Arginine Plus - CaliVita

Idi na sadržaj

Arginine Plus

Arginine Plus
Ostali proizvodi Calivita
100 tableta
Količina na zalihama: Trenutno nije dostupno!
29.90 €
čovjekArginin potiče sintezu bjelančevina, može utjecati na izlučivanje hormona rasta i inzulina, zbog čega sportaši često dosežu do ove aminokiseline kako bi povećali mršavljenje. Također podržava proces čišćenja tijela razgradnjom nusproizvoda dobivenih iz metaboličkih procesa.
propagační sleva 25% >>
strijela

Prirodni arginin

L-arginin

Arginin je aminokiselina koju tijelo koristi za izgradnju mišića, no u određenim okolnostima (tijekom rasta mišića, velikog fizičkog opterećenja, brzog rasta, ozljeda ili oslabljenog organizma) njena proizvodnja u tijelu se može smanjiti.

Uz 500 mg L-arginina, proizvod sadrži i mangan koji doprinosi normalnom metabolizmu  stvaranja energije, normalnom stvaranju vezivnog tkiva te zaštiti stanica od oksidativnog stresa.


Kome je namijenjen
  • sportašima i body-builderima 
  • osobama koje se bave teškim tjelesnim radom
  • osobama s povišenim tlakom
  • osobama koje imaju šećernu bolest
  • kao potpora procesima detoksikacije
  • kao potporai spolnoj funkciji

Arginin je uvjetno esencijalna aminokiselina koja sudjeluje u razvoju i obnovi mišića, stoga je često koriste sportaši kao i svi koji žele održavati tijelo mladim i vitalnim. Tomu doprinosi i činjenica da arginin potiče lučenje hormona rasta te inzulina, a važna je i uloga preteče dušikovog oksida koji, djelujući na opuštanje i širenje krvnih žila, doprinosi održavanju zdrave cirkulacije. Arginin je posebno važan u razdobljima bolesti i kroničnih stanja kao što su hipertenzija i dijabetes tipa II, gdje dolazi do povećane razgradnje L-arginina.
100 tableta

Upotreba:
Popiti 1-3 tablete dnevno s vodom između obroka.

Aktivni sastojci u dnevnoj dozi
L-arginin 1500 mg
alfa-ketoglutarna kiselina 150 mg
mangan 1.8 mg

Ne prelazite preporučeni dio za konzumaciju tijekom dana. Dodaci prehrani ne mogu se koristiti kao zamjena (zamjena) za raznoliku prehranu. Uravnotežen način prehrane i zdrav način života važan su za funkcioniranje tijela. Nemojte koristiti proizvod ako vanjska zaštitna folija nedostaje ili je oštećena.

Kontraindikacije: Preosjetljivost na sastojke preparata, dijabetes, trudnice i dojilje, osobe koje pate od shizofrenije i herpesa.

Upozorenje: Osobe sa sklonošću alergijama, uzimanjem medicinskih pripravaka (uključujući one koje utječu na krvni tlak, diuretici, antikoagulansi - antikoagulansi), koje imaju zdravstvene probleme, trebaju se posavjetovati s liječnikom prije korištenja proizvoda.

Uvjeti skladištenja: proizvod čuvati zatvoren, na suhom i hladnom mjestu. Dodaci prehrani trebaju biti pohranjeni na način koji je nedostupan maloj djeci.
Arginine Plus isporučuje čak 500 mg L-arginina u jednoj tableti. Sljedeća komponenta proizvoda je mangan, koji sudjeluje u zaštiti stanica od oksidativnog stresa, također pridonosi održavanju zdravih kostiju, sudjeluje u formiranju vezivnog tkiva i pravilnom energetskom metabolizmu.

Aminokiselina arginin


Arginin je prirodna tvar koja pripada skupini aminokiselina ili egzogena. To znači da se može sintetizirati u tijelu, ali u nekim situacijama njegova intra-vitro sinteza postaje nedovoljna i treba je osigurati iz drugih izvora. To se uglavnom odnosi na fiziološka stanja kao što su slabost tijela, ozljede i fizičko opterećenje. Dobro je znati da je arginin alkalna aminokiselina.

Prirodni izvori arginina
Arginin se u malim količinama isporučuje u hrani, od mliječnih proizvoda do mesnih proizvoda i žitarica. Također se sintetizira u našem tijelu, ali u nekim situacijama, primjerice u slučaju brzog rasta ili u dijelu bolesti, njegova sinteza je nedovoljna.

Svojstva arginina
Arginin nije samo vrlo važna aminokiselina koja hrani naše tijelo; ona također ima mnoga druga korisna svojstva. On uzima, među ostalima sudjelovanje u sintezi dušikovog oksida - tvari koja proširuje krvne žile i tako utječe na pravilnu cirkulaciju krvi u tijelu. Također olakšava dolazak krvi u svaku ćeliju, čime se podupire opskrba nutrijentima i kisikom u njihovoj unutrašnjosti. Dušikov oksid također utječe na povećanje ljudske vitalne sile. Arginin potiče sintezu proteina, može utjecati na izlučivanje hormona rasta i inzulina, zbog čega sportaši često dosežu do ove aminokiseline kako bi se povećala mršava tjelesna masa. Također podržava proces čišćenja tijela razgradnjom nusproizvoda dobivenih iz metaboličkih procesa. To je prekursor kreatina, spoja potrebnog za proizvodnju visoko-energetske tvari - fosfokreatina.

ZNATE LI TO?
Jedna tableta Arginine Plus daje toliko l-arginina kao 4,5 kg oraha!
strijela

Kako djeluje arginin?

Upoznajte novi proizvod - Arginin

L-Arginin je uvjetno esencijalna aminokiselina koju, kao dodatak prehrani, koristimo zbog njene uloge u proizvodnji dušikovog oksida. To je posebno važno u razdobljima bolesti i kroničnim stanjima kao što su hipertenzija, bubrežne bolesti, dijabetes tipa II, problemi s erekcijom muškaraca, neplodnosti, i svim stanjima koja se odlikuju povećanom razinom enzima koji razgrađuje L-arginin (poznat kao arginaza)

Piše: Renata Armanda, mag. nutr.

Arginin za bolju cirkulaciju i regulaciju krvnog tlaka

Da bi naše tijelo proizvelo dušikov oksid (NO), važan neurotransmiter, potrebna mu je aminokiselina L-arginin. Dušikov oksid NO nam je potreban jer uz njegovu pomoć organizam kontrolira napetost krvnih žila čime utječe na regulaciju krvnog tlaka. Dakle, više NO znači bolji krvotok, opuštenije i protočnije krvne žile, bolja dostupnost kisika i hranjivih tvari za sve naše stanice.

Arginin za erektilnu funkciju muškaraca
Erektilna se sposobnost smanjuje s dobi i poklapa se s prirodnim padom razine testosterona. To predstavlja veliki izazov za muškarce i njihove partnerice, što fizički i psihički utječe na njihov život. Blaga i dugotrajna disfunkcija gotovo je uvijek uzrokovana problemima cirkulacije. Fiziološki, najčešći uzrok je kalcifikacija arterija i vena što dovodi do smanjenog dotoka krvi u spužvasto tijelo penisa i uzrokuje progresivno slabiju erekciju. Za normalnu erekciju potrebno je opuštanje spužvastih (kavernoznih) mišića muškog spolnog organa, u čemu sudjeluje dušikov oksid (NO). Muškarcima visoke razine arginina u krvi znače i više NO, pa samim time i bolju erekciju i kvalitetniju spolnu izvedbu.

Arginine + VeinProtex
Nova istraživanja ukazala su na jednu novu super kombinaciju koja bi muškarcima donijela znatan napredak. Naime, pokazalo se da tvari iz sjemenki grožđa (OPC) zajedno s argininom, a oba povećavaju razinu enzima NO-sintaze, multipliciraju učinak arginina uzetog samostalno.
U istraživanju je sudjelovalo 40 muškaraca, u dobi od 25-45 godina, bez dokazanog organskog poremećaja erekcije. Tijekom prvog mjeseca bolesnici su primali samo 1,7 g L-arginina dnevno, tijekom drugog mjeseca pacijenti su, uz arginin, dodatno uzimali 80 mg OPC dnevno, dok je tijekom trećeg mjeseca dnevna doza povećana na 120 mg. Kombinacijom L-arginina i proantocijanidina broj muškaraca s obnovljenom seksualnom sposobnosti povećan je na 80% da bi, nakon trećeg mjeseca liječenja, čak 92% muškaraca ostvarivalo normalnu erekciju.

Arginin i muško reproduktivno zdravlje
Od ranih istraživanja početkom 70-tih godina, sve do onih najnovijih, uredno se potvrđuje važnost L-arginina za plodnost muškaraca, a nedavno je potvrđeno i za plodnost žena.

Muškarci s malim brojem spermija (oligospermija) ili bez sperme (azoospermija) u ejakulatu imaju koncentraciju L-arginina nižu od prosjeka. Uzimanjem L-arginina u razdoblju od šest mjeseci pokretljivosti spermija, volumen ejakulata i broj spermija značajno se povećava. Jedan od razloga zašto je L-arginin tako važan za zdravu spermu leži u ulozi arginina u proizvodnji tvari (putrescin, spermidin i spermin), poliamina važnih za pokretanje procesa pokretljivosti spermija. Spermin je osobito važan jer je njegova uloga ključna za očuvanje DNK. S obzirom da ova aminokiselina pomaže u održavanju normalne cirkulacije i dotoka krvi s kisikom i hranjivim tvarima u genitalije, ova poboljšana sistemska prokrvljenost doprinosi zdravlju spermija.

Arginine + koenzim Q10
U spermijima, većina koenzima Q10 nalazi se u mitohondrijima i služi za proizvodnju energije potrebne za kretanje spermatozoida te kao antioksidans. U slučajevima nedovoljne pokretljivosti spermija, dodatak koenzima Q10 dovodi do značajnog porasta pokretljivosti te povećanje stope oplodnje. Stoga preporučujem kombinaciju arginina i koenzima Q10.

L-arginin i žensko reproduktivno zdravlje
Optimalna razina arginina također podržava plodnost žena, s obzirom da ova aminokiselina pomaže u održavanju normalne cirkulacije i dotoka krvi u genitalije, maternice i jajnike. Kisikom bogata krv vrlo je važna kako bi se omogućilo jajnicima održavanje zdravlja jajašaca. Što više, pokazalo se da L-arginin može doprinijeti receptivnosti endometrija (prihvat jajne stanice) i povećati stopu trudnoća u žena koje su podvrgnute umjetnoj oplodnji. Arginin također podržava održanje zdrave cervikalne sluzi, što dodatno podržava plodnost. Preporučujemo kombinaciju arginina i rhodiolina.

Arginin za bolju aktivnost neurona te učenje i pamćenje
Za što bolju funkciju živčanih stanica, procese pamćenja i učenja potreban je stalan podražaj neurona, a čini se da dušikov oksid igra važnu ulogu i u tome tako što stimulira presinaptička vlakna koja, pak, kontinuirano potiču post-sinaptička vlakna. Također, smatra se da arginin ima ulogu i u neurogenezi – stvaranju živčanih vlakana tijekom sazrijevanja mozga. Uloga NO kao neuroprijenosnika je značajan čimbenik koji usporava starenje moždanih funkcija, a zabilježeno je da se starenjem smanjuje NO i enzimi uključeni u njegov metabolizam.

Arginin za bolju funkciju gušterače i nadzor glukoze
Unos arginina čini se ima zaštitne učinke na beta-stanice gušterače, a putem povećanja dušikovog oksida može izravno potaknuti lučenje inzulina. Zbog kombiniranog zaštitnog učinka na stanice gušterače i lučenje inzulina, arginin se smatra zaštitnikom protiv dijabetesa.

Osobe s dijabetesom ujedno imaju povećan rizik od srčano-žilnih bolesti, a smatra se da je uzrok upravo u tome što imaju manje raspoloživog arginina u svom tijelu. Zbog toga se nadopunjavanjem tog nedostatka unosom arginina može postići kardioprotektivni učinak u dijabetičara.

DOZIRANJE: Kako bi održali optimalnu razinu arginina tijekom dana kod svih nabrojenih stanja, potrebno ga je uzimati 3-4 puta dnevno.

Literatura:
Battaglia, C. et.al. (1999). Adjuvant L-arginine treatment for in-vitro fertilization in poor responder patients, Human Reproduction, Volume 14, Issue 7, (pp. 1690-7). • Enseleit, F. et. al. (2012) Effects of Pycnogenol on endothelial function in patients with stable coronary artery disease: a double-blind, randomized, placebo-controlled, cross-over study, European Heart Journal, Volume 33, Issue 13, (pp. 1589-97). • Husson A, et al: Argininosuccinate synthetase from the urea cycle to the citrulline-NO cycle . Eur J Biochem. (2003) • Klahr S, Morrissey J. L-arginine as a therapeutic tool in kidney disease, Semin Nephrol. 2004 Jul;24(4):389-94. • Klotz, T. et. al. (1999). Effectiveness of oral L-arginine in first-line treatment of erectile dysfunction in a controlled crossover study, Urologia Internationalis, Volume 63, Issue 4, (pp.220-3). • Lewin A, Lavon H. The effect of coenzyme Q-10 on sperm motility and function. Mol Aspects Med 1997;18 S213-S219 • Mendez, J. and Hernandez, M. (1993). Effect of L-arginine and polyamines on sperm motility, Mexican Journal of Obstetrics, Volume 61 (pp.229-34). • Méndez JD, Hernández Rde H: L-arginine and polyamine administration protect beta-cells against alloxan diabetogenic effect in Sprague-Dawley rats . Biomed Pharmacother. (2005) • Monti LD, et al: Effect of a long-term oral l-arginine supplementation on glucose metabolism: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial . Diabetes Obes Metab. (2012) • Schachter, J. et. al. (1973) Treatment of oligospermia with the amino acid arginine. Journal of Urology, Volume 110, (pp. 311-13). • Scibona, M. et. al. (1994). L-arginine and male fertility, The Italian Journal of Urology and Nephrology, Volume 46, Issue 4, (pp.251-3). • Stanislavov, R. and Nikolova, V. (2003). Treatment of erectile dysfunction with pycnogenol and L-arginine, Journal of Sex and Marital Therapy, Volume 29, Issue 3, (pp. 207-13.). • Xie L, Gross SS: Argininosuccinate synthetase overexpression in vascular smooth muscle cells potentiates immunostimulant-induced NO production . J Biol Chem. (1997)
strijela

Arginine Plus - Recenzije proizvoda

Dodajte komentar, ocijenite proizvod ili postavite pitanje
Još nema recenzija.
0
0
0
0
0
strijela
Jamstvo najniže cijene
Arginine Plus
Povratak na sadržaj