Digest Ease - Trgovina CaliVita International

Go to content

Digest Ease

Digest Ease
100 tablete

Upotreba
1 - 2 tablete neposredno prije obroka ili prema savjetu stručnjaka.

Sastojci
100mggljivica Aspergillus oryzae
Probavni enzimi aspergillus

Digest Ease je kompleks enzima biljnog porijekla za olakšanje i poboljšanje probave i razgradnju svih komponenti hrane (masti, bjelančevine, laktoza, celuloza, ugljikohidrati). Sprečava truljenje hrane i nastajanje probavnih plinova osiguravajući čist probavni trakt. U kombinaciji s drugim proizvodima (npr. Trimex) enzimi dodatno pospješuju proces mršavljenja. Multienzimski proizvod Digest Ease sadrži gljivice Aspergillus oryzae. U samo jednoj tableti nalaze se proteaza, amilaza, laktaza, lipaza, celulaza, pektinaza, fosfataza i nukleaza za lakše probavljanje hrane biljnog i životinjskog porijekla.

Enzimi su tvari koje pomažu odvijanje kemijskih procesa u organizmu, zbog čega ih se naziva i biokatalizatorima. Bjelančevine, masti i ugljikohidrati se pod utjecajem probavnih enzima razlažu na aminokiseline, masne kiseline i jednostavne šećere, koji su veličinom prikladni za resorpciju i iskorištavanje u ljudskom tijelu.

Probava započinje još u usnoj šupljini djelovanjem alfa-amilaze (ptijalin) na molekule škroba. Hrana se u želucu omekšava djelovanjem želučane kiseline (HCl), a u takvoj se kiseloj sredini aktivira i enzim pepsin koji pospješuje razlaganje makromolekula bjelančevina na aminokiseline. Gušterača luči mješavinu najvažnijih enzima za probavu bjelančevina, masti i ugljikohidrata. Složene molekule ugljikohidrata (škroba i glikogena) razgrađuju se pod djelovanjem amilaze, laktaze i saharaze na jednostavne šećere. Njihovom daljnjom razgradnjom do ugljičnog dioksida i vode oslobađa se energija nužna za životne procese. Žučne kiseline nužne su za probavu i resorpciju masti, kao i enzimi lipaze. Tako razgrađene molekule mogu se s vodom, vitaminima i elektrolitima lako resorbirati u crijevu. Zdravlje probavnog sustava je ključ za postizanje sveukupnog zdravlja organizma. Koliko je dobra naša probava toliko ćemo imati energije, a o tome ovisi i stanje duha i tijela kao i naša dugovječnost. Probavne smetnje javljaju se u svim dobnim skupinama.

Najčešći problemi vezani uz zdravlje probavnog sustava su loša probava, crijevne zaraze, nadimanje i upale (sindrom iritabilnog kolona, ulcerozni kolitis, gastritis, Chronova bolest), nepravilno pražnjenje crijeva (zatvor, proljev) itd.
Sažetak:
Aktivni agenti Digest lakoćom su prirodni probavni enzimi, koji pomaže korištenje hranjivih tvari. Oni mogu biti velika pomoć u probavu hrane biljnog podrijetla (pogotovo za vegetarijance), u nekim problemima probave, kao iu slučajevima neobičnom vrstom prehrane.

"Vi ste ono što jedete" - ide izreka, ali ta izjava treba biti osposobljen. Uravnotežen, hranjiv dijeta je važno, ali pravilnu probavu je bitno da bi se osiguralo učinkovito korištenje svih hranjivih tvari. U današnjem brzom, modernom svijetu postoje mnogi faktori koji mogu utjecati, teret ili čak narušiti zdravu probavu. Ti čimbenici mogu uključivati ​​prehrambene aditive i nečistoća, što povećava potrošnju prerađene i brze hrane, siromašne ili neuravnotežene prehrane i osobne navike, mentalnog i fizičkog stresa, zagađenja, te promjene u metabolizmu uzrokovane starenjem.

Nakon uzimanja hrane, zdravo tijelo odmah počinje razbije hranjive tvari koje se koriste. Probavljivih ugljikohidrata, proteina i masti razbiti u elementarnih čestica, što zauzvrat može apsorbirati i koriste naše tijelo u savršenom način. No to je vrlo optimističan pristup, kao što je u današnjem svijetu žure, sve više i više utjecaja koji otežavaju prevladati taj osnovni postupak. Sigurno ste osjetili kako opterećuje masna, teška obrok može biti, nakon obitelji ili radnoj večeri.

Loše prehrambene navike, prehrana neuravnotežena u vremenu i sastav stavlja dodatni teret na naš probavni sustav. Ti učinci mogu biti dodatno pojačana drugih uznemirujućih čimbenika: Stres i umjetnih foodingredients, koji može blokirati normalne crijevne aktivnosti, probavu i apsorpciju hranjivih tvari.

Enzimi su ključni elementi koji pomažu probavne razgrađuju hranu u hranjive tvari koje se mogu koristiti od strane metabolizam.

Digest Jednostavnost je enzim-kompleks isključivo biljnog podrijetla, koji djeluje u sklopu velikog spektra (npr alkalno i kiselom mediju). Mi ga preporučujemo prvenstveno za vegetarijance, kao što čini hranu biljnog podrijetla potpunosti probavljiv. Naravno, to također podržava probavu životinjskog podrijetla, kao dobro. S napretkom dobi, učinkovitost probave je smanjen, međutim, probavni problemi mogu se razviti ne samo u starijoj dobi, ali može se pojaviti kao posljedica ustavnih zaklade u drugim fazama života, kao dobro. Kako probava je regulirano enzimi, uzete probavni enzimi mogu sudjelovati u sprječavanju i ublažavanju poremećaja.

PAŽNJA!
  • Te bi trebao konzultirati s kvalificiranim liječnikom prije uzimanja bilo dopuniti.
  • Nemojte prekoračiti preporučenu dnevni unos.
  • Dodaci prehrani ne mogu zamijeniti za uravnoteženu prehranu mješoviti.
  • Čuvati izvan dohvata male djece.
Back to content