Chewable CoQ10 - CaliVita

Idi na sadržaj

Chewable CoQ10

Chewable CoQ10
Antioksidansi Calivita
Koenzim Q10 kapsule za žvakanje

60 kapsula
Količina na zalihama:
0.00 €
kapsula s koenzimom Q10
Dodatna energija uvijek pri ruci

Proizvod sadrži koenzim Q10 u obliku kapsula za žvakanje s okusom naranče, zahvaljujući kojem se koenzim Q10 brže i učinkovitije apsorbira u tijelo.
propagační sleva 25% >>
strijela
Calivita Chewable CoQ10

koenzim Q10 kapsule za žvakanje
Kome je namijenjen

JESTE LI ZNALI?
Ljudski organizam proizvodi koenzim Q10, ali ta proizvodnja se smanjuje nakon 35. godine života.

DETALJNIJE
Primjena koenzima Q10 počiva na njegovoj ulozi u proizvodnji energije u mitohondrijima, što je posebno važno za stanice sa neizmjerno velikim energetskim potrebama kao što su stanice srca. Osim toga, koenzim Q10 je jedan od najjačih antioksidansa, a činjenica da je prisutan upravo u mitohondrijima gdje nastaje glavnina slobodnih radikala u tijelu, daje mu poseban značaj. Dr. Peter Mitchell je 1978. g. dobio Nobelovu nagradu za istraživanja uloge koenzima Q10 u proizvodnji energije u mitohondrijima, a prof. Yamamura prvi je upotrijebio CoQ10 u terapiji kongestivnog zastoja srca (nedovoljnog dotoka krvi). 1972 Gian Paolo Littarru i prof. Karl Folkers dokumentirali su nedostatak CoQ10 kod bolesti srca u ljudi, a na značaj koenzima ukazuje i to što je 1997. osnovana međunarodna udruga International Coenzyme Q10 Association koja okuplja poznate znanstvenike, nutricioniste i liječnike. Istraživanja na životinjama (Willis i sur.) i ljudima (Ghirlanda i sur.) ukazuju na značajno sniženje (do 40%) koenzima Q10 u srcu i jetri ispitanika prilikom terapije lijekovima za snižavanje kolesterola (statini). Uzimajući istovremeno koenzim i lijekove za sniženje kolesterola (statini), može se postići dvostruki učinak; sprečavanje opadanja razine koenzima u organizmu i smanjenje stupnja oksidacije LDL kolesterola, čime se pojačava učinak terapije za sniženje masnoća (1994 Bargossi et al.). Očekivani učinak oralne suplementacije koenzimom Q10 postiže svoj maksimum nakon nekoliko mjeseci upotrebe, zbog čega savjetujemo višemjesečnu kontinuiranu suplementaciju.

Upotreba:

Aktivni sastojci u dnevnoj dozi


Prirodna proizvodnja koenzima Q10 u tijelu počinje opadati tek nakon 30 godina. Prouzrokuje početak procesa starenja tijela, postepeni gubitak čvrstoće kože, pojavu bora ... Koenzim Q10 je potreban da bi se generirala energija potrebna da bi svaka stanica u tijelu funkcionirala ispravno. Njezin je nedostatak posebno rizičan za srce.

Dopunjavate li njegovu razinu i na pravi način?

Kako bi se osiguralo da je apsorpcija i uporaba koenzima Q10 od strane tijela najučinkovitija, potrebna je masnoća, čija prisutnost povećava apsorpciju koenzima Q10. Ali ne brinite - koenzim Q10 sadržan u Chewable CoQ10 CaliVita® otopljen je u biljnom ulju, tako da ga možete jesti gdje god se nalazili, bez da jedete obrok koji sadrži masti kako biste povećali probavljivost. Ne morate piti puno vode sa svojim kapsulama za žvakanje.

To je udobnost, udobnost i zdravlje, ljepota za vas.

Znate li da ...
  • u početku, nedostatak koenzima Q10 može se manifestirati kroničnim umorom
  • Proizvodnja koenzima Q10 u tijelu inhibirana je stresom, farmakološkim lijekovima, pušenjem ili radioterapijom
  • Nedostaci koenzima Q10 nalaze se u 60-90% osoba s parodontalnom bolesti
  • Koenzim Q10 može biti učinkovit u prevenciji migrene

Zato je važno osigurati koenzim Q10 uz pomoć dodataka prehrani.
strijela

Chewable CoQ10 - Recenzije proizvoda

Dodajte komentar, ocijenite proizvod ili postavite pitanje
Još nema recenzija.
0
0
0
0
0
strijela
Jamstvo najniže cijene

najbolje apsorbirani koenzim q10

Chewable CoQ10
Prirodni biljni koenzim Q10
Povratak na sadržaj