Beauty Formula - CaliVita

Idi na sadržaj

Beauty Formula

Beauty Formula
Ostali proizvodi Calivita
60 kapsula

za kosu, kožu i nokte
Količina na zalihama: 81
31.90 €
Jedini takav jedinstveni set na tržištu.
Sveobuhvatan proizvod
za kosu, kožu i nokte
s tako bogatim sastavom; naći ćete u njemu:
    • ekstrakt preslice
    • hijaluronska kiselina
    • kolagen
    • vitamin
    • minerali
propagační sleva 25% >>
strijela

Za kvalitetu kose, kože i noktiju

za kosu, kožu i nokte

Beauty Formula svojim jedinstvenim kompleksom hijaluronske kiseline, kolagena, vitamina, minerala, aminokiselina i biljaka, pomaže održati kožu mladom i fleksibilnom, kosu sjajnom i gustom, a nokte jakima i otpornima.


Kome je namijenjen

Kome se preporučuje?

 • osobama s problemom opadanja kose
 • osobama koje imaju oštećenu, ispucanu kosu,
 • osobama s problematičnom kožom lica (akne)
 • osobama sa slabim i lomljivim noktima
 • svima koji želje popraviti svoj izgled ili sačuvati zdravlje kose, kože i noktiju

Naša kosa, koža i nokti govore o općem zdravstvenom stanju organizma, stoga je najučinkovitija njega ona iznutra. Nadopune prehrani su djelotvoran način da se stanicama kože, noktima i korijenu kose osiguraju hranjive tvari nužne za pokretanje procesa rasta i obnove. Beauty Formula svojim jedinstvenim kompleksom hijaluronske kiseline, kolagena, vitamina, minerala, aminokiselina i ljekovitog bilja, pomaže održati kožu mladom i fleksibilnom, kosu sjajnom i gustom, a nokte jakima i otpornima.

DETALJNIJE
Vitamini A, C, B6 i B1 podržavaju nesmetano obnavljanje kože, te usporavaju njezino starenje, osiguravaju brži rast i obnavljanje noktiju, pogotovo nakon učestalog lakiranja i ostalih tretmana -  vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože, vitamin A doprinosi održavanju normalne kože dok vitamin B6 doprinosi normalnoj sintezi cisteina.

Kosa, koža i nokti trebaju i puno minerala pogotovo bakar, cink, sumpor, silicij i željezo koji često nedostaju u našoj uobičajenoj prehrani. Bakar doprinosi normalnoj pigmentaciji kose i normalnom održavanju vezivnog tkiva - važan je za izgradnju snažnih i gipkih kolagenskih vlakana, pa se usporava proces opuštanja kože. Cink doprinosi održavanju normalne kose, kože i noktiju. Nedostatak bakra i cinka dovodi do tanke i lomljive kose.

Jod je najbolja prirodna potpora radu štitne žlijezde čiji će se nedostatan rad očitovati i na kosi – ona postaje lomljiva, ispucana te pojačano ispada.

Hijaluronska kiselina je prirodna molekula koja veže vodu, čime se povećava sadržaj vlage unutar slojeva kože, dok istodobno hrani i hidratizira kolagen. Kolagen, te sumporom bogate aminokiseline metionin i cistein, važne su za zacjeljivanje sitnih oštećenja kože i sluznice,  te usporavanje starenja kože i pojave opuštene naborane kože.
60 kapsula

Upotreba:
Popiti 1 kapsulu dnevno s vodom uz obrok.

Aktivni sastojci u dnevnoj dozi
kolagen tipa I+III 250 mg
ekstrakt stabljike poljske preslice (Equisetum arvense, 10:1) 150 mg
L-metionin 50 mg
L-cistein 50 mg
hijaluronska kiselina 30 mg
vitamin C 20 mg
cink 10 mg
vitamin B6 2.8 mg
vitamin B1 2.2 mg
bakar 2 mg
vitamin A 750 µg
jod 50 µg

 • Ne preporučuje se uzimanje duže od 1 mjeseca u kontinuitetu.
 • Ne preporučuje se uzimati kod poremećaja rada srca ili bubrega,trudnicama i dojiljama.
Osjećaj se kao prekrasna kraljica

Formula za ljepotu je izvor sastojaka za održavanje vanjske ljepote ... iznutra. Formula sadrži vitamine, minerale, aminokiseline, kolagen i biljne sastojke koji pomažu u održavanju dobrog stanja kose, kože i noktiju.

