Lutein PLUS - CaliVita

Idi na sadržaj

Lutein PLUS

Lutein PLUS
Antioksidansi Calivita
60 kapsula

Antioksidansi za zaštitu očiju i vida
Količina na zalihama: 91
36.90 €
testna karta za očiLutein Plus je sveobuhvatna antioksidativna formula koja podupire pravilno funkcioniranje oka. Proizvod se preporučuje osobama koje su umorne od očiju radeći za računalom, trošeći mnogo sati na čitanje ili gledanje, vozeći vozila u mraku, boraveći u zadimljenim sobama, izložene jakom sunčevom svjetlu
propagační sleva 25% >>
strijela

Antioksidansi za zaštitu očiju i vida

Antioksidansi za zaštitu očiju i vida

Lutein PLUS je kompleksna antioksidativna formula razvijena posebno za zaštitu očiju i održavanje normalnog vida.


Kome je namijenjen

 

Naše su oči danas pojačano izložene štetnom zračenju računalnih i TV zaslona te UV zrakama. Djelovanje raznih vrsta zračenja te slobodnih radikala nastalih u staničnom metabolizmu odražava se na žutu mrlju i očnu leću dovodeći do degenerativnih promjena.

Oči su prava spremišta karotenoida, od kojih su lutein i zeaksantin najznačajniji. Lutein se skuplja u žutoj mrlji mrežnice (macula lutea), koja je od izuzetnog značaja za djelovanje očnog živca, a time i vida, te u očnoj leći, čija je apsolutna prozirnost preduvjet za propuštanje zraka svjetlosti, a time i za oštrinu vida. Makula je stalno izložena djelovanju svjetla koje izaziva oksidativna oštećenja.

Lutein PLUS sadrži antioksidanse,vitamin C koji doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa, te ekstrakt borovnice koji doprinosi zaštiti očiju, djeluje zaštitno na krvne žile oka. Bobice borovnice sadrže antocijanozide, koji djeluju antioksidativno, dok vitamin A doprinosi održavanju normalnog vida.

 


Naše su oči danas pojačano izložene štetnom zračenju računalnih i TV zaslona te UV zrakama. Ohrabrujuća je činjenica da karotenoidi i ostali biljni antioksidansi predstavljaju prirodnu zaštitu vida. O njihovoj važnosti za vid svjedoči i činjenica da su oči prava spremišta karotenoida, od kojih su lutein i zeaksantin najznačajniji.

Kada lutein dospije u organizam, skuplja se u žutoj mrlji mrežnice (macula lutea), koja je od izuzetnog značaja za djelovanje očnog živca, a time i vida, te u očnoj leći, čija je apsolutna prozirnost preduvjet za propuštanje zraka svjetlosti, a time i za oštrinu vida.

Djelovanje raznih vrsta zračenja te slobodnih radikala nastalih u staničnom metabolizmu odražava se na žutu mrlju i očnu leću dovodeći do degenerativnih promjena. Najčešća je siva mrena koji bitno povećava izglede za nastanak staračke sljepoće.

Studije rađene na Sveučilištu Harvard pokazale su da unošenje 6 mg luteina dnevno smanjuje oštećenje žute mrlje za čak 43 %. No najbolji i najjači protuoksidativni učinak postiže se kombinacijom luteina i zeaksantina zbog sinergizma (Hammond i sur) te su oba karotenoida postala neizostavan dio vrhunskih formula za vid.

Lutein PLUS sadrži antioksidanse,vitamin C koji doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa, te ekstrakt borovnice koji doprinosi zaštiti očiju, djeluje zaštitno na krvne žile oka. Bobice borovnice sadrže antocijanozide, koji djeluju antioksidativno, dok vitamin A doprinosi održavanju normalnog vida.

Lutein i zeaksantin

Lutein i zeaksantin u kombinaciji mogu povećati vidno polje te smanjiti štete izazvane bljeskom i kontrastom umjetne rasvjete, zaslona računala i TV prijamnika.

Bobice borovnica

Bobice borovnica sadrže antocijanizide, veoma važne spojeve koji učvršćuju vezivno tkivo krvnih žila te pomažu otklanjanju sitnih krvarenja, posebno opasnih kada se događaju na mrežnici oka, ubrzavaju obnavljanje purpura mrežnice, te poboljšavaju vid naročito noću. Vitamin A je ključan za nadzor rasta i razvoja stanica epitelnog tkiva te stvaranje vidnog pigmenta. Vitamin C poznati je čimbenik zdravlja kapilara i krvnih žila o čijem zdravlju ovisi prehrana oka.
60 kaps

Upotreba:
Popiti 2x1 kapsulu dnevno s vodom nakon obroka.

