijeniti za uravnoteženu prehranu mješoviti.
  • Čuvati izvan dohvata male djece.

Skladištenje:
Nakon otvaranja, pohranite u hladnjak.

100% sok ploda nonija


Postoji udaljenim mjestima na Zemlji, gdje blaženoj učinci civilizacije su ostavili jedva trag. Nabavite uravnoteženi s CaliVita je Noni proizvoda koji su iz Polinezije, gdje starosjedioci su još izloženi hirovitosti prirode od građana dobro utvrđenih društvima.

Noni (Morinda citrifolia) je jedinstvena zimzelenih autohtoni na Polineziji, Maleziji, Australiji i jugoistočnoj Aziji. Ona se kreće u veličine do najviše 10 metara, a nosi duguljastu zeleno voće koje je iznimno bogata korisnim mikronutrijenata i fitokemikalija.

Noni voće sadrži 18 vrsta aminokiselina, uključujući i sve esencijalne aminokiseline, kao i cjelokupni spektar B vitamina. To je također bogat je nekoliko izvrsnih antioksidanti kao što su vitamin C, beta-karoten, proanthocyanadin i anthocyanadin. Ona sadrži nekoliko važnih minerala, uključujući kalcij, magnezij, kalij, željezo, mangan, i natrija. Noni je dobar izvor dijetalnih vlakana soluable pektina, a sadrži linolnu kiselinu, blagotvorno Omega-6 masnih kiselina.

Osim svih tih korisnih nutrijenata, Noni sadrži važnu molekulu zvanu proxeronin. Jetra koristi proxeronin se proizvodi xeronin, alkaloid istraživanje sugerira igra važnu ulogu u pomaganju podršku i održavanje strukture proteina koji su uključeni u različitim metaboličkim procesima, uključujući enzima i hormona. Naše tijelo dobiva određenu količinu proxeronin kroz normalne prehrane, ali Noni je iznimno bogata njega.

Kao što je oko 150 različitih hranjivih tvari su identificirani u Noni voće, to nije teško vidjeti zašto Noni je tako popularan dodatak prehrani.
strijela

Polinesian Noni - Recenzije proizvoda

Dodajte komentar, ocijenite proizvod ili postavite pitanje
strijela
Jamstvo najniže cijene
Polinesian NONI
Back to content