Nopalin - Trgovina CaliVita International

Go to content
Nopalin
200 tablete

Upotreba
3 x 2 tablete dnevno s puno tekućine, prije jela ili između obroka ili prema savjetu stručnjaka.

Sastojci
300mg dehidrirani nopal (Opuntia)

Detoksikacija, mršavljenje, probava

Dehidrirani kaktus nopal pruža obilje topivih i netopivih vlakana s velikim učinkom na regulaciju tjelesne težine, celulit, probavu i sveukupni metabolizam, a naročito metabolizam šećera i masti. Bogat sastav vitamina, minerala i čak 17 aminokiselina, od čega osam esencijalnih, čini ovaj proizvod nezaobilaznim u svakodnevnoj prehrani.

Nopal je smokvasti kaktus iz porodice Opuntia koji se od davnina koristi u prehrani naroda Južne Amerike. Nopal se, zbog svog sastava i djelovanja, nalazi visoko na listi ljekovitog bilja Svjetske zdravstvene organizacije, kao jedno od najboljih prirodnih sredstava za poboljšanje probave i poticanje peristaltike crijeva. Sadrži bogatstvo hranjiva: topiva i netopiva vlakna, mineralne tvari, vitamine B i C, beta karoten te sve esencijalne aminokiseline. Njegova vlakna omekšavaju stolicu, vežu žučne kiseline i otrove u crijevima. Kao probiotik, aktivno doprinosi održanju zaštitne crijevne flore. Budući da nopal djeluje kao sredstvo za regulaciju izmjene tvari u organizmu, omiljen je kao dopuna svih detoksikacijskih kura i dijeta. Doprinosi održavanju optimalne tjelesne težine na zdrav i prirodan način. Zahvaljujući svojim vlaknima, bubri u dodiru s vodom te doprinosi većem osjećaju sitosti, smanjuje apetit i pomaže u odvikavanju od grickanja koje se prakticira između obroka. Kroz kontrolu stvaranja želučane kiseline, posebno je koristan kao zaštita želuca i dvanaesterca od prekomjerne kiseline. Nopal je vrlo koristan u nastojanjima smanjivanja sadržaja kolesterola i ukupnih masnoća iz hrane, čime doprinosi smanjenju lipida u krvi. Preko kontrole rada gušterače, nopal doprinosi stabilizaciji i regulaciji šećera u krvi. Poznato je i svojstvo nopala da aktivno održava ravnotežu tjelesnih tekućina, sprečavajući da se one zajedno s otpadnim tvarima metabolizma zadržavaju u međustaničnom prostoru. Uzimanje ovog preparata povoljno djeluje na rad bubrega, smanjuje se mogućnost nastanka celulita i prekomjernog nakupljanja tekućine. Zahvaljujući bogatom sadržaju hranjivih tvari, naročito aminokiselina iz kojih tijelo stvara životno važne bjelančevine (enzime, hormone, gradivne tvari...) nopal je idealna, lako probavljiva hrana za svakog - djecu, odrasle, bolesnike, starije osobe, vegetarijance.

Opis:
Priprema sadrži sušeni meksički kaktus kaktus stabljiku. Meksički kaktus je biljka koja pripada obitelji kaktusa Opuntia i vrlo je bogata vitaminima i mineralima. Zbog svog sadržaja vlakana, ona također podržava zdravo funkcioniranje našeg tijela. Pomaže održavanje odgovarajuće tjelesne težine, kontrolira količinu lučenja želučane kiseline i snižava kolesterol i trigliceride u krvi. To može biti idealan dodatak za detoksikacije režime i tjelesne mase smanjuje dijeta kao dobro.

meksički kaktus
Meksički kaktus (Opuntia streptacantha), također poznat kao opuncija kaktus, je desert kaktusa porijeklom iz Meksika, na jugozapadu SAD-a, a može se pronaći i na Kanarskim otocima. Ona ima izvrsne prehrambene odlike jer sadrži nekoliko važnih vitamina i minerala, kao i dijetalnih vlakana.

Meksički kaktus je bogat vitaminima B1 (tiamina), B2 (riboflavin), B3 (niacin i), kao i vitamina C. Sadrži bioflavonoids i korisne minerale poput kalija i kalcija. To je dobar izvor lako probavljiv proteina, koja sadrži 17 vrsta aminokiselina, uključujući i 8 esencijalnih amino kiseline.

