Liver Aid - CaliVita

Idi na sadržaj

Liver Aid

Liver Aid
Ostali proizvodi Calivita
Regeneracija jetre

100 kapsula
Količina na zalihama: 206
52.00 €
Liver Aid - pomoć za jetru
propagační sleva 25% >>
strijela

kolin, silimarin i aminokiseline

Regeneracija jetre


Liver Aid je kompleksna formula koji sadrži standardizirani ekstrakt biljke sikavice (silimarin) koja doprinosi zaštiti jetre, kompleks aminokiselina te kolin i lecitin. Liver Aid se preporučuje uzimati kao potporu funkciji jetre.

 


Kome je namijenjen

Jetra je organ koji je posebno izložen štetnim tvarima iz okoliša (teški metali, kemikalije, pesticidi, aditivi, konzervansi itd) te prekomjernom unosu lijekova i alkohola. Jetra je u stalnoj funkciji čišćenja krvi, te je zbog toga izuzetno važno potpomagati njenu regeneraciju. Jetra je centar metabolizma ugljikohidrata, masti i bjelančevina. Njezin ključni zadatak je neutralizacija toksičnih tvari, pa ju slobodno možemo zvati industrijskom zonom ljudskog organizma. Osim toga, uslijed poremećaja u razgradnji bjelančevina može se bitno povisiti razina amonijaka koji truje organizam, ometa energetski lanac i moždanu aktivnost. Kada se tijelo ne uspije potpuno riješiti vanjskih i unutarnjih toksičnih tvari, dolazi do smetnji u izmjeni tvari, degenerativnih promjena u jetri, a posljedice se odražavaju na cjelokupno zdravlje organizma. U jetri se vrši i pregradnja (npr. beta karotena u vitamin A), sinteza i razgradnja aminokiselina, razgradnja kolesterola u žučne kiseline itd. Aminokiseline metionin i L-cistein pomažu u eliminaciji štetnih i otrovnih nusproizvoda našeg metabolizma i u neutralizaciji slobodnih radikala. L-cistein dodatno štiti stanice od štetnog utjecaja raznih zračenja te jača jetru i mozak. Arginin i ornitin pomažu u uklanjanju otrovnog amonijaka koji nastaje u organizmu i potrebni su za besprijekorno funkcioniranje jetre. Krom i karnitin, koji se nalaze u ovom preparatu, imaju važnu ulogu u metabolizmu masti. Liver Aid je oplemenjen i ekstraktom silimarina (Silybum marianum, sikavica, osljebad) koji je poznat kao najbolji zaštitnik jetre u biljnom svijetu. Ova biljka je bogata flavonolignanima (silimarin, silibin, silibinin, silidianin) kojima se pripisuje fitoestrogeno, hepatoprotektivno i antioksidativno djelovanje. Znanstveno su potvrđene mnoge izvanredne sposobnosti silimarina: da regenerira oštećenja na stanicama jetre koja su nastala u procesima oksidacije masnih komponenti stanice (peroksidacija lipida), da sudjeluje u smirivanju upalnih procesa putem smanjenog formiranja upalnih tvari - leukotriena, da dodatno čisti krv i jetru, da potiče eliminaciju toksina putem urina, da je odličan digestiv koji stimulira pražnjenje žučne vrećice, te olakšava funkciju žuči.

Zbog svega navedenog, Liver Aid se preporučuje za redovitu upotrebu ili kao kura nekoliko puta godišnje. Ova kompleksna formula je idealan saveznik samoregeneracijskim procesima jetre i detoksikacijskim kurama.
100 kaps

Upotreba:
Popiti 1-2 kapsule dnevno s vodom uz obrok.

Aktivni sastojci u dnevnoj dozi
L-arginin 100 mg
L-cistein 100 mg
L-ornitin 100 mg
metionin 100 mg
alfa-ketoglutarna kiselina 100 mg
silimarin 60 mg
L-karnitin 50 mg
kolin 25 mg
alfa-lipoinska kiselina 12.5 mg
krom 25 µg
selen 10 µg

PAŽNJA!
 • Te bi trebao konzultirati s kvalificiranim liječnikom prije uzimanja bilo dopuniti.
 • Nemojte prekoračiti preporučenu dnevni unos.
 • Dodaci prehrani ne mogu zamijeniti za uravnoteženu prehranu mješoviti.
 • Čuvati izvan dohvata male djece.

Jetra


Jetra je organ od najveće važnosti da se može promatrati kao "velika industrijska radnik" Uvijek funkcionira u punom kapacitetu. Ona ima dvostruku ulogu u sintezi važnih tvari za tijelo i razbije štetnih tvari, a time i detoksikacije tijela. Aktivnih tvari u LiverAid podršku zdravog funkcioniranja jetre na prirodan način.

Jetra je jedan od najsloženijih i najvažnijih organa u tijelu. On ima ulogu u sintezu, obradu i / ili reguliranje raznih spojeva koji su od vitalne važnosti za pravilno funkcioniranje metabolizma, kao što su lipoproteini, glikogen, žuči, vitamina, aminokiselina, krvna plazma, trombocitima i hemoglobina. Glavna funkcija jetre je pomoći tijelu u obradi, te uklanjanje otpada i toksina. Metabolizmu proteina proizvodi amonijak, što je otrovno za tijelo. Jetra pretvara amonijak urea, koja se zatim izlučuje iz tijela u urinu. Jetra također je uglavnom odgovoran za razbijanje dolje i eliminira druge otrovne tvari iz krvi, kao što su alkohol i droge.

Vjerojatno zbog kritične prirode funkcija Obavlja, jetra može regenerirati stanice. Nutritivna potpora takav regeneraciju može doći iz sadrže sumpor kao što su amino kiseline metionina i cisteina, kao i druge aminokiseline, kao što su arginin i ornitin. Manje od optimalne funkcije jetre mogu izazvati masti akumulirati u jetri i to se ne smatra zdravom. Istraživanja su pokazala da se tvari, kao što su krom, carntitine i kolina mogu igrati ulogu u pojačanom masti i ugljikohidrata metabolizma u jetri. Flavanoid kompleks zove silymarin, proizlazi iz Gospina čička, je učinkovit antioksidans, te je studirao za korisne učinke na funkciju jetre.

Liver Aid od sada još bolji!


4 x više silimarina

Sikavica se već stotinama, a prema nekim izvorima i tisućama godina koristi kod problema s jetrom i žučnim mjehurom, a danas je prepoznata i u zapadnoj medicini koja je koristi za liječenje bolesti jetre. Novi LiverAid sadrži četverostruko veću količinu sikavice, za još snažniji učinak.

Silimarin (sikavica) - ljekovita biljka godine

Sikavica nije slučajno ponosni nosilac titule “Ljekovita biljka godine". Njeno je djelovanje potvrđeno nizom kliničkih istraživanja, i to ne samo u slučaju problema s jetrom. Može biti učinkovita kod srčanih bolesti uzrokovanih toksinima; vrše se klinička istraživanja za utvrđivanje njenog potencijalnog pozitivnog učinka na rak prostate, debelog crijeva i pluća, kao i za liječenje komplikacija uslijed dijabetesa i astme.

Za zdravu jetru


Njen blagotvorni učinak potječe od silimarina, smjese bioflavonoida prisutnih u biljci, koji djeluje preventivno i ima regenerativni učinak na jetru. S jedne strane štiti stanice jetre u svojstvu antioksidansa, a s druge ubrzava regeneraciju jetre. Toliko je učinkovit da se koristi kao dio terapije kod akutnih trovanja gljivama.

Jeste li znali?

 • Jetra svakodnevno obavlja više od 500 različitih funkcija
 • Jetra pomaže probavljanje hranjivih tvari i njihovu pretvorbu u energiju
 • Jetra proizvodi žučne kiseline za razgradnju masnoća i upijanje vitamina topljivih u ulju
 • Jetra proizvodi tjelesne bjelančevine!
 • Jetra regulira razinu masnoća u krvi! Bez zdrave i obnovljene jetre ne možemo uspješno regulirati masnoće.
 • Jetra je skladište minerala i vitamina – željezo, bakar, vitamini A, B12, D, E... i odašilje ih u krvotok prema potrebama tijela.
 • Kako djeluje?

Silimarin može spriječiti ulazak otrovnih tvari u stanice jetre; kao jaki antioksidans sprječava interakciju toksina i slobodnih radikala sa stanicama jetre, te ih na taj način štiti od oštećenja. K tome, povećava izlučivanje toksičnih tvari iz tijela time što sprječava njihovu ponovnu apsorpciju u crijevima.

Zahvaljujući svojim snažnim zaštitnim i regenerativnim svojstvima, može biti odlična nadopuna kemoterapiji, koja izrazito opterećuje jetru, kao i kod primjene jakih lijekova i antibiotika. Preporuča se i osobama koje na radnom mjestu dolaze u doticaj s kemikalijama koje opterećuju jetru.

Snažno protuupalno djelovanje


Uz sve navedeno, ima i snažno protuupalno djelovanje. Infekcija hepatitisom C, upala izazvana masnom jetrom (nealkoholna steatoza) mogu izazvati cirozu jetre. Brojna klinička istraživanja pokazala su učinkovitost silimarina kod tih oboljenja, jer je uspio sniziti upalu, usporiti cirozu i poboljšati razinu enzima koji su pokazatelji rada jetre.

Važno je napomenuti da, uz takvo učinkovito djelovanje, nije bilo nikakvih nuspojava, kao kod placebo terapije!

Sikavica je u Liver Aidu prisutna u obliku iscrpine (ekstrakta), što znači koncentriraniji sadržaj aktivnih sastojaka, dok prisutnost minerala koji potpomažu jetru (kroma, selena) i aminokiselina koje sadrže sumpor čini ovaj pripravak učinkovitom i kompleksnom formulom za zaštitu jetre.

Važnost zaštite i čišćenja ovog prezaposlenog organa raste neprekidno s porastom broja kemikalija i otrovnih tvari u našoj hrani, vodi i okolišu.

Naime, sve što pojedemo, popijemo, udahnemo ili stavimo na kožu mora proći kroz bezbrojne procese detoksikacije, pregradnje, sinteze u jetri. Jetra je najvažniji organ za uklanjanje metabolita nakon uporabe lijekova, pa je LiverAde važan pripravak za sve osobe koje uzimaju lijekove za kronične bolesti.

Jetra je najveći organ u ljudskom tijelu


Teži otprilike 1500 grama i skriva se ispod rebara. Jetra je naš tihi partner čije djelovanje i dan danas predstavlja misterij za mnoge.

Jetra je najvažniji organ detoksikacije

Uklanjanje otrova jedna je od glavnih zadaća jetre. Detoksikacija se u jetri odvija u dvije faze: u prvoj se štetne tvari i razni metaboliti neutraliziraju kisikom (stoga se odlično kombinira s Oxy maxom), dok je za drugu fazu nužna prisutnost aminokiselina sa sumporom - metionina i cisteina, koje, uz silimarin, čine srž i okosnicu LiverAida. Samo ove sastavnice – silimarin i aminokiseline čine ovaj pripravak pouzdanim osloncem za detoksikaciju organizma i obnovu jetre.

Neki lijekovi postaju aktivni tek nakon što ih jetra preradi u aktivan oblik.

Neke, inače neškodljive tvari i lijekovi, nakon kombinacije u tijelu postaju iznimno štetne za jetru, tako da je stvaran štetan utjecaj raznih tvari oko nas puno veći od onoga što mislimo.

Uzimanje hormonskih lijekova i kontracepcije izuzetno je opterećujuće i škodljivo za jetru.

Amonijak – unutarnji neprijatelj jetre


Za amonijak smo svi čuli, uglavnom ga vežemo za zagađenje okoliša kada se, uslijed njegovog curenja iz industrijskih pogona uključi alarm. Isti taj amonijak curi i kola našim organizmom, a nastaje kao nusproizvod razgradnje bjelančevina. Što više jedemo mesa, jaja, ribe, grahorica to ga više nastaje, a koliko je otrovan svjedoči to što ga znanstvenici dovode u vezu s brojnim bolestima jetre i bolestima današnjice. Prema dr. Huldi Clark, količine amonijaka u organizmu rastu paralelno s uništavanjem parazita u tijelu, zbog čega se Liver Aid može uzimati paralelno s Paraprotexom i Oxy Maxom.

Aminokiselina ornitin sudjeluje u pretvorbi amonijaka u ureu, povećava proizvodnju i izlučivanje Humanog hormona rasta (HGH) te pomaže kod nesanice, koju neki istraživači povezuju s toksičnim učinkom amonijaka na mozak.

Cistein je snažan čistač slobodnih radikala, kao dio važnih enzimskih sustava sudjeluje u metabolizmu masnoća, šećera i energije. Pomaže uklanjanje teških metala jer ih veže (kelira) te pomaže njihovo uklanjanje iz organizma. Cistein je izniman jer pomaže uklanjanje radiokativnih čestica te se stoga koristi kao zaštita kod kemoterapije i zračenja, pomaže razgradnju sluzi (mukusa) u plućima te je koristan i kod emfizema pluća i tuberkuloze, pomaže oporavak tkiva nakon operacije, kod reumatskog artritisa.

Izvori: Potential impact of silymarin in combination with chlorogenic acid and/or melatonin in combating cardiomyopathy induced by carbon tetrachloride - Al-Rasheed et al., Saudi Journal of Biological Sciences (2014) 21, 265–274 * ClinicalTrials.gov -A service of the U.S. National Institutes of Health * http://evgyogynovenye.hu/2013_mariatovis * Chemopreventive and Anti-cancer Efficacy of Silibinin against Growth and Progression of Lung Cancer - SamihaMateen, Komal Raina, and Rajesh Agarwal, Nutr Cancer. 2013 ; 65(0 1): 3–11.

CaliNews | zima 2014. | strana 8-9
strijela

Liver Aid - Recenzije proizvoda

Dodajte komentar, ocijenite proizvod ili postavite pitanje
Još nema recenzija.
0
0
0
0
0
strijela
Jamstvo najniže cijene
Liver Aid
Povratak na sadržaj