Aktivni sastojci u dnevnoj dozi
vitamin C 100 mg
ekstrakt ploda borovnice (Vaccinium myrtillus) (std. na 25% antocijanozida) 50 mg
lutein 12 mg
zeaksantin 1 mg
vitamin A 120 µg RE

PAŽNJA!
• Nemojte prekoračiti preporučenu dnevni unos.
• Dodaci prehrani ne mogu zamijeniti za uravnoteženu prehranu mješoviti.
• Držite izvan dohvata male djece.
Lutein Plus je složen antioksidans formula smo razvili posebno podržati zdravlje očiju. To može biti djelotvorna pomoć za svakoga čije su oči izložene povećanom naprezanja; na primjer onima koji rade s računalima ili umjetnim svjetlom.

Lutein Plus je pravi antioksidans bomba, čiji je aktivni sastojci pomažu očuvanju zdravlja očiju. Njegov glavni aktivni sastojak isLutein, posebna antioksidans. Ona se nakuplja u oči, prije svega u svojoj makularnom sloju, gdje je s jedne strane štiti od slobodnih radikala, te s druge strane, pomaže obrani oči od štetnog djelovanja svjetlosti. Makule (makule lutea) je otprilike 6 mm područje koje zauzima središnji dio mrežnice, što je točka oštrog vida koristimo uglavnom prilikom čitanja ili rada s nešto blizu našim očima. Mrežnica je tkivo sadrži svjetlo senzorom stanice oka. Mrežnica prosljeđuje sliku dolaska u očima od objekta do mozga. Konzumiranje dnevni iznos od 6 mg (to je već 1 kapsula) luteina, uz zdrav način života, može učinkovito podržavaju zdravlje naših očiju.

Druga glavna komponenta je Zeaxanthin formule, koja se često koriste u kombinaciji s lutein, je antioksidans Spoj pripadaju karotenoida, koji se nakuplja u očima. Zeaxanthin stabilizira membrane, kojom sudjeluje u obrani membrane mrežnice protiv svjetla.

Lutein Plus također uključuje jedan od najvažnijih biljnih tvari za oči, borovnica, koje sadrže antocyanines, koji pomažu održavanju normalnog funkcioniranja mrežnice, sačuvati zdrav razinu kolagena sadržaja oka, a osim toga oni štite zdravlje kapilara protiv štetne učinke slobodnih radikala. Vitamin A je neophodan za dobar vid. Lutein Plus se preporučuje svima za koje očuvanje oštar vid je važan. Naravno, njegov antioksidativni učinak prevladati ne samo u očima, ali u drugim organima i metaboličkim procesima, kao dobro.
strijela

Lutein - hrana za vaše oči

Hranite li kvalitetno svoje oči?
Od svih ljudskih osjetila, u tome se svi slažu, najvažniji je vid. Svi bismo mi željeli imati oko sokolovo, ali je pitanje koliko brige posvećujemo zdravlju očiju. Vid današnjeg čovjeka izloženog pojačanom djelovanju UV zraka, kompjutera, TV ekrana posebno je ugrožen. Starenje, pušenje, alkohol, ateroskleroza i metabolički poremećaji (šećerna bolest, povišene masnoće u krvi) dodatno pogoršavaju stanje. Da bi oko današnjeg čovjeka dobilo potrebnu razinu zaštitnih tvari morali bismo svakodnevno jesti velike količine voća i povrća. Ništa drugo ne bismo ni radili nego ljuštili naranče, grickali mrkve, kuhali špinat i trijebili šipak.
Kakvi nutrijenti najviše trebaju i odgovaraju našem oku?  Naravno, oni prirodni, izvučeni iz biljaka -  karotenoidi (lutein, zeaksantin) te antocijanozidi (iz borovnica).

Najvažniji dijelovi oka

Makula je sitni, vrlo osjetljivi dio oka koji nam omogućuje da oštro vidimo i najsitnije detalje. Makula je stalno izložena djelovanju svjetla koje izaziva oksidativna oštećenja. Uslijed ovih oštećenja javlja se degeneracija makule  koja u konačnici dovodi do gubitka središnjeg vidnog polja i oštrine vida.
Retina (mrežnica) - je tanki sloj živaca koji prekriva unutarnju stranu očne jabučice i vrlo je važna za dobar vid. Sadrži fotoreceptore koji pretvaraju svjetlosne signale u električne koji se prenose  do mozga.

