CALICLEAN TOALET - Trgovina CaliVita International

Go to content

CALICLEAN TOALET

CALICLEAN TOALET
946 ml
Ekološko sredstvo za čišćenje toaleta

Danas smo svjesniji nego ikada prije da su prirodni resursi ograničeni, te da su čistoća zemlje, zraka i vode preduvjet naše sreće, zdravog života i opstanka u cjelosti. Priroda. Mir i zelenilo. Nabujali potoci, mirisne livade, zujanje probuđenih bumbara… znamo li uistinu cijeniti ovaj Festival života?

  • sadrži 100% biorazgradive tenzide biljnog porijekla
  • ne sadrži fosfate
  • ne sadrži dioksin
  • sadrži sirovine koje nisu dobivene iz petrokemikalija
  • ne sadrži životinjske sastojke
  • nije testiran na životinjama
  • je u ambalaži napravljenoj od reciklirajućeg materijala
  • sadrži prirodne mirise

Uglavnom je industrijska aktivnost prikazana kao veliki onečišćivač, međutim da li smo svjesni da smo najveći zagađivač upravo mi, pojedinci u kućanstvima, koji svojim načinom života, navikama, razmišljanjima i djelima ostavljamo svoj osobni pečat djelovanja i kreiramo novo lice Zemlje. Stoga, treba misliti pozitivno, usprkos životnim poteškoćama i djelovati odgovorno, tako da iza nas ostane što manji trag onečišćenja. Uporabom ekoloških sredstava za čišćenje ostavljamo iza sebe, osim svoga doma, i čist planet za buduće generacije!

Najvažniji sastojci deterdženata su tzv. tenzidi (površinski aktivne tvari). Većina tenzida potječe od naftnih derivata, a nafta nije obnovljivi izvor energije dok istovremeno njena eksploatacija uzrokuje ogromno zagađenje okoline. I fosfati su često korišteni tenzidi koji povećavaju učinkovitost deterdženata, međutim njihov učinak na okoliš jednak je onome umjetnih gnojiva. Kada deterdžent koji sadrži fosfate dospije u kanalizaciju, može doći i do voda tekućica, rijeka, mora i oceana. Zbog toga dolazi do brze invazije algi, poglavito u jezerima i rijekama, koja rezultira zagađenjem vode. Korištenjem CaliClean linije proizvoda održat ćete visoku higijenu svog doma bez nepotrebnog zagađenja voda.

Čistoća je pola zdravlja. Ova tvrdnja postaje upitna ukoliko malo bolje pogledamo sa koliko štetnih tvari dolazimo u dodir prilikom čišćenja našeg doma. Najčešće korištena sredstva za čišćenje sadrže kemijski aktivne tvari koje mogu uzrokovati trenutne ozljede, alergije, osipe i upale mukozne membrane ili čak astmu. Kako su mnogi zdravstveni problemi današnjice povezani su s problemima zagađenja, važno je okrenuti se proizvodima koji sadrže biološki razgradive tvari koje neće štetno djelovati na vašu kožu ili pluća.

CaliClean u naš život i naš dom donosi tenzide biljnog porijekla, površinski aktivne tvari koje djelotvorno čiste, a koje su istovremeno 100% biološki razgradive. Dolaze u ekonomičnom pakiranju u bocama od 1 litre sa raspršivačem. Ugodnog su mirisa i sadrže samo biorazgradive sastojke koji ne zagađuju okoliš. CaliClean proizvodi nastali su u suradnji sa američkom agencijom za zaštitu okoliša (US EPA) i s ponosom nose oznaku dizajna za okoliš - DfE (Designed for the Environment).
Back to content