Rhodiolin - Trgovina CaliVita International

Go to content

Rhodiolin

Rhodiolin
120 kapsule

Upotreba
1 - 2 kapsule dnevno ili prema savjetu stručnjaka.

Sastojci
100mg rhodiola rosea
5mg cink


Protiv stresa i iscrpljenosti

Najvažnije djelatne tvari u biljci Rhodiola rosea su rozavin i salidrozid koji putem adaptogenog djelovanja ublažavaju štetne učinke kroničnog stresa. Rhodiola jača i tonizira živčani sustav, jača imunološki sustav te potiče psihičku i tjelesnu izdržljivost.

Stres je definiran kao skup reakcija prilagodbe organizma na razne poticaje (stresore) kao što su užurbanost, neizvjesnost, buka, infekcije, zagađenje itd. Za čovjeka današnjice važno je razumjeti kronični stres koji uzrokuje promjene u hormonskoj ravnoteži, umanjuje tjelesnu snagu, štetno djeluje na mentalno zdravlje, doprinosi emocionalnoj nestabilnost, depresiji, nesanici i razdražljivosti. Kroničan stres slabi naš imunitet, doprinosi pojavi krvožilnih bolesti i srčane aritmije, sudjeluje u razvoju dijabetesa, slabi seksualne funkcije, ubrzava starenje i razvoj karcinoma. Zbog toga je kontrola i regulacija stresa bitan preduvjet sprečavanja bolesti suvremenog čovjeka. Rhodiola Rosea ima sposobnost smanjiti pretjeranu reakciju organizma domaćina na stresore, kao i smanjiti štetne učinke stresora.

Primjena Rhodiole rosee:

  • Neurološki sustav - doprinosi proizvodnji serotonina i dopamina (smanjenje osjećaja boli, depresije...)

  • Tjelesna sposobnost - povećava tjelesnu izdržljivost, potiče izgradnju mišića i sintezu skladišta energije (ATP, kreatin fosfat), što je od velike važnosti za iscrpljene i kronično umorne osobe, a naročito za srčane bolesnike.

  • Mentalna sposobnost - prirodno sredstvo za dostizanje vrhunskih umnih sposobnosti

  • Emocionalno zdravlje - promjene raspoloženja, depresija, nesanica, seksualno zdravlje

  • Zdravlje srca i krvnih žila - pozitivno djeluje kod aritmije, doprinosi regulaciji krvnog tlaka

  • Imunološki sustav - štiti imunološki sustav koji je posebno osjetljiv na povećane razine hormona stresa

  • Dijabetes, pretilost - bolja regulacija glukoze

  • Endokrini sustav - potpora funkcije štitne žlijezde

  • Neplodnost - koristi se kod problema neplodnosti u oba spola

Opis:
Čovjek je izložen kontinuiranom stresu tijekom dana. Pokušavajući ispuniti očekivanja kod kuće i na radnom mjestu, sukoba, financijskih problema, buke i zagađenja okoliša je stresan, a sve to bi moglo biti posebno štetno za naše tijelo na duže staze. Rhodiola se primjenjuje već stoljećima te je prirodno rješenje za sve to.
  
Rhodiolin (Rhodiola rosea) je član obitelji Crassulaceae biljaka, a raste u hladnim dijelovima sjeverne hemisfere. Ona je pronađena u arktičkim regijama Sibira, te u više umjerenoj klimi, to je ograničeno na planinskim područjima. Rhodiolin je bogata hranjivim tvarima, uključujući nekoliko flavanoids, tanina, eteričnih ulja, i ​​antioksidanata. Većina zdravstvenog interesa u rhodiolin, međutim, zbog svog sadržaja nekoliko vrsta fitokemikalija zove phenylpropanoids. Phenylpropanoids u rhodiolin poput rhodioniside, rosavin, a rosiridin čini se da su odgovorni za Rhodiolin je adaptogeni svojstva.Adaptogen je tvar koja pomaže tijelu da se nosi sa i oduprijeti nepovoljne uvjete kao što su mentalno ili fizički stres, i ispoljava normalizaciju utjecaj na metabolizam.

Nekoliko različitih hormona monoamin neurotransmitting (npr: serotonina, dopamina) igraju važnu ulogu u reguliranju raspoloženje, spavanje, pažnju, spoznaja, motoričke aktivnosti i seksualnosti. Ovi neurotransmiteri su podijeljene po enzima monoamin oksidaze (MAO). Neke studije sugeriraju da phenylpropanoids u rhodiolin može igrati ulogu u inhibira djelovanje MAO, i na taj način može pomoći da poboljšate razinu raspoloženja uzdizanja neurotransmitere. Neke studije pokazale su da rhodiolin može podržati razine beta endorfina u tijelu. Beta endorfini su prirodni analgetici (protiv bolova), proizvedene u našem tijelu.

Nadoknada rhodiolin može pružiti prehrambene podršku za uklanjanje stresa, mentalne budnosti i vitalnosti, i opći osjećaj dobrobiti.

POZOR!
Savjetujte se s kvalificiranim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg dodatka.
Ne prelazi preporučeni dnevni unos.
Dodaci prehrani ne mogu zamijeniti za uravnoteženu prehranu mješoviti.
Čuvati izvan dohvata male djece.

Ključne riječi: Rhodiolin, Calivita, Rhodiola, krunica planinski, Arctic korijen, zlatni korijen, stres, adaptacija, depresija, pamćenje, antioksidans, afrodizijak

Back to content