Osim pružanja svih tih hranjivih tvari, meksički kaktus kaktus može pomoći prehrambene pružiti podršku za kontrolu tjelesne težine dijeta, kao i detoksikacije režima. To je zbog toga što je kvaliteta vlakana nalazi u meksički kaktus prirodno hidrofilni. Nopalin je jednako izvrsna probavu pomaže, glad suzbijanju formulu, promicanje normalizaciju tjelesne težine, a može učinkovito nadopuniti mršavljenje dijeta. Tendencija da apsorbiraju vodu uzrokuje bubrenje vlakana, a koji mogu pomoći za podršku osjećaj saiety i smanjenje unosa kalorija kao rezultat. U mjeri u kojoj otpada i toksina mogu biti suspendirane u vodi, vlakana može pomoći apsorbirati i vezati tih tvari i podršku eliminaciju iz tijela. U Meksiku također se koristi kao hrana. To je jednako uživao kao salata, u juhama ili kao ukras.

POZOR!
Te bi trebao konzultirati s kvalificiranim liječnikom, prije uzimanja bilo kojeg dodatka.
Uvijek pijte puno tekućine kada uzimanje ovaj proizvod jer pomaže oteklina svojih vlakana i razvoj sitost
Ne prelazi preporučeni dnevni unos.
Dodaci prehrani ne mogu zamijeniti za uravnoteženu prehranu mješoviti.
Čuvati izvan dohvata djece

Ključne riječi: Nopalin, Calivita, meksički kaktus kaktus, Opuntia, vlakana, kolesterol, trigliceridi, antioksidans, antioksidans, čišćenja, mršavljenja, simming dijeta.

Nopalin
(lat. Opuntia) – nova zvijezda među kaktusima!

Još od vremena Pike Bodljića, kada je ovaj ljepotan žario i palio hrvatskom, nije se ovoliko pričalo o nekom kaktusu. S ponosom predstavljamo novu zvijezdu među kaktusima, naš Nopalin (lat.Opuntia). Samo za članove CaliVita-e po najboljoj cijeni u Hrvatskoj! Za samo 124,00 kn dobivate 200 tableta vlakana čistog nopala (0,62 kn po tableti!!!)! Uvedite ovaj visoko hranjiv proizvod u svoju svakodnevnu prehranu i otkrijte zašto smo još davne 2002. godine prepoznali i uveli Opuntiju (Nopal) u asortiman CaliVita-e, i zašto je postala nezaobilazan dio naše svakodnevne dijete.

Kaktus Opuntia (lat.) ili  Nopal (španj.) ima dugu povijest upotrebe u prehrani i medicini. Jestivi su stabljika, cvijet i plod, a Indijanci su ga koristili kao sredstvo za jačanje srca te protiv upale pluća. U novijoj medicinskoj praksi Nopal se koristi za pomoć kod mnogobrojnih zdravstvenih problema, od onih vezanih za probavu do dijabetesa i pretilosti. Djelotvornost Nopala/Opuntie znanstveno je dokazana i odraz je kompleksnog sastava i bogatstva, kako topljivih tako i netopljivih vlakna, koja iskazuju fiziološko, biološko i mikrobiološko djelovanje na organizam:

usporavaju brzinu punjenja i pražnjenja želuca (manje smo gladni)
vežu masnoće iz obroka te tako pomažu u smanjenju tjelesne mase
omekšavaju stolicu i povećavaju njezinu učestalost
vežu žučne kiseline (zaštita od tumora debelog crijeva – drugi po smrtnosti od svih tumorskih oboljenja)
smanjuju kolesterol i trigliceride u krvi
pomažu u regulaciji povišenog krvnog šećera
vežu karcinogene tvari i teške metale
reguliraju povećanu proizvodnju želučane kiseline i vrlo efikasno štite sluznicu probavnog trakta.
Zdravlje sluznice probavnog trakta temelj je zdravlja cijelog organizma
olakšavaju rad jetre i bubrega
Preporučujemo koristiti vlakna Nopala/Opuntie, jer imaju nevjerojatnu sposobnost vezanja masnoće i njenog uklanjanja prije nego se apsorbira u organizam. Upotrebom Nopalina – kaktusa Opuntie, vidljivo je manje nakupljanje tekućine u tkivima, pa se Nopalin s velikim uspjehom koristi, kako u već spomenutom tretiranju gojaznosti, tako i celulita. Vidi kombinacije!

