Strong Bones - Trgovina CaliVita International

Go to content

Strong Bones

Strong Bones
100 ili 250 kapsula

Upotreba
1 - 3 kapsule dnevno uz obrok ili prema savjetu stručnjaka.

Sastojci
300mg kalcij
150 mgmagnezij
Kalcij, magnezij

Strong Bones sadrži idealan omjer kalcija i magnezija (2:1), jer se u tom odnosu najbolje ugrađuju i iskorištavaju u organizmu. Za prevenciju osteoporoze, opuštanje mišića, smanjenje simptoma alergija, te optimalno funkcioniranje živčanog i kardiovaskularnog sustava.

Kalcij je mineral koji kostima daje potrebnu čvrstoću, kosti su ujedno njegova najveća skladišta. Osim ovog vezanog kalcija, postoji i slobodni kalciji (ionizirani kalcij) koji ima brojne funkcije u organizmu: nužan je za održavanje tonusa krvnih žila, za stezanje/otpuštanje mišića i prenošenje živčanih podražaja, prijeko je potreban za izlučivanje želučanog soka te ublažava nesanicu. Uslijed nedostatnog unosa kalcija kao i uslijed prehrane u kojoj prevladavaju bjelančevine dolazi do ispiranja kalcija iz kostiju te pojava mekih kostiju (osteomalacija). Pojavljuje se i preosjetljivost živčanog sustava, grčevi mišića i poremećaji rada srca. Gubitak koštane mase u cjelini (osteoporoza) javlja se kod žena u prijelaznom razdoblju, a praćen je bolovima, izobličenjem kostura i povećanom sklonosti lomovima. Da bismo održali primjerenu gustoću kostiju i u starijoj se dobi na vrijeme treba za to pobrinuti zdravom prehranom, vježbanjem i dodacima prehrani koji sadrže kalcij, magnezij, vitamin D i aminokiselinu lizin. Preporučeni dnevni unos kalcija za odrasle osobe iznosi 800 mg, a za djecu, trudnice i dojilje 1200 mg dnevno.

Magnezij je ključ za iskorištenje kalcija i od jednake je važnosti kao i kalcij kod problema osteoporoze. Ako tijelu nedostaje magnezija, to sprečava ugradnju kalcija u kosti, te se umjesto toga potiče okoštavanje mekih tkiva. Na opći manjak magnezija najveći utjecaj ima suvremena prehrana. Na primjer, već 2-3 šalice kave dnevno ubrzavaju njegovo izlučivanje, a ubrzano se gubi i uslijed stresa. Nadopunjavanje prehrane magnezijem preporučuje se za sprečavanje srčanih oboljenja i ateroskleroze, kod visokog krvnog tlaka, dijabetesa, poremećaja spavanja i migrene, napetosti, nesanice, grčeva u mišićima te tijekom trudnoće i dojenja. Vitamin D poznat je po pozitivnoj ulozi u iskorištenju i ugradnji kalcija u kosti, ali i po svojstvu da smanjuje bolove u leđima koji su učestaliji tijekom hladnih zimskih mjeseci zbog manjka sunčevih zraka.
Sažetak:
Jake kosti je složena formula koja sadrži kalcij i magnezij, koji su važni građevni blokovi u našim kostima. Dvije aktivne komponente CaliVita® jake kosti su kalcij i magnezij, u optimalnom prehrambene omjer 2-1, što osigurava maksimalnu iskoristivost od strane tijela i sprječava bubrežnih kamenaca. Suplementacija kalcija i magnezija može pomoći u održavanju normalne strukture kostiju i zubi i imaju mnoge druge prednosti za primjer je prirodni sedativ i relaksirajuće.

Jedna kapsula jake kosti pruža toliko kalcija kao čašu mlijeka ili 1 porciju sira i koliko magnezija kao 4 čaše mlijeka ili 3 obroka (100gr) od sira.

99% kalcija u našem tijelu može se naći u kostima i zubima, a to je bitno za njihov rast i statiku. Iako su kosti mogu prestati raste u punom odrasloj dobi, kosti i dalje trebaju kontinuiranu opskrbu kalcija u cilju održavanja njihove snage i pravilnu funkciju. Kao i podržava zdravlje našeg skeletne strukture i zuba, kalcij također igra važnu ulogu u mišićna funkcija, funkcija središnjeg živčanog sustava, i normalno zgrušavanje krvi.

Magnezij je četvrti najobilniji mineral u tijelu. 60% od magnezija u naš metabolizam se može naći u kostur, gdje pomaže u održavanju i očuvanju normalne strukture kostiju i zubi. On također igra važnu ulogu u normalnom funkcioniranju središnjeg živčanog sustava i mišića. To je također važan čimbenik u proizvodnji energije procese u tijelu, te pomaže u sintezi proteina i normalnom diobe stanica.

PAŽNJA!
  • Posavjetujte se sa svojim liječnikom prije uzimanja ovog proizvoda ako namjeravate na uzimanje bilo koje druge kalcija i magnezija koji sadrže dodatke istodobno s ovim proizvodom. Visoke doze ovih dviju tvari tijekom duljeg perioda može imati štetne zdravstvene posljedice.
  • Nemojte prekoračiti preporučenu dnevni unos.
  • Dodaci prehrani ne mogu zamijeniti za uravnoteženu prehranu mješoviti.
  • Čuvati izvan dohvata male djece.
Back to content