D-Drops - CaliVita

Idi na sadržaj

D-Drops

D-Drops
Vitamini Calivita
30 ml

Vitamin D u kapima
Količina na zalihama: 70
23.00 €
D-Drops - Vitamin D u kapima
propagační sleva 25% >>
strijela
Calivita D Drops

Prirodni vitamin D3 u kapima

Vitamin D u kapima

D-drops u svakoj kapi sadrži 10 µg vitamina D s prirodnom aromom citrusa. Vitamin D ima važnu ulogu u našem tijelu jer doprinosi normalnoj apsorpciji i iskorištenju kalcija i fosfora te održavanju normalnih kostiju. Potreban je za normalan rast i razvoj kostiju kod djece i doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Lako se dozira uz pomoć kapaljke i može se miješati s hranom i pićem.


Kome je namijenjen

JESTE LI ZNALI?
Vitamin D je vitamin topljiv u mastima, a s pravom se još naziva i sunčev vitamin zbog mogućnosti njegove sinteze u koži pod utjecajem ultraljubičastih zraka. D-drops sadrži prirodan vitamin D iz jetre bakalara u obliku kolekalciferola, najaktivnijeg obilka vitamina D. Vitamin D koji dobivamo iz hrane i dodataka prehrani nije potpuno aktivan sve dok ne dospije u jetru i bubrege, u kojima se prevodi u aktivni oblik

Uloga vitamina D u organizmu vrlo je važna. Primarna mu je uloga održavanje homeostaze i stalne koncentracije kalcija i fosfata u krvnoj plazmi, potiče njihovo upijanje iz probavnog trakta, pridonosi jačim kostima i zdravim zubima, te je vrlo učinkovit u razvoju djece. Važna je njegova uloga u procesu dijeljenja stanica kao i u održavanju normalne funkcije mišića, a ključnu ulogu ima i u imunološkim procesima.

Više od 70% europljana pati od nedostatka optimalnih doza vitamina D, a posebno su tome sklona djeca, te osobe koje tijekom sunčanog doba dana borave u zatvorenim prostorima (zaposlenici po uredima), starije osobe, trudnice i dojilje, te imunološki oslabljene osobe.
30 ml

Upotreba:
1 kap dnevno pomiješati s tekućinom. Dobro protresti prije uporabe.

Aktivni sastojci u dnevnoj dozi
masne kiseline srednjeg lanca 31.6 mg
vitamin D3 10 µg

Trudnice, dojilje i osobe koje uzimaju lijekove trebaju se posavjetovati s liječnikom prije uzimanja.
Vitamin D u oko 80% sintetizira se u koži pod utjecajem UV zračenja, a samo 20% isporučuje se s hranom. Međutim, nedostaci su češći u našoj geografskoj zoni. Proizvod se lako dozira (kapaljkom), vrlo učinkovit - sadrži do 1000 kapi.

Proizvod D-drops daje najaktivniji oblik vitamina D - vitamina D3 (holekalciferol) izvađen iz jetre bakalara, s ugodnim okusom limuna koji daje prirodne arome. D-kapljice tekućine vitamina D dostupne su u tekućoj formuli koja je jednostavna za korištenje s kapaljkom, što jamči pravu dozu za cijelu obitelj!

Vitamin D u oko 80% sintetizira se u koži pod utjecajem UV zračenja, a samo 20% isporučuje se s hranom. Međutim, u našoj geografskoj zoni, zbog ograničene količine sunčeve svjetlosti koja dopire do Zemlje, njezini nedostaci postaju sve učestaliji. Boraveći veći dio dana u zgradama, provodeći malo vremena na otvorenom ili - u kontekstu zaštite kože od štetnog zračenja - koristeći kreme za zaštitu od sunca, spriječite pravilnu proizvodnju vitamina D.

Kako djeluje vitamin D?

  • blagotvorno djeluje na kosti i mišiće
  • blagotvorno djeluje na imunološki sustav
  • sudjeluje u procesu stanične diobe
  • pomaže u održavanju zdravlja zuba
  • sudjeluje u pravilnoj apsorpciji i uporabi kalcija i fosfora
strijela

D-drops - prirodno rješenje za nedostatak vitamina D

Nova saznanja o D vitaminu!

Uglavnom se misli da vitamina D imamo dovoljno jer ima dosta sunca. No najnovija istraživanja ukazuju da je suplementacija često nužna te da nemamo dovoljne količine vitamina D. Skoro 50% europske populacije ima nedostatnu zalihu vitamina D čak i u sunčanim mjesecima. Taj postotak može tijekom zime narasti i do 70%-80%.(1)

U istraživanju provedenom u ljeto 2011. sudjelovali su donori krvi između 20 i 60 godina i aktivne starije osobe koje se redovito bave sportom. Rezultati su pokazali da 63% osoba iznad 43. godine starosti ima manjak i nedostatak vitamina D, dok taj postotak kod mladih osoba iznosi 41%. Ovi rezultati su zapanjujući jer je istraživanje rađeno ljeti, s osobama koje su zdrave i/ili se bave sportom na otvorenom.2 Prema tome možemo lako zamisliti kakvi bi bili rezultati kod manje aktivnih osoba ili osoba sa zdravstvenim problemima. Stoga je suplementacija vitaminom D neophodna čak i u proljeće i ljeti.

Možemo li dovoljno sami sintetizirati vitamin D?