Aktivni sastojci sadržani u proizvodu Beauty Formula koji djeluju interno mogu se savršeno kombinirati s CaliVita® kozmetičkom kozmetikom, čija će redovita uporaba učiniti vašu kosu sjajnijom, kožu svježom, čvrstom i mladom!

Beauty Formula za kosu, kožu i nokte


Sanjate li sjajnu kožu, snažne nokte i sjajnu kosu? Sve to se na jednostavan način može postići uz pomoć aktivnih sastojaka sadržanih u modernom sastavu proizvoda Formula za ljepotu. Sadrži kolagen - glavni protein vezivnog tkiva. Biljne sastojke poput preslice podržavaju stanje kože, kose i noktiju, povoljno utječući na vitalnost tijela, jetre, jačanje hrskavice i krvnih žila. Kopriva od koprive, koja se odavno koristi kao uljepšavajuća tvar, ali ne samo. Podržava imunološki sustav, dodaje energiju, pozitivno utječe na zglobove i podupire cirkulaciju krvi. Formula za ljepotu je također bogatstvo aminokiselina, kao što su L-metionin i L-cistein, kao i vitamini i minerali. Vitamini: A, B2 i niacin podržavaju održavanje dobrog stanja kože i sluznice. Vitamin C - utječe na sintezu kolagena. Vitamin B6 sudjeluje u metabolizmu proteina, dok je vitamin B12 jedna od komponenti odgovornih za energetski metabolizam. Cink ima važnu ulogu u funkcioniranju imunološkog sustava, kao iu održavanju normalnog stanja kose, kože i noktiju. Bakar utječe na ispravno stanje vezivnog tkiva i pigmentaciju kože i kose. Jod je odgovoran sastojak, među ostalima za energetski metabolizam, kao i za normalno stanje kože.

Silicij na kosi i noktima

Jedan od glavnih sastojaka proizvoda je silicij. Silikonske veze aktivno sudjeluju u procesima rasta različitih tkiva, prije svega kose, hrskavice, noktiju i kostiju. Silicij također igra važnu ulogu u biosintezi kolagena. Ona pomaže u održavanju elastičnosti kože, dodatno čini nokte trajnim, dok slaba, lomljiva kosa - jaka i sjajna. Silicij nastaje i kao zasebni aktivni sastojak, a može se naći iu jednom od biljnih sastojaka proizvoda - poljska preslica.

Sumporne aminokiseline za kosu i kožu

Metionin i cistein - sumporne aminokiseline su sastojci kolagenskih vlakana kože, povoljno utječu na njezinu elastičnost. Oni su također potrebni za izgradnju keratina, od kojeg je izgrađeno 95% kose.

Vitamini za kosu
Formula za ljepotu obogaćena je vitaminima, mineralima i biljnim sastojcima. Vitamini: A, B2 i niacin podržavaju održavanje dobrog stanja kože i sluznice.

Vitamin C
Vitamin C - utječe na sintezu kolagena.

Vitamin B6
Vitamin B6 sudjeluje u metabolizmu proteina i

Vitamin B12
Vitamin B12 je jedna od komponenti odgovornih za energetski metabolizam.

Minerali za kosu koja pada

Cink
Cink ima važnu ulogu u funkcioniranju imunološkog sustava, kao iu održavanju normalnog stanja kose, kože i noktiju.

Bakar
Bakar utječe na ispravno stanje vezivnog tkiva i pigmentaciju kože i kose.

Jod
Jod je odgovoran sastojak, među ostalima za energetski metabolizam, kao i za normalno stanje kože.

Kopriva
Kopriva se već dugo koristi kao sredstvo za uljepšavanje kose.

Kolagen
Proizvod također sadrži kolagen - glavni protein vezivnog tkiva odgovoran za elastičnost kože.
strijela

Beauty Formula - Vaša Formula za ljepotu!

Naša kosa, koža i nokti govore o općem zdravstvenom stanju organizma, stoga su i proizvodi za ljepotu koji djeluju iznutra najučinkovitiji. Redovita opskrba gradivnim tvarima omogućuje obnovu i rast – tako se koža redovito obnavlja svakih 30 dana, kosa raste 10-ak mm mjesečno, nokti do 4 mm, a istovjetno teče i proces odbacivanja odumrlih stanica. Ovi, u hranidbenom smislu zahtjevni procesi, mogu se pravilno odvijati samo ako se koži, korijenu vlasi i korijenu nokta dovode sve potrebne količine gradivnih i regulacijskih tvari putem krvotoka. Ove se potrebe umnažaju za potrebe revitalizacije kože, kose i noktiju nakon sunčanja, izloženosti kloru i bakru iz vode, morskoj soli, smogu, dimu itd. Nadopune prehrani su učinkovit način da se noktima, folikulima kose i stanicama kože osiguraju hranjive tvari nužne za pokretanje procesa rasta i obnove, a naročito stoga što dolaze u terapeutskim količinama i puno se brže upijaju od onih iz hrane.