Lutein i zeaksantin - karotenoidi za maksimalnu zaštitu očiju

Karotenoidi imaju ključnu ulogu u ljudskom vidu, te pomažu u održavanju zdravlja retine.
O njihovoj važnosti za vid svjedoči činjenica da su oči prava spremišta karotenoida, od kojih su lutein i zeaksantin koncentrirani u mrežnici i leći. Neka važna istraživanja ukazuju na to da kombinacija luteina i zeaksantina ima najbolja antioksidativna svojstva zbog sinergijskog učinka (Hammond i sur). U istraživanju objavljenom prošle godine, dr. Hammond je objavio kako adekvatan unos luteina i zeaksantina u mladosti može pomoći razvoju zdravog i normalnog vizualnog sustava kod djece. Jednostavnije rečeno, lutein, zeaksantin poboljšavaju vid. Lutein i zeaksantin mogu povećati vidno polje te smanjiti nelagodu izazvanu bljeskom i naglašenim kontrastom umjetne rasvjete, računalnih monitora i televizijskih ekrana. Osim toga, otkriveno je kako dvojac lutein / zeaksantin skraćuju vrijeme oporavka od fotostresa (koliko dugo je potrebno da se retina vrati normalnom funkcioniranju nakon izlaganja bljesku svjetlosti).
 

Djelovanje luteina i zeaksantina

Unos i prisustvo luteina u oku smanjuje rizik od degeneracije oka i sprečava razvoj očne mrene. Lutein bolje zaustavlja oštećenja masnoća u staničnim membranama nego beta karoten, pa je zato bolji zaštitnik osjetljivog tkiva rožnice.
Lutein djeluje kao filtar sunčanog svjetla apsorbirajući opasne UV zrake te je najvažnija proirodna tvar za zdravlje ljudskog oka i kože. Tako je najveća koncentracija luteina pronađena u mrežnjači oka te na licu, posebno u području nosa i obraza koje sunčeve zrake najbrže dohvate.  

Uzimanje nadopuna luteina i zeaksantina polučilo je odlične rezultate u smanjenju rizika od makularne degeneracije mrežnjače za 43% . Smatra se da uobičajenom prehranom unosimo oko 1-2.5 mg luteina dnevno.Ta količina nije ni u kojem slučaju dovoljna da se osigura djelotvorna zaštita od polaganog, tihog propadanja makule. Oftalmolozi se slažu da je 6 mg optimalna dnevna količina luteina. Da bismo dobili tu količinu luteina trebali bismo svaki dan pojesti između 3 i 6 kg špinata ili znatniju količinu blitve, kukuruza i kelja. Sve veći broj istraživanja pokazuje da je lutein, osim za vid, od izuzetnog značaja u očuvanju zdravlja srca, grlića maternice, te u jačanju obrambene funkcije organizma. Radi bolje apsorpcije preporučuje se uzimanje luteina zajedno s obrocima hrane u kojima ima masnoće (juhe i variva).

 

Vitamin A (retinol)

Vitamin A od davnina je poznat kao zaštitnik očiju, no njegova je uloga daleko šira. On je općenito ključan za normalnu diferencijaciju (kontrola rasta i razvoja) stanica epitelnog tkiva  te stvaranje vidnog pigmenta, pa tako njegovi nedostatci nose razne poremećaje, od smanjene sposobnosti prilagodbe na tamu, noćnog sljepila do određenih dermatoloških problema.
 

Antocijanozidi

Bobice borovnice sadrže veoma cijenjene aktivne sastojke antocijanozide, koji učvršćuju vezivno tkivo krvnih žila, štite od slobodnih radikala, te pomažu otklanjanju sitnih krvarenja, posebno opasnih kada se događaju na mrežnici oka. Druga važna uloga ovih molekula je da sudjeluju u mehanizmima stvaranja vida: one su prvorazredni čimbenici koji ubrzavaju regeneraciju purpura mrežnice, te poboljšavaju vid naročito noću. Poznavajući ova dragocjena svojstva borovnica, kada god su za to imali prilike, britanski su piloti tijekom Drugog svijetskog rata redovito uzimali velike doze borovnica koje su im poboljšavale vid, pogotovo u noćnim akcijama. A danas, antocijanozidi bi im bili dostupni u koncentriranim dozama u proizvodu Lutein Plus!
strijela

Lutein PLUS - Recenzije proizvoda

Dodajte komentar, ocijenite proizvod ili postavite pitanje
Još nema recenzija.
0
0
0
0
0
strijela
Jamstvo najniže cijene
Lutein Plus
Povratak na sadržaj