Cholestone - Trgovina CaliVita International

Go to content

Cholestone

Cholestone
Ostali proizvodi Calivita
90 tableta

Krvožilni sustav
na lageru
zdravog srca
Čuvajte srce i kolesterol

Aktivni sastojci Cholestone proizvoda značajno podržavaju održavanje normalne razine kolesterola i pozitivno utječu na pravilno funkcioniranje vašeg srca
propagační sleva 25% >>
strijela

Kako smanjiti kolesterol brzo

Primijenite dijetu i

tablete za snižavanje kolesterola

Calivita Cholestone
Proizvod Cholestone sadrži uravnoteženu formulu prirodnih komponenti, koja sadrži laneno ulje kao izvor omega-3 masnih kiselina. Uz laneno ulje, zaštitu od oksidacije masnih kiselina i kolesterola pružaju antioksidansi - vitamini C i E, koji također, zajedno s ekstraktom češnjaka pomažu pretvorbu kolesterola u žučne kiseline i njegovo izlučivanje iz organizma. Aktivne tvari češnjaka, posebno alicin, uspješno razgrađuju štetne masnoće koje se nakupljaju na stijenkama arterija, smanjuju nivo LDL-kolesterola u krvi, istovremeno podižući nivo zaštitnog HDL-kolesterola. Krom i lecitin pomažu sagorijevanje i raspršivanje velikih molekula masti u sitnije i lakše dostupne djelovanju enzima koji ih razgrađuju. Jabučni pektin, topljiva vlaknasta tvar iz jabuke, povoljno utječe na razmjenu masnih tvari. Izvrstan je upijač masti koji smanjuje apsorpciju kolesterola iz hrane i pospješuje rad debelog crijeva.

Kardiovaskularne bolesti - svjetski problem broj 1
Poznata tvrdnja da smo stari onoliko koliko su stare naše krvne žile zapravo nas upozorava na iznimnu važnost očuvanja elastičnih i prohodnih krvnih žila. Cerebrovaskularne bolesti na razini svijeta predstavljaju prioritetni zdravstveni problem. Svjetska zdravstvena organizacija upozorava - godišnje u svijetu od kardiovaskularnih bolesti umire preko 16,5 milijuna, a u Europi više od 5 milijuna ljudi. Svi pokazatelji ukazuju da i dalje treba intenzivno raditi na programima promicanja zdravlja i prevencije. Koliko smo toga svjesni govore i upozoravajuće činjenice: kardiovaskularne bolesti nalazile su se 2004. godine u Hrvatskoj na drugom mjestu ljestvice uzroka bolničkog liječenja. U Hrvatskoj je više od 50 % smrtnih slučajeva vezano za bolesti srca i krvnih žila, a 36 000 osoba godišnje dobije moždani udar, s time da je dobna granica pojavnosti srčanog ili moždanog udara sve niža. Upravo je ateroskleroza vodeći razlog smrti i invaliditeta u zemljama razvijenog svijeta. Ateroskleroza je kronična upalna bolest, a smatra se da počinje pojavom oštećenja na krvnim žilama koja mogu nastati kao posljedica oksidacije LDL kolesterola, hipertenzije, nedostatka vitamina C, infekcija, pušenja, dijabetesa, stresa itd. Najpogubnijim posljedicama ateroskleroze smatraju se moždani udar, koronarna bolest srca (uzrokuje anginu pektoris, infarkt srca, iznenadnu smrt itd.) te tromboza. Mogu biti promijenjene i arterije koje opskrbljuju središnji živčani sustav, što rezultira moždanim udarom. Dobra je vijest da je svaka, od nekoliko faza ateroskleroze, reverzibilna, ukoliko se otkloni njezin uzrok (Ross 1999, Libby i sur. 2002). Ako znamo da je ključni čimbenik u aktiviranju procesa ateroskleroze oksidacija LDL kolesterola, tada u prevenciji srčanožilnih bolesti posebno mjesto zauzimaju antioksidansi i omega 3 masne kiseline.
90 tablete

Upotreba:
1 tableta dnevno uz obrok.

SASTOJCI
Aktivni sastojci:
200 mg ulje sjemenki običnog lana (Linum usitatissimum)
200 mg pektin, izoliran iz ploda jabuke (Malus domestica)
100 mg prah češnja češnjaka (Allium sativum)
100 mg lecitin
60 mg vitamin C (L-askorbinska kiselina)
10 mg -TE vitamin E (dl-alfa tokoferil acetat)
50  µg krom (kromov pikolinat)

Sastojci:
emulgator: mikrokristalinična celuloza, ulje sjemenki običnog lana, jabučni pektin, lecitin, prah češnja češnjaka, L-askorbinska kiselina, zgušnjivač: akacia guma, stabilizator: stearinska kiselina, DL-α-tokoferil acetat, tvari za sprječavanje zgrudnjavanja: magnezijev stearat i silicijev dioksid, kromov pikolinat.
Ne preporučuje se uzimati kod abdominalne boli, ileusa, otežanog gutanja, o hormonima ovisnih tumora, trudnicama i dojiljama. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.
Koristeći pravilno uravnoteženu i raznovrsnu prehranu, aktivan način života i stalnu kontrolu našeg zdravlja, možemo učiniti mnogo dobrog za naše tijelo. Osim toga, suplementacija s aktivnim sastojcima Cholestone, kao što je češnjak, može pomoći našem kardiovaskularnom sustavu.

Kolesterol
Kolesterol je jedna od tvari koje proizvodi naše tijelo, a koja nam je potrebna u strogo određenim količinama. Ona je sastavni dio svake stanice, također je sastavni dio mnogih hormona (uključujući spol). U plazmi, kolesterol je povezan s proteinima u obliku lipoproteina:

• naziva se HDL lipoproteina visoke gustoće "Dobar" kolesterol, koji je usmjeren od tkiva do jetre;

• lipoprotein niske gustoće LDL i lipoprotein s vrlo niskom gustoćom VLDL - znači tzv "Loš" kolesterol, koji se obično nakuplja na zidovima krvnih žila. LDL kolesterol povećava taloženje masti u zidovima krvnih žila, dok HDL blokira taj proces. Stoga, sa stajališta našeg zdravlja, nije dovoljno pratiti ukupnu razinu kolesterola - prije svega, pozornost treba posvetiti proporcijama između vrijednosti "dobrog" i "lošeg" kolesterola. Razine kolesterola u tijelu ovise, među ostalima od genetske predispozicije, ali i drugih čimbenika - koje možemo kontrolirati. Uravnotežena prehrana, aktivan stil života i adekvatna prehrana pomoći će u održavanju normalne razine kolesterola.

Među aktivnim sastojcima Cholestone može se izdvojiti češnjak, koji pozitivno utječe na razinu lipida u krvi, podržava funkcioniranje srca i imunološkog sustava. Laneno ulje blagotvorno djeluje na srce. Krom ima pozitivan učinak na metabolizam ugljikohidrata, bjelančevina i masti, kao i na vitamine C i E kako bi zaštitio stanice od oksidativnog stresa. Proizvod sadrži i pektin iz jabuka, lecitin.
strijela

Cholestone - Recenzije proizvoda

Dodajte komentar, ocijenite proizvod ili postavite pitanje
strijela
Jamstvo najniže cijene
Cholestone
Back to content