Koža – naš najveći organ

Koža je po površini najveći organ tijela koji, osim što je odgovoran za našu ljepotu, dodir, senzualnost, istodobno ima i imunološku funkciju – zdrava koža je zaštita od mikroorganizama iz okoliša i ima važnu ulogu u termoregulaciji. Stoga su stanice kože podložne neprekidnoj mijeni – stare se odbacuju, dok nove sazrijevaju. Kakve će novostvorene stanice biti, ovisi o hranjivim tvarima koje smo im priskrbili. Za ljepotu i zdravlje kože najvažniji je optimalan unos vitamina B-skupine u kombinaciji s vitaminom A koji podržava njezino nesmetano obnavljanje te usporava starenje. Vitamin A se osigurava u dva oblika – putem beta karotena i retinil-acetata. Poznat kao vitamin ljepote, čuvar kože i sluznice, vitamin A povećava gipkost kože i sprječava njezino isušivanje, štiti je od sunčevog zračenja, smiruje upale i potiče njezino obnavljanje/epitelizaciju. U nedostatku vitamina A pojavljuju se procesi orož­njavanja kože (poznatog kao hiperkeratoze), ljuskanja, dolazi do upala, a koža postaje ekstremno suha.

Sumporom bogate aminokiseline metionin i cistein pomažu kod cijeljenja rana te su važne za opće zdravlje stanica kože. Bakar pomaže u proizvodnji pigmenta melanina koji štiti kožu od sunca, a važan je i za izgradnju snažnih i gipkih kolagenskih vlakana. Cink pospješuje obnavljanje kože, cijeljenje rana i otklanjanje prištića. Kolagen se u Beauty Formuli bori protiv posljedica starenja kože. Poznato je da starenje ostavlja svoj potpis na našem licu, rukama, vratu; mladenačku zategnutost zamjenjuju bore i vrećice, a koža postaje suha i prošarana linijama. To se događa jer se smanjuje količina i kvaliteta kolagena u koži i vezivnom tkivu, što se očituje kroz opuštanje kože i mišića te kroz opću slabost vezivnog tkiva (potporno tkivo između stanica, tkiva i organa). Uz hidrolizirani kolagen, kojega će tijelo iskoristiti za izravnu potporu vezivnom tkivu, vitamin Comogućava i potporu proizvodnji i izgradnji kolagena. Kao antioksidans ublažava oštećenja osjetljivih slojeva kože uslijed UVA i UVB zračenja, povećava značaj uloge kože u obrani od infekcija.

Kosa – izraz ljepote, snage i života

Kosa nije samo kruta keratinska nit. Kosa je često bila opjevana kao izraz ljepote, snage i života. Kakva će ta keratinska nit biti ovisi o tome kako hranimo njezin korijen – folikul. Proteinske strukture kose potražuju puno vitamina A koji kosi daje sjaj i punoću.

Kosa treba i obilje minerala, no najvažniju ulogu imaju bakar, cink, sumpor, silicij i željezo koji često nedostaju u našoj uobičajenoj prehrani. Sumpor je zaslužan za punoću kose, a izvor su mu metionin i cistein te kopriva i preslica i to u obliku koji tijelo može iskoristiti. Nedostatne zalihe cinka u tijelu uzrok su pojačanog ispadanja kose, dok nedostatak bakra dovodi do tanke i lomljive kose. Kako bi se spriječio pojačani gubitak kose (više od 80-ak vlasi na dan) potrebno je kosu dodatno nahraniti vitaminima B-skupine, što ova formula više nego izdašno osigurava. Bakar trebamo ukoliko ne želimo prerano osijediti.

Dobra formula neće samo spriječiti ispadanje kose, već će potaknuti njezin rast. Prije svega, bez vitamina B tijelo ne može iskoristiti hranidbene tvari iz hrane, a nedovoljno prehranjeni folikuli kose znače slabiji rast vlasi. Povrh toga, za početnu diobu stanice u procesima rasta nužne su znatne količine energije, za čije su stvaranje nužne veće količine B vitamina.
Riboflavin štiti kožu i sluznice od pucanja (nedostatak se očituje pojavom žvala) te ima kritičnu ulogu u rastu kose putem aktivacije vitamina B6 i niacina.*

