Vitamin D 2000 IU California Fitness - CaliVita

Idi na sadržaj

Vitamin D 2000 IU California Fitness

Vitamini Calivita
60 tableta

Vitamin D u tabletama
Količina na zalihama: 74
8.50 €
žena na snijegu
Najaktivniji i najbolji dostupni prirodni oblik vitamina D.

U jesensko-zimskom razdoblju, kada se štitimo od hladnoće, umotani smo u debeli sloj odjeće, prirodna izloženost tijela sunčevoj svjetlosti je vrlo ograničena. Niska dostupnost sunčeve svjetlosti znači smanjenje sinteze vitamina D u koži. Zato je potrebno uzimati vitamin D3 koji se dobro apsorbira.
propagační sleva 25% >>
arrow

prirodni vitamin D3 u tabletama

Vitamin D u tabletama

Vitamin D 2000 IJ u svakoj tableti sadrži čak 50 µg (2000 IJ) vitamina D3. Vitamin D ima važnu ulogu u našem tijelu jer doprinosi normalnoj apsorpciji i iskorištenju kalcija i fosfora te održavanju normalnih kostiju i zubi. Također doprinosi i održavanju normalne funkcije mišića kao i normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Kome je namijenjen

JESTE LI ZNALI?
Više od 70% Europljana pati od nedostatka optimalnih doza vitamina D, a posebno su tome sklona djeca, te osobe koje tijekom sunčanog doba dana borave u zatvorenim prostorima, starije osobe, trudnice i dojilje, te imunološki oslabljene osobe.

DETALJNIJE
Vitamin D je vitamin topljiv u mastima, a s pravom se još naziva i sunčev vitamin zbog mogućnosti njegove sinteze u koži pod utjecajem ultraljubičastih zraka. Vitamin D 2000 IJ sadrži prirodan vitamin D iz ulja jetre bakalara u obliku kolekalciferola, najaktivnijeg obilka vitamina D. Vitamin D koji dobivamo iz hrane i dodataka prehrani nije potpuno aktivan sve dok ne dospije u jetru i bubrege, u kojima se prevodi u aktivni oblik.

Uloga vitamina D u organizmu vrlo je važna. Primarna mu je uloga održavanje homeostaze i stalne koncentracije kalcija i fosfata u krvnoj plazmi, potiče njihovo upijanje iz probavnog trakta, pridonosi jačim kostima i zdravim zubima, te je vrlo učinkovit u razvoju djece. Važna je njegova uloga u procesu dijeljenja stanica kao i u održavanju normalne funkcije mišića, a ključnu ulogu ima i u imunološkim procesima.
60 tableta

Upotreba:
Popiti 1 tabletu dnevno s vodom uz obrok.

Aktivni sastojci u dnevnoj dozi
vitamin D3 50 µg


arrow
Calivita Vitamin D - Recenzije proizvoda
Dodajte komentar, ocijenite proizvod ili postavite pitanje
Još nema recenzija.
0
0
0
0
0
arrow
Jamstvo najniže cijene
Vitamin D 2000 IU
Povratak na sadržaj