Koristiti Nopalin
vrlo je jednostavno. Može se uzimati više puta dnevno, u vama najprikladnijim kombinacijama. Za smanjenje apetita, regulaciju želučane kiseline i zaštitu sluznice – 3-4 tbl Nopalina sa što više tekućine prije ili između obroka. Za vezanje masnoća – 3-4 tbl Nopalina s 1 čašom tekućine poslije obroka. Umjesto obroka – 4-8 tbl Nopalina s puno tekućine između obroka. Obratite pažnju i na ostale provjerene kombinacije!

Kombinacije Nopalina s nekim drugim proizvodima....

Kardio kombinacija! Cholestone + Nopalin


Za smanjenje povišenog LDL kolesterola, poboljšanje probave i peristaltike, smanjenje masnoća, povećanje «dobrog» kolesterola, te ukupnu kardiovaskularnu zaštitu. Znate li da je više od 50% smrtnosti u Hrvata uzrokovano problemima srca i krvnih žila? Počnite odmah brinuti o svome srcožilnom sustavu! Osigurajte dovoljno hranjiva koja će zaštiti vaš sustav i vaše srce. Ova kombinacija vašem organizmu osigurava vlakna te tvari za kardio zaštitu, kao što su Omega 3, jabučni pektin, češnjak i antioksidansi. Uzimajte 4 x Nopalin i 1 x Cholestone nakon svakog obroka. Par Nopalina (3-4) možete i dodatno unositi između obroka s puno tekućine.

Twiggy Kombinacija! Trimex + Nopalin


Za gubitak suvišnih masnoća, oblikovanje željene težine, smanjenje apetita, rješavanje problema nadutosti ili zatvora, te opće poboljšanje probave i peristaltike. Ova kombinacija vašem organizmu osigurava vlakna, te kombinaciju aminokiselina, minerala i biljnih ekstrakata. Značajno za ovu kombinaciju je da će djelovanje Trimexa biti učinkovito upravo dok vi spavate, što ju čini najoriginalnijom od svih kombinacija i izuzetno praktičnom. Mršavite dok spavate! Popijte par puta po 3- 4  Nopalina između obroka s puno tekućine i jednu jušnu žlicu Trimexa u čaši vode, nekoliko sati nakon zadnjeg obroka ili prije spavanja!

Urbana kombinacija! Ocean 21
+ Nopalin
Za one koji nemaju puno vremena, niti uvijek dobar i kvalitetan izvor hranjiva te za one koji žele preskočiti obrok i usput pročistiti svoj organizam! Kako se svakodnevno hranite? Izluđuju vas peciva i brza hrana koju jedete prije nego pošteno pojedete kod kuće? Razmišljate o zamjenskim obrocima? Za sve koji žele svjesno i namjerno preskočiti obrok, ne želeći stanice opteretiti novim kalorijama, ali istodobno žele osigurati njihovu maksimalnu funkciju, mogu primijeniti tzv. staničnu prehranu!! Probajte urbanu kombinaciju Nopalin & Ocean 21. Bez kalorija, s puno vlakana, za stanično čišćenje. Nopalin će pri tome priskrbiti vlakna za čišćenje crijeva, vezanje masnoća, osiguravanje povoljne sredine za razvoj korisne crijevne flore, te stvoriti potreban osjećaj sitosti. Ocean 21 će stanici priskrbiti čiste, u vodi otopljene minerale, elemente u tragovima, vitamine te aminokiseline koji se apsorbiraju već u ustima, kroz žlijezde slinovnice. Ocean 21 će direktno nahraniti stanice bez suvišnih kalorija. Naravno, uz to će pokrenuti i procese detoksikacije unutar svake stanice. Pomiješajte jedan čep Oceana 21 u boci 1 litre vode i pijte tijekom dana. Uz to popijte dva puta po par (3-4) Nopalina između obroka po vašem izboru.

Back to content