Posebno je važan vitamin B12 zbog uloge u stvaranju eritrocita – sitne krvne žilice dopremaju kisik i hranjive tvari korijenu kose, pri čemu eritrociti prenose kisik do ovog živog dijela kose, koji će uz pomoć kisika i dopremljenih hranjivih tvari stvarati energiju. Ukoliko prehranom ne osiguramo dovoljno vitamina B12, suočit ćemo se s gubitkom kose i njezinim slabijim rastom.** Zanimljiva je i važna uloga vitamina B6. Naime, osim sudjelovanja u proizvodnji energije, on ima jedinstvenu ulogu u regulaciji hormona. Postoji nekoliko studija koje povezuju B6 s ponovnim rastom kose. Jedna je britanska studija iz 1998. (British journal of Dermatology), a druga je poljska iz 2001. Napomena: osobe koje jedu puno mesa trebaju više ovog vitamina!***

Nokti – prvi pokazatelji nedostatka hranjivih tvari

Nokti, kao i koža i kosa, prvi su pokazatelji jesmo li osigurali tijelu dovoljno zaštitnih tvari, vitamina i minerala. Dobro prehranjeni nokti biti će zdravi i pravi ukras koji, uz kosu, prvo uočavamo na drugima, ali i drugi na nama. Nokti za rast trebaju puno aminokiselina, vitamina, esencijalnih masnih kiselina te minerala (sumpor, željezo, silicij, cink, kalcij).

Cistein
Aminokiselina cistein je bitna za nokte, jer izgrađuje keratin noktiju, a također je, kao i metionin, izvor sumpora koji u proteinskim strukturama nokta djeluje poput armature.

Najbolji biljni saveznici noktiju su preslica i kopriva, jer su prava riznica silicija i mineralnih tvari, zahvaljujući kojima će nas nokti iznenaditi svojom čvrstoćom. Rast, obnavljanje i zdravlje noktiju ovise i o vitaminima C, A, te skupini B vitamina koje ova formula izdašno osigurava, te će oni brže rasti i lakše se obnavljati nakon učestalog lakiranja i ostalih tretmana. Čvrsti i lijepi nokti svakako bolje izgledaju na njegovanim rukama. Stoga vam savjetujemo da prije spavanja ruke namažete Hand&Body losionom koji sadrži maslinovo ulje te stavite rukavice da djeluje preko noći. Učinak će biti izvanredan.
I za kraj, neke posebnosti ove formule

Kopriva i preslica
Najbolji prijatelji kose, kože i noktiju u biljnom svijetu su kopriva i preslica zbog obilja minerala (silicij, mangan, magnezij, željezo, kalij, kalcij, fosfor...) i vitamina (C, provitamin A, folna kiselina). No, ovdje ističemo njihovu posebnu vrijednost – najbolji su izvor čarobnog minerala silicija. Silicij tijelu pomaže u apsorpciji vitamina i minerala, a ako ga ne konzumiramo dovoljno, niti najzdravije namirnice neće imati potreban učinak. Zahvaljujući siliciju i ostalim mineralima i vezivno tkivo, samim time i koža, kosa i nokti biti će znatno čvršći i zdraviji. Kopriva i preslica tako hrane našu kožu, nokte, korijen kose, sprječavaju njezino ispadanje i lomljenje, pospješuju njezin rast te djeluju protiv prhuti. Ove biljke djeluju i sustavno, ubrzavaju procese izlučivanja otrova – izmjenu tvari te tako pročišćavaju organizam.

Jod
Zašto jod? To najbolje znaju osobe s oboljelom štitnom žlijezdom. Slaba, lomljiva, ispucana kosa koja pojačano ispada samo je jedan od znakova bolesti štitnjače. Jod je najbolja prirodna potpora radu ove iznimno značajne žlijezde.

* University of Maryland Medical Center: Vitamin B2 (Riboflavin); Medline Plus: Riboflavin (B2) and Hair Loss
** Holistic Online: Hair Loss, Baldness - Nutrition/Vitamins; University of Maryland Medical Center; Vitamin B12 (Cobalamin); June 2009, MedlinePlus; Vitamin B12; February 2011
*** Huntington College of Health Sciences; Have a "Good Hair Day;" Gene Bruno, MS, MHS; University of Maryland Medical Center; Vitamin B6 (Pyridoxine); June 2009; University of Maryland Medical Center; Zinc; June 2009
strijela

Beauty Formula - Recenzije proizvoda

Dodajte komentar, ocijenite proizvod ili postavite pitanje
Još nema recenzija.
0
0
0
0
0
strijela
Jamstvo najniže cijene
Beauty Formula
Povratak na sadržaj