Rhodiolin - CaliVita

Idi na sadržaj

Rhodiolin

Rhodiolin
Biljni proizvodi
120 kapsula

Protiv stresa i iscrpljenosti
Količina na zalihama: 414
39.90 €
Rhodiola RoseaRhodiola Rosea je klasificirana kao tzv adaptogeni, ili biljke koje jačaju otpornost tijela na fizički i psihički stres, kao i njegove učinke.
propagační sleva 25% >>
strijela

Rhodiola Rosea protiv stresa i iscrpljenosti

Protiv stresa i iscrpljenosti

Sastojci Rhodiolina pomažu tijelu kod stresa i povećanih psihičkih i fizičkih napora. Cink doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava i normalnoj kognitivnoj funkciji, stoga nam može pomoći da se učinkovitije nosimo sa svakodnevnim stresnim načinom života. Cink, pored svojih brojnih blagodati, doprinosi i zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Svaka kapsula sadrži i 100 mg koncentrata korijena rodiole crvene što odgovara 500 mg korijena.


Kome je namijenjen

Rhodiola rosea naraste 12-30 cm, sočnih je listova i žutih cvjetova, raširena na području arktičkog kruga, u visokim planinama od Skandinavije do Azije. Najčešće je nalazimo na visoravnima s pjeskovitim tlom iznad 3000 metara. Naziva se još i zlatni korijen ili planinska ruža, jer kada se odrežu, rizoma i korijenje mirišu poput ruže. Rodiola je adaptogena biljka koja se stoljećima upotrebljava u tradicionalnoj medicini. Kao antioksidans štiti stanice od oksidativnog stresa. Doprinosi optimalnoj mentalnoj i kognitivnoj funkciji te pruža potporu tijelu tijekom fizičkih napora.

Najvažnije djelatne tvari u biljci Rhodiola rosea su rozavin i salidrozid koji putem adaptogenog djelovanja ublažavaju štetne učinke kroničnog stresa. Rhodiola jača i tonizira živčani sustav, jača imunološki sustav te potiče psihičku i tjelesnu izdržljivost.

Stres je definiran kao skup reakcija prilagodbe organizma na razne poticaje (stresore) kao što su užurbanost, neizvjesnost, buka, infekcije, zagađenje itd. Za čovjeka današnjice važno je razumjeti kronični stres koji uzrokuje promjene u hormonskoj ravnoteži, umanjuje tjelesnu snagu, štetno djeluje na mentalno zdravlje, doprinosi emocionalnoj nestabilnost, depresiji, nesanici i razdražljivosti. Kroničan stres slabi naš imunitet, doprinosi pojavi krvožilnih bolesti i srčane aritmije, sudjeluje u razvoju dijabetesa, slabi seksualne funkcije, ubrzava starenje i razvoj karcinoma. Zbog toga je kontrola i regulacija stresa bitan preduvjet sprečavanja bolesti suvremenog čovjeka. Rhodiola Rosea ima sposobnost smanjiti pretjeranu reakciju organizma domaćina na stresore, kao i smanjiti štetne učinke stresora.

Primjena Rhodiole rosee:

 • Neurološki sustav - doprinosi proizvodnji serotonina i dopamina (smanjenje osjećaja boli, depresije...)
 • Tjelesna sposobnost - povećava tjelesnu izdržljivost, potiče izgradnju mišića i sintezu skladišta energije (ATP, kreatin fosfat), što je od velike važnosti za iscrpljene i kronično umorne osobe, a naročito za srčane bolesnike.
 • Mentalna sposobnost - prirodno sredstvo za dostizanje vrhunskih umnih sposobnosti
 • Emocionalno zdravlje - promjene raspoloženja, depresija, nesanica, seksualno zdravlje
 • Zdravlje srca i krvnih žila - pozitivno djeluje kod aritmije, doprinosi regulaciji krvnog tlaka
 • Imunološki sustav - štiti imunološki sustav koji je posebno osjetljiv na povećane razine hormona stresa
 • Dijabetes, pretilost - bolja regulacija glukoze
 • Endokrini sustav - potpora funkcije štitne žlijezde
 • Neplodnost - koristi se kod problema neplodnosti u oba spola
120 kaps

Upotreba:
Popiti 1-2 kapsule dnevno s vodom na prazan želudac.

Aktivni sastojci u dnevnoj dozi
koncentrat korijena Rodiole crvene 5:1 (Rhodiola rosea) 100 mg
cink 5 mg

POZOR!

 • Savjetujte se s kvalificiranim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg dodatka.
 • Ne prelazi preporučeni dnevni unos.
 • Dodaci prehrani ne mogu zamijeniti za uravnoteženu prehranu mješoviti.
 • Čuvati izvan dohvata male djece.
Čovjek je izložen kontinuiranom stresu tijekom dana. Pokušavajući ispuniti očekivanja kod kuće i na radnom mjestu, sukoba, financijskih problema, buke i zagađenja okoliša je stresan, a sve to bi moglo biti posebno štetno za naše tijelo na duže staze. Rhodiola se primjenjuje već stoljećima te je prirodno rješenje za sve to.

Rhodiolin (Rhodiola rosea) je član obitelji Crassulaceae biljaka, a raste u hladnim dijelovima sjeverne hemisfere. Ona je pronađena u arktičkim regijama Sibira, te u više umjerenoj klimi, to je ograničeno na planinskim područjima. Rhodiolin je bogata hranjivim tvarima, uključujući nekoliko flavanoids, tanina, eteričnih ulja, i ​​antioksidanata. Većina zdravstvenog interesa u rhodiolin, međutim, zbog svog sadržaja nekoliko vrsta fitokemikalija zove phenylpropanoids. Phenylpropanoids u rhodiolin poput rhodioniside, rosavin, a rosiridin čini se da su odgovorni za Rhodiolin je adaptogeni svojstva. Adaptogen je tvar koja pomaže tijelu da se nosi sa i oduprijeti nepovoljne uvjete kao što su mentalno ili fizički stres, i ispoljava normalizaciju utjecaj na metabolizam.

Nekoliko različitih hormona monoamin neurotransmitting (npr: serotonina, dopamina) igraju važnu ulogu u reguliranju raspoloženje, spavanje, pažnju, spoznaja, motoričke aktivnosti i seksualnosti. Ovi neurotransmiteri su podijeljene po enzima monoamin oksidaze (MAO). Neke studije sugeriraju da phenylpropanoids u rhodiolin može igrati ulogu u inhibira djelovanje MAO, i na taj način može pomoći da poboljšate razinu raspoloženja uzdizanja neurotransmitere. Neke studije pokazale su da rhodiolin može podržati razine beta endorfina u tijelu. Beta endorfini su prirodni analgetici (protiv bolova), proizvedene u našem tijelu.

Nadoknada Rhodiolin može pružiti prehrambene podršku za uklanjanje stresa, mentalne budnosti i vitalnosti, i opći osjećaj dobrobiti.

Ključne riječi: Rhodiolin, Calivita, Rhodiola, krunica planinski, Arctic korijen, zlatni korijen, stres, adaptacija, depresija, pamćenje, antioksidans, afrodizijak
strijela

Rhodiolin – najbolji svjetski adaptogen

Anti stres proizvod

Rhodiola rosea naraste 12-30 cm, sočnih je listova i žutih cvjetova, raširena na području arktičkog kruga, u visokim planinama od Skandinavije do Azije. Najčešće ju nalazimo na visoravnima s pjeskovitim tlom iznad 3000 metara. Podzemni dio biljke čini debela rizoma (podzemni dio stabljike) i 0,2 cm debele žile korijena. Za dodatke prehrani, lijekove i kozmetiku uglavnom se koristi rizoma, no korijen biljke sadrži nekoliko tvari s korisnim djelovanjem. Naziva se još i zlatni korijen ili planinska ruža, jer kada se odrežu, rizoma i korijenje mirišu poput ruže.

Rhodiola se stoljećima koristi u popularnoj medicini. Prvi pisani podaci sežu u 77 god. pr.  n.e. Grčki liječnik Dioscorides opisao ju je kao lijek. Stari Rimljani i Grci koristili su je protiv umora, Vikinzi za povećanje izdržljivosti i protiv mamurluka, dok su je Eskimi i Laponci žvakali nakon dugog lova, kako bi izdržali napore i dug povratak kući. Ipak, možemo reći da najveću tradiciju ima na dalekom istoku i u Sibiru. U tim je područjima korištena za poticanje izdržljivosti, dugovječnosti, za povećanje vitalnosti mladenaca te kao pomoć kod začeća zdravih potomaka, ali i kao lijek za različite probleme s probavnim sustavom, plućima i živcima. Recept od njenih ekstrakata bio je strogo čuvana tajna kroz stoljeća i samo su odabrani bili upoznati s mjestom rasta ove biljke.

Profesor Krilov s Ruske akademije znanosti je 1961. g. proveo istraživanje u Altajskom gorju.
Tamo je otkrio da je zlatni korijen, tajanstvena biljka čudesnih ljekovitih moći, upravo Rhodiola rosea. Nakon tog otkrića započela su temeljita proučavanja biljke prihvaćenim znanstvenim metodama. Dokazano je da je ekstrakt biljke adaptogen te da mentalno i fizički jača tijelo. Ova su istraživanja iskorištena u sovjetskom programu istraživanja svemira ’60-tih godina, i Rhodiola je ubrzo postala jedan od univerzalnih lijekova za podizanje kondicije astronauta.

Rod Rhodiola obuhvaća više od 50 vrsta. Njene aktivne tvari mogu se podijeliti u 6 grupa:
fenilpropanoidi, derivati feniletanola, flavonoidi, monoterpeni, triterpeni i fenolne kiseline.
Fenilpropanoidi (rozin, rozavarin, rozarin) se mogu pronaći samo u Rhodiola vrstama, što je jedan od razloga njihovog biološkog značaja (1986, Kurkin i Dubichev).

1965. g. počeli su je primjenjivati za djelovanje na središnji živčani sustav, prvenstveno za povećanje mentalne snage, protiv stresa i kao psihostimulans za poticanje opće kondicije. Primijećeno je da stimulira područja koja utječu na učenje i pamćenje. S obzirom da je Rhodiola bogata fenolima, treba spomenuti i njenu ulogu antioksidansa, što joj omogućuje suzbijanje štetnog djelovanja slobodnih radikala. U nekoliko zemalja koristi se kao ljekovito şredstvo (npr. od 1969. g. u Rusiji, od 1985. g. u Švedskoj) te kao sastojak proizvoda s ljekovitim djelovanjem. Danas se širom svijeta provode brojna istraživanja s ciljem proširenja primjene ove biljke.

Jeste li znali….
…da su članovi istarske alpinističke ekspedicije, po savjetu stručnjaka, uz Klorofil konzumirali upravo Rhodiolin za što uspješnije svladavanje najviših svjetskih vrhova?
strijela

Rhodiolin - Recenzije proizvoda

Dodajte komentar, ocijenite proizvod ili postavite pitanje
Još nema recenzija.
0
0
0
0
0
strijela
Jamstvo najniže cijene
Rhodiolin
Povratak na sadržaj