Curcuma Pro - CaliVita

Idi na sadržaj

Curcuma Pro

Curcuma Pro
Biljni proizvodi
60 tableta
Količina na zalihama: 118
30.90 €
kurkumaKurkuma s povećanom bioraspoloživošću

Jedinstvena MicroActive® formula pomaže u održavanju fleksibilnosti i funkcionalnosti zglobova.
propagační sleva 25% >>
strijela
Calivita Curcuma Pro

kurkuma

dodatak prehrani s ekstraktom kurkume

Curcuma Pro je posebna formula koja sadrži ekstrakt kurkume s 95% kurkuminoida, ekstrakt papra BioPerine® i kurkumin u granuliranom MicroActive® obliku.
Kurkuma se na prostorima Indonezije i Indije uzgaja i koristi u kulinarstvu i medicini već više od 5000 godina. Kurkuma sadrži tvari s ljekovitim djelovanjem koje se nazivaju kurkuminoidi od kojih je najznačajniji kurkumin koji djeluje protuupalno i antioksidativno.


Kome je namijenjen

JESTE LI ZNALI?
Curcuma Pro koristi tehnologiju kojom se kurkumin postupkom mikronizacije usitnjava do čestica veličine mikrona čime se postiže puno veća apsorpcija, pa više aktivnih sastojaka dospijeva u tijelo.

Kurkuma se na prostorima Indonezije i Indije uzgaja i koristi u kulinarstvu i medicini zbog svojih ljekovitih svojstava već više od 5000 godina.

Kurkuma sadrži tvari s ljekovitim djelovanjem koje se nazivaju kurkuminoidi od kojih je najznačajniji kurkumin koji djeluje protuupalno i antioksidativno. Zahvaljujući unosu kurkuminoida možemo postići jačanje imunološkog sustava, održavanje i poboljšavanje zdravlja probavnog trakta, smanjenje upalnih procesa u tijelu - od krvožilnog sustava do zglobova, bolju kontrolu razine kolesterola, poboljšanje funkcije jetara, itd.

Sadržaj kurkumina u kurkumi je samo 3%, pa je potrebno pojesti jako puno praha kurkume da bi se u organizam unijela terapijska količina kurkumina. Zato postoje iscrpine tj. ekstrakti – kao što sama riječ kaže, iz sirovine (kurkume) se iscrpljuju (izvlače ili ekstrahiraju) aktivni sastojci kako bi se postigla terapijski značajna količina u obliku nadopuna prehrani. Na taj se način se u samo jednoj kapsuli Curcuma Pro dobiva ona količina djelatnih tvari koju bismo, inače dobili u 7200 mg praha kurkume. Drugi razlog zašto je korisnije koristiti Curcuma Pro je zbog problema sposobnost tijela da upije tj. apsorbira kurkumin. Naime, korištenje praha kurkume, iako zdravo i preporučljivo, nikako ne može osigurati onu razinu iskoristivosti kurkuminoida s obzirom da se radi o velikim molekulama koje naša crijeva teško upijaju. Zbog toga Calivitin Curcuma Pro sadrži i zaštićeni oblik kurkumina - MicroActive® formulu gdje je aktivna tvar prisutna u mikro-česticama osiguravajući još bolje upijanje i iskorištenje. Proizvod dodatno sadrži i BioPerine® - iscrpinu papra, koja služi za maksimalno upijanje kurkumina. Curcuma Pro je visoko kvalitetna i iskoristiva formula čije aktivne tvari mogu postići maksimalan terapijski učinak za tijelo.
60 tab

Upotreba:
Popiti 1 tabletu dnevno s vodom nakon obroka.

Aktivni sastojci u dnevnoj dozi
ekstrakt korijena kurkume (Curcuma longa, std. 95% kurkumina) 200 mg
ekstrakt korijena kurkume (Curcuma longa, 4:1) 200 mg
Mikroaktivni® kurkumin (Curcuma longa, 1:4, std. na 25% kurkuminoida) 25 mg
BioPerin®, ekstrakt ploda crnog papra (Piper nigrum, 50:1) 5 mg
masne kiseline srednjeg lanca 1.5 mg

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.
Ne preporučuje se kod poremećaja probavnog sustava, bolesti štitnjače, trudnicama i dojiljama.
Glavni sastojak proizvoda Curcuma Pro je kurkuma, poznata po svom protuupalnom djelovanju, nadopunjena ekstraktom paprike i Bioperine® kurkuminom u jedinstvenom obliku MicroActive®, čime se osigurava bolja biodostupnost. Proizvod doprinosi fleksibilnosti i normalnom funkcioniranju zglobova.

Za koga i za što su pilule Curcuma Pro?
  • Kao pomoć u liječenju artritisa.
  • Kao pomoć u liječenju oštećenja zglobova.
  • Sportaši i svi oni koji redovito rade.
  • Osobe koje imaju napete zglobove (npr. Zbog teškog fizičkog rada ili pretilosti).
  • Svi koji žele pružiti podršku i zaštitu zglobovima.

ZNATE LI?
Znate li da se kurkuma teško apsorbira u tijelu? Proizvod Curcuma Pro s MicroActive® formulom je čak 10 puta brže apsorbiran i učinkovitiji od standardnih kurkuma. Zato što nije sve forma koju koristite!
strijela
1 tableta Curcume Pro zamjenjuje čak 7200 mg kurkume u prahu!
Svijet je ponovo u pokretu!

“Koja razlika! Nakon samo 2-3 tjedna uzimanja kurkume, gotovo da više ne osjećam bol ujutro, iako sam se godinama iz dana u dan budio zbog artritičnih bolova i ukočenosti.”

Ovo je samo jedan primjer u kojoj mjeri kurkuma može promijeniti vaš život, u doslovnom smislu. Evo i nekoliko zapanjujućih podataka: 43% odraslih osoba koje pate od artritisa ograničeno je u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Što to točno znači? Jedna trećina ima problema kod saginjanja, spuštanja u čučanj ili oslanjanja na laktove, a jedna četvrtina ne može hodati više od 400 metara. Artritis je uzročnik 18% nepokretnosti u SAD-u; drugim riječima, smatra se vodećim uzrokom pri klasifikaciji pacijenata kao osoba s invaliditetom.*

Artritis se često liječi samo lijekovima, što bi možda i bilo u redu da nema nuspojava. Dobro je poznato da uzimanje steroida može oštetiti srce i jetru, dok ne-steroidni protuupalni lijekovi (NSAID) mogu dugoročno dovesti do želučanog krvarenja i pojave želučanog vrijeda (ulcus).

Kurkumin, prvak protuupalnih tretmana

Kurkumin je polifenol dobiven iz kurkume, snažan antioksidans i jedna od najsnažnijih protuupalnih tvari, što ga čini velikom nadom i jednim od najvećih ciljeva farmaceutskih istraživanja.

Kurkumin se pokazao učinkovitim u nekoliko kliničkih ispitivanja gdje se upala pokazala kao glavni pokretač kroničnih bolesti, stoga je kurkumin korišten u tretiranju artritisa, probavnih i srčano-žilnih oboljenja, te dijabetesa i depresije, da spomenemo samo nekoliko. Tradicionalnoj medicini kurkuma nije nepoznanica, već se odavno koristi za različita upalna stanja, a posebno je popularna u tretiranju artritisa, stoga nije slučajno da se njen dolazak u našu Mrežu željno iščekivao.


Napredna zaštita od artritisa

Curcuma Pro sadrži kurkumu, kao glavni sastojak, te je obogaćena iscrpinom (ekstrakt) crnog papra i mikroaktivnom formulom kurkumina, jedinstvenom na tržištu, koja pospješuje dostupnost aktivnih tvari, a time i učinkovitost ovog proizvoda. Naš proizvod doprinosi održanju pokretljivosti zglobova i pomaže njihovo normalno funkcioniranje.

Jedinstvena tehnologija MicroActive® formula
Polifenoli kurkume se teško ili skoro uopće ne apsorbiraju u krvotok iz probavnog trakta, pa bi trebali unijeti vrlo velike količine praha kurkume da bismo dobili imalo značajnije količine aktivnih tvari, što bi istovremeno moglo nadražiti želudac. Upravo je iz tog razloga bitan oblik u kojem uzimamo kurkumu.

Zato mi u procesu proizvodnje Curcume Pro koristimo tehnologiju koja je još uvijek prava rijetkost na tržištu, kojom se povećava jakost proizvoda. Kurkumin se postupkom mikronizacije usitnjava do čestica veličine mikrona čime se postiže puno veća apsorpcija u kapilarama, pa više aktivnih sastojaka dospijeva u tijelo.
No nismo stali na tome.

20 puta bolja biološka iskoristivost

BioPerin®, ekstrakt crnog papra u Curcumi Pro može zakočiti proces izmjene kemijskog oblika kurkumina čime on ostaje biološki aktivan, a istodobno povećava iskoristivost kurkuminoida u tijelu i do nekoliko desetaka puta, koji se i duže zadržavaju u tijelu.

Ne samo kad se problem pojavi

Curcuma Pro se ne preporuča samo kada problem već postoji, npr. kada želite nadopuniti terapiju kod povreda zglobova ili artritisa, već isto tako i kad se tegobe još nisu pojavile, a zglobovi su ekstremno opterećeni. Stoga se njena primjena preporuča i osobama koje se redovito bave sportom, teškim fizičkim radom ili se bore s pretilošću.
Zakoračite u novo doba s Curcumom Pro!
1 tableta Curcume Pro zamjenjuje čak 7200 mg kurkume u prahu!
strijela

Curcuma Pro - Recenzije proizvoda

Dodajte komentar, ocijenite proizvod ili postavite pitanje
Još nema recenzija.
0
0
0
0
0
strijela
Jamstvo najniže cijene
Curcuma Pro
Povratak na sadržaj