Prvo što pomislimo kad spomenemo vitamin D je da je potreban bebama i starijoj populaciji zbog izgradnje i zdravlja kostiju. No, istraživanja zadnjih godina ukazuju da vitamin D ima puno složeniju i važniju ulogu u tijelu nego što se dugo mislilo. Danas nam je također poznato da je, bez obzira što naše tijelo može samo sintetizirati vitamin D uz pomoć UVB zraka, nedostatak D vitamina postao široko raširen problem. Zahvaljujući klimi i našem načinu života, mi koji živimo na sjevernoj polutci jednostavno nismo dovoljno izloženi sunčevom svjetlu da bi se sintetizirala dovoljna količina vitamina D. Zimi sunca nema puno, ljeti ga moramo izbjegavati, a i ljudi danas puno manje vremena provode na otvorenom nego prije 100-njak godina. Na primjer, kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom 8 i višim mogu smanjiti stvaranje vitamina D  za više od 90%.

Stvaranje vitamina D sprečava i često i dugotrajno uzimanje različitih lijekova (antiupalni lijekovi na bazi steroida kao i oni za smanjenje kolesterola). S godinama se sposobnost stvaranja vitamina D dodatno smanjuje, dok istovremeno prehranom osiguravamo jedva mali dio dnevnih potreba.

Značaj vitamina D

Nekoliko medicinskih organizacija, uključujući i National Health Institute (Nacionalni institut za zdravlje) na sveučilištu Harvard podupire ideju povećanja preporučenih dnevnih doza vitamina D za najmanje 30-60%. Ispitivanjem široke populacije i pregledom podataka dobivenih u proteklih nekoliko godina, možemo zaključiti da je vitamin D neka vrsta tvari matice za sve. Sudjeluje ne samo u izgradnji i održavanju zdravih kostiju i zuba, već također doprinosi smanjenju rizika od razvoja nekoliko vrsta tumora (debelog crijeva, dojki), djeluje zaštitno kod obje vrste dijabetesa, i može povoljno djelovati na žensko hormonalno zdravlje i plodnost. Od izuzetnog je značaja u trudnoći i dojenju, a može biti od pomoći u zaštiti od kasnijeg razvoja neuroloških i psihičkih bolesti (kao npr. shizofrenija, multipla skleroza, demencija, Parkinsonova bolest, autizam, Alzheimerova bolest, depresija, poslijeporođajna depresija)

Ukratko, uzimanjem vitamina D možemo uvelike pridonijeti očuvanju zdravlja. Suprotno dosadašnjem mišljenju predoziranje vitaminom D je vrlo teško, jer ono nastupa samo kod kontinuiranog (mjesecima) uzimanja vrlo visokih doza (10000 I.J.). Iako se potrebe za vitaminom D mijenjaju ovisno o dobi i zdravstvenom stanju, njegov nedostatak povećava rizik od bolesti u svakom slučaju. U djetinjstvu je od iznimne važnosti za izgradnju kostiju, normalnu mišićnu funkciju, dok kasnije odgovarajući unos vitamina D može smanjiti rizik pojave kardiovaskularnih, autoimunih bolesti kao i upala. U kasnijoj životnoj dobi pomaže u prevenciji gubitka koštane mase, te očuvanje mišićne snage i mentalne svježine, a u trudnoći – kad je nedostatak vitamina D vrlo čest – pomaže zdravlje majke i fetusa, a kasnije može utjecati na razvoj i zdravlje djeteta. U slučaju nedostatka, povećava se rizik od srčanog udara za 2,5 puta, a raste i krvni tlak. Pretile osobe imaju veće potrebe za vitaminom D od prosjeka, a odgovarajući unos vitamina D bi kod njih imao pozitivan učinak na inzulinsku rezistenciju.

D drops – novi proizvod!

Predstavljamo naš novi proizvod - D-drops, D vitamine u kapima. D-drops kapi se jednostavno i lako doziraju, ugodnog su okusa, zahvaljujući prirodnim citrusnim sastojcima.  Istovremeno nemaju prejaku aromu pa se mogu miješati s hranom i pićima. U proizvodnji ove tekuće formule nismo koristili umjetne arome i bojila, te nisu dodani šećeri ni sladila.
Naš novi proizvod sadrži D3 kolekalciferol, najaktivniji oblik vitamina D, koji puno bolje podiže razinu vitamina D u krvi od oblika D2, (ergokalciferola). Najbolji prirodni izvor vitamina D3 je ulje jetra bakalara, koje je prisutno u ovoj formuli.
Osim kvalitete, D-drops predstavlja i dobru investiciju jer sa svakom bočicom dobivate 900 kapi x 400 I.J. vitamina D!

Jeste li znali?
  • da je ustanovljena veza između razina vitamina D i depresije?
  • da zimi raste učestalost pojave depresije?
  • da solarij nije pogodan za suplementaciju vitamina D?
    Solariji emitiraju UVA zrake iz kojih tijelo ne može sintetizirati vitamin D, samo iz UVB zraka.

Izvori:
1 – UN 2005. http://www.un.org/esa/population/publications/WUP2005/2005wup.htm
2 – D-vitamin-ellátottság felmérése Vas megye egészséges véradói körében/ Vitamin D supply among healthy blood donors in County Vas, Hungary – É. Virágh, D. Horváth, Z. Lőcsei, L. Kovács, R. Jáger, B. Varga, G. Kovács L., E. Salamonné Toldy; Orvosi Hetilap 153./vol 41.; 1629-1637, Akadémiai Kiadó 2012
strijela

D Drops - Recenzije proizvoda

Dodajte komentar, ocijenite proizvod ili postavite pitanje
Još nema recenzija.
0
0
0
0
0
strijela
Jamstvo najniže cijene
D-Drops
Povratak